-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 25

Rusijos žiniasklaidai Lietuvos futbolo rinktinė įdomesnė už Kauno „Žalgirį“

Pastarosiomis dienomis Rusijos sporto žurnalistai dažnai linksniuoja Lietuvos pavadinimą. Jau penktadienį Maskvos srities „Chimki“ klubas svečiuose žais su Kauno „Žalgiriu“, o šeštadienį Lietuvos futbolo rinktinę Maskvoje egzaminuos Rusijos ekipa. Rusijos spaudoje futbolo rungtynės ima viršų prieš „Chimki“ itin svarbią krepšinio kovą.
Šarūnas Jasikevičius ir Saulius Mikoliūnas
Šarūnas Jasikevičius ir Saulius Mikoliūnas
Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – „Chimki“ | 19:45 | „Žalgirio“ arena

Nors Lietuvos ir Rusijos futbolo rinktinių susitikimas jokio rekšmėse neturi – tai kontrolinės rungtynės – tačiau Rusijos žiniasklaidai tai kur kas įdomiau už „Chimki“ ir „Žalgirio“ kovą. Tiesa, futbolas Rusijos sporto hierarchijoje kur kas svarbesnis už krepšinį.

Rusijos futbolo aistruoliams rungtynės su Lietuva yra paskutinė galimybė pamatyti savo komandą, žaidžiančią namuose, prieš Europos futbolo čempionatą. Taip pat rusai tikisi išvysti po traumos sveikstantį Aleksandrą Keržakovą.

Klausimų, kas laimės rungtynes, spaudoje beveik nekeliama, tačiau pakalbintas ne vienas Lietuvos futbolo pasaulyje žinomas žmogus.

Įvariuose Rusijos portaluose publikuojami interviu su rinktinės treneriu Edgaru Jankausku, A lygos prezidentu Deividu Šemberu, „Trakų“ saugu Deividu Česnauskiu, bususiu žaidėju Rolandu Džiaukštu, „Atlanto“ treneriu iš Rusijos Konstantinu Sarsanija.

Manau, kad varžovai bandys kuo greičiau pereiti iš gynybos į puolimą. Turime sustabdyti juos dar prieš pradedant greitas atakas.

Rusijos žurnalistai domisi ne tik artėjančiomis rungtynėmis su jų rinktine, bet ir bendra padėtimi Lietuvos futbole. 

Tuo tarpu informacijos apie „Žalgirio“ ir „Chimki“ dvikovą – minimaliai.

Rusijos naujienų portalai jau prieš savaitę atsisveikino su „Chimki“ atleistu Rimu Kurtinaičiu, skyrę lietuviui ne vieną gražų tekstą.

Penktadienį jau Duško Ivanovičiaus treniruojamas „Chimki“ atvyksta į Kauną, kur Rusijos klubo laukia itin svarbios rungtynės. Su 5 pergalėmis per 6 rungtynes F grupėje „Chimki“ kol kas yra tik šeštoje vietoje.

Jeigu Rusijos klubas įveiks „Žalgirį“, o Pirėjo „Olympiakos“ nugalės Madrido „Real“, tada net penkios komandos po 12-os turų turės lygiai pergalių – „Barcelona“, „Real“, „Olympiakos“, „Chimki“ ir „Brose Baskets“. Kiekviena nesėkmė dabar gali nulemti sezoną.

„Tai gali būti lemtingas mačas, norint patekti į atkrintamąsias. „Žalgiris“ namuose yra labai stipri komanda, žaidžia agresyviai. Komandoje svarbiausi yra Paulius Jankūnas ir Ianas Vougioukas – turime juos sustabdyti.

Manau, kad varžovai bandys kuo greičiau pereiti iš gynybos į puolimą. Turime sustabdyti juos dar prieš pradedant greitas atakas. Laukia sunkios rungtynės“, – championat.com cituoja vyriausiąjį „Chimki“ trenerį D.Ivanovičių.

Penktadienį rusai kur kas daugiau dėmesio skiria CSKA pralaimėjimui prieš „Brose Baskets“ bei istorinei „Lokomotiv“ pergalei prieš „Crvena Zvezda“, atvėrusiai Krasnodaro ekipai duris į atkrintamąsias.

Tiesa, sport-express.ru, apžvelgdamas penkerius R.Kurtinaičio metus Maskvoje, rašo, kad „senosios mokyklos atstovas D.Ivanovičius komandoje turėtų drausmę pakelti į dar aukštesnį lygį“. Reikia pripažinti, kad ir lietuvis yra gana griežtos rankos šalininkas.

„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ prognozė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius