Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 12

„Ryto“ varžovai: kas jie tokie?

Penktadienį buvo ištraukti ULEB Europos taurės burtai, pasiuntę Vilniaus „Ryto“ ekipą į B grupę. 24sek trumpai supažindina su varžovais, kurie teko Dainiaus Adomaičio auklėtiniams pirmajame varžybų etape.
Vilniečių varžovai
Vilniečių varžovai / ULEB nuotr.

Krasnodaro „Lokomotiv“

Įkurtas: 1946

Titulai: 1 Europos taurė, 2 Rusijos taurės

Treneris: Bobas Donewaldas (JAV)

Neabejotinai bus B grupės favoritė. Rusijos klubo piniginė yra storiausia, o tai atsispindi ir komandos rezultatuose. Praėjusį sezoną „geležinkelininkai“ pateko į Europos taurės „Top 8“, tačiau čia jų kelionę nutraukė Kazanės UNIKS. Jungtinės lygos pirmenybėse kalnų irgi nenuvertė – penkta pozicija. Taigi nieko keisto, kad tarpsezonio metu klubo vadovai ėmėsi permainų. Visai neseniai buvo pranešta ir apie tai, kad generalinio direktoriaus pareigas Krasnodare turėtų perimti anksčiau klube jau dirbęs lietuvis Ginas Rutkauskas.

Bursos „Tofaš“

Įkurtas: 1974

Titulai: 2 Turkijos čempionų titulai, 2 Turkijos taurės

Treneris: Orhunas Ene

„Tofaš“ ekipa Europos taurės turnyre žais trečius metus iš eilės. Kol kas abu sykius kova baigta jau pirmajame etape. Praėjusį sezoną turkai žaidė B grupėje, kur šventė keturias pergales ir patyrė šešias nesėkmės, į priekį praleido Krasnodaro „Lokomotiv“, Berlyno ALBA, Zagrebo „Cedevita“ bei Limožo CSP ir aplenkė tik Gdynės „Arka“ ekipą. Turkijos čempionate Bursos klubas reguliarųjį sezoną baigė trečioje vietoje, pasiekė pusfinalį, bet jame 0:3 krito prieš Stambulo „Fenerbahče“.

Limožo CSP

Įkurtas: 1929

Titulai: 1 Europos lygos (Eurolygos) titulas, 1 Saportos taurė, 3 Koračo taurės, 11 Prancūzijos čempionų titulų, 6 Prancūzijos taurės.

Treneris: Alfredas Julbe (Ispanija)

Tituluočiausias grupės klubas, kuris 1993-iaisiais netgi buvo tapęs stipriausia komanda visame žemyne. Praėjusį sezoną Limožo krepšininkai prasibrovė į Europos „Top 16“, bet šiame etape patyrė penkias nesėkmes ir baigė kovą. „Pro A“ čempionate CSP reguliarųjį sezoną baigė septintas ir ketvirtfinalyje 0-2 kapituliavo prieš „Monaco“.

Belgrado „Partizan“

Įkurtas: 1945

Titulai: 1 Eurolygos titulas, 3 Koračo taurės, 6 Adrijos lygos taurės, 11 šalies čempionato titulų.

Treneris: Andrea Trinchieri (Italija)

Belgrado klubas, kaip ir vilniečiai, neseniai beldėsi ir į Eurolygos duris, tačiau paskutinę akimirką pralaimėjo kovą didesnį pinigų kapšą turėjusiems Sankt Peterburgo „Zenit“ atstovams. Praėjusį sezoną „Partizan“ ir „Ryto“ keliai susidūrė Europos taurės „Top 16“ etape. Vilniečiai laimėjo abu kartus ir žengė toliau, serbai grupėje liko paskutiniai. Šalies čempionate komanda užėmė antrą vietą, Adrijos lygos turnyre kovas baigė pusfinalyje, nusileidęs tai pačiai „Crvena zvezda“.

Venecijos „Umana Reyer“

Įkurtas: 1872

Titulai: 1 FIBA Europos taurė, 4 Italijos čempionų titulai.

Treneris: Walteris De Raffaele

Pats seniausias grupės klubas, skaičiuojantis jau 148-uosius gyvavimo metus. Praėjusį sezoną Venecijos komanda pasinaudojo chaosu turtingiausioje šalies komandoje Milano „Olimpia“ ir po metų pertraukos susigrąžino Italijos čempionų titulą. FIBA Čempionų lygos turnyre pasiekė aštuntfinalyje, kuriame kapituliavo prieš Žemutinio Naugardo „Nyžnij Novgorod“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius