-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 19

„Ryto“ pamestas galvas akcentavęs G.Žibėnas: „Tai nepateisinama“

17 taškų persvarą išbarstęs Vilniaus „Rytas“ (0-2) patyrė antrąją nesėkmę FIBA Čempionų lygoje, o treneris Giedrius Žibėnas nesuprato savo auklėtinių veiksmų.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / FIBA.com nuotr.

Spurtu 28:11 Izraelyje startavę vilniečiai buvo nutildę šeimininkų tribūnas, bet Herclijos „Bnei“ (1-1) galiausiai triumfavo 85:90.

„Pradėjome taip, kaip ruošėmės ir planavome. Tuomet praradome budrumą, pametėme galvas, atsipalaidavome. Tai nepateisinama žaidžiant su namų komanda“, – piktinosi G.Žibėnas.

Kaip greitai persvarą susikrovė, taip greitai „Rytas“ ją ir išbarstė dar nesibaigus antrajam kėliniui.

VIDEO: Bnei Herzliya v Rytas Vilnius | Gameday 2 | Highlights - Basketball Champions League 2022/23

„Stengėmės priversti juos jaustis nepatogiai, tačiau į aikštę žengė atsarginiai ir mums vienu metu tai buvo didžiulė skylė. Suteikėme daug pasitikėjimo šeimininkams, kurie pabaigoje žaidė lyg ant sparnų.

Turėjome ir toliau laikytis savo žaidimo plano. Tokios rungtynėse užtenka nepadaryti vienos protingos pražangos, kad pralaimėtum“, – liūdėjo G.Žibėnas.

VIDEO: Bnei Herzliya v Rytas Vilnius - Press Conference | Basketball Champions League 2022/23

„Pradėjome labai gerai. Taip, kaip ir norėjome. Tačiau vietoje to, kad padidintume savo persvarą, leidome jiems sugrįžti, pajusti pasitikėjimą savo jėgomis. Sunku laimėti prieš komandą, kuri panaikino 20 taškų deficitą ir pajuto tikėjimą savimi“, – treneriui pritarė ir „Ryto“ lyderis Marcusas Fosteris, pelnęs 24 taškus (4/6 trit.) ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.

FIBA.com nuotr./Marcusas Fosteris
FIBA.com nuotr./Marcusas Fosteris

„Mums trūko susikaupimo gynyboje. (Iš pradžių) mums sekėsi neleisti jiems žaisti taip, kaip jie nori. Puolime žaidėme savo žaidimą, darėme tai kam ruošėmės, bet tada sustojome“, – apgailestavo amerikietis.

Paskutinę vietą grupėje kol kas užimantis „Rytas“ kitas rungtynes Čempionų lygoje pagaliau žais namuose – lapkričio 1-ąją priims „Peristeri“.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius