Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 25

„Ryto“ minkštumu nusivylęs G.Žibėnas: „Į aikštę žengėme su šlepetėmis“

Vilniaus „Rytas“ nuviliančiu pralaimėjimu startavo FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etape, o Giedrius Žibėnas neslėpė nusivylimo tokiu pasirodymu.

Lietuvos čempionai anksti paleido varžovus į priekį ir neprilygo Ispanijos pirmenybių autsaiderei Manresos BAXI ekipai 69:82, taip komplikuodami savo šansus žengti tolyn jau pirmajame mače.

„Sveikinimai Manresos klubui. Jie tikrai nusipelnė šios pergalės. Man labai patinka kaip treneris (Pedro) Martinezas treniruoja šią komandą. Tiesą sakant, jis yra vienas mano mėgstamiausių trenerių. Bent jau ACB lygoje. Gerai paruošta komanda ir pelnyta pergalė“, – spaudos konferenciją nuo pagyrų varžovams pradėjo G.Žibėnas.

VIDEO: BAXI Manresa v Rytas Vilnius - Press Conference | Basketball Champions League 2022/23

„Kalbant apie mus, „Top 16“ etapą pradėjome per minkštai. Žengėme į aikštę tarsi su šlepetėmis. Šiame etape komandos yra daug geresnės nei buvo iki šiol ir mums reikia kuo greičiau prisitaikyti. Turime pamiršti šias rungtynes, judėti pirmyn ir ruoštis kitoms.

Taip, galbūt Manresos rezultatai ACB lygoje rodo viena (ekipa dalinasi paskutinę poziciją, – past.), tačiau šios rungtynės – visai ką kita. Jie pagaliau atliko pakeitimus sudėtyje, išsprendė savo problemas ir, manau, yra ypatingai pavojinga ekipa. Mano galva, jie yra vieni favoritų mūsų grupėje“, – tęsė „Ryto“ treneris.

„Visas „Top 16“ etapas yra visai kitas žvėris. Tačiau turiu priminti savo žaidėjams, mes taip pat esame tame pačiame etape. Taip pat esame gera komanda. Tačiau šiandien mūsų nusiteikimas buvo netinkamas.

Buvome per minkšti. Mūsų aukštaūgiai žaidė gerokai per švelniai tokiame lygyje. Gynėjai negalėjo kontroliuoti ritmo. Mums reikia kuo greičiau pasidaryti išvadas, prisitaikyti ir grįžti stipresniems kitose rungtynėse“, – ragino G.Žibėnas.

VIDEO: BAXI Manresa v Rytas Vilnius | Round of 16 Week 1 | Highlights - Basketball Champions League 2022/23

Jam pritarė ir „Ryto“ kapitonas Margiris Normantas.

„Varžovai žaidė tikrai gerai, su geru intensyvumu. Pradėjome rungtynes per minkštai. Jie labai gerai bėgo į greitą puolimą, o mes tų atakų sustabdyti negalėjome. Nei pirmoje, nei antroje pusėje. Pralaimėjome ir kovą dėl atšokusių kamuolių“, – dėstė „Ryto“ kapitonas.

„Pabaigoje nekontroliuoti emocijų. Priartėjome iki 9 taškų, bet nesugebėjome savęs sukontroliuoti ir vėl leidome jiems pasijausti gerai. Sunkios rungtynės, bet mes sugrįšime“, – atsiduso M.Normantas.

„Čia panašaus dydžio arena, kaip ir Vilniuje. Manau, kad mes turime geresnius sirgalius ir namie būsime stipresni. Atmosfera Vilniuje karštesnė“, – nusišypsojo „Ryto“ kapitonas.

FIBA.com nuotr./Vilniečių sirgaliai Manresoje
FIBA.com nuotr./Vilniečių sirgaliai Manresoje

Kitas rungtynes FIBA Čempionų lygoje vilniečiais žais kitą antradienį, kai „Jeep“ arenoje priims Stambulo „Bahčešehir“ ekipą iš Turkijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius