Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 20

Šaro debiutas ACB lygoje: emocinga minutės pertraukėlė, techninė pražanga ir išvargta pergalė

Šarūno Jasikevičiaus pirmas bandymas prie „Barcelona“ klubo vairo Ispanijos ACB čempionate vos nesibaigė netikėtu antausiu. Lietuvio treniruojama Katalonijos komanda tik rungtynių pabaigoje 89:86 (18:23, 27:21, 26:22, 18:20) palaužė Burgoso „CB Miraflores“ komandą.

Pats 2000-2003 ir 2012-2013 m. laikotarpiu ACB pirmenybėse žaidęs ir dukart jų čempionu tapęs Šaras veikiausiai tikėjosi ramesnio debiuto su trenerio kostiumu.

Prieš Ispanijos lygos vidutiniokę Burgoso komandą, tik vasaros pradžioje vykusiame baigiamajame 2019-2020 m. čempionato turnyre iššovusią į ketvirtąją ACB lygos vietą, žaidęs „Barca“ žvaigždynas turėjo arti sukandęs dantis visas 40 minučių.

Išvykoje žaidę Burgoso krepšininkai ypač gerai pradėjo rungtynes ir pirmojo kėlinio viduryje pirmavo dviženkliu skirtumu – 21:11. Toks auklėtinių startas gerokai įpykdė Š.Jasikevičių – jis įtūžį išliejo minutės pertraukėlės metu.

„Du susirinkimai, trys susirinkimai, minutės pertraukėlės – jums to neužtenka. Jums neužtenka?! Jei Omaras Cookas pataikys metimą kaire ranka, galite žiūrėti į mane, kiek tik norite“, – rėkė Šaras.

Panašu, kad kauniečio bandymas motyvuoti savo komandą suveikė, nes sugrįžę po minutės pertraukėlės toliau „CB Miraflores“ žaidėjų katalonai jau nepaleido ir pamažu ėmė tirpdyti varžovų pranašumą, kol galiausiai persvėrė rezultatą sulig paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis – 45:44.

Nieko bloga nežadėjo ir trečiojo kėlinio startas – Nikolos Mirotičiaus, Alexo Abrineso ir Pierre'o Oriolos trio vedama „Barca“ pamažu didino savo pranašumą ir vienu metu jau pirmavo 71:59. Bet Burgoso krepšininkai nebuvo linkę sudėti ginklų ir atkūrė intrigą.

Po O.Cooko taiklaus tritaškio ketvirtojo kėlinio viduryje „CB Miraflores“ net išsiveržė į priekį (76:75), o svečiai nesugriuvo net tada, kai likus daugiau nei minutei po dvitaškį pataikę Nickas Calathesas ir Nikola Mirotičius padidino katalonų persvarą iki 5 taškų – 86:81.

Vitoras Benite sumetė tris baudų metimus, kurių vieną Burgoso klubas gavo už techninę Š.Jasikevičiaus pražangą, „Barca“ neišnaudojo puikių galimybių pasižymėti iš baudos aikštelės, o Alexas Renfroe likus 18,7 sek. išlygino rezultatą – 86:86.

Vis dėlto lemiamu metu tikslesni buvo katalonai – Adamas Hanga likus 5,9 sek. pataikė vieną baudos metimą po Keno Hortono pražangos, likus 2,2 sek. Burgoso krepšininkai užsidirbo pražangą puolime, o galutinai savo komandą pražudė techninę pražangą gavęs vyr. treneris Joanas Penarroya – „Barca“ sumetė baudų metimus ir išvargo labai sunkią pergalę.

Link sėkmingo rungtynių pabaigos katalonus tempė trys muškietininkai – N.Mirotičius, A.Abrinesas ir P.Oriola. Kartu jie surinko net 64 taškus ir 89 naudingumo balus. Likę devyni ant parketo pasirodę krepšininkai kartu sudėjus pelnė 25 taškus ir surinko 11 naudingumo balų.

Ne pats sėkmingiausias vakaras buvo ir Brandonui Daviesui. Buvęs žalgirietis pelnė 6 taškus (2/8 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus, bet dėl staigiai prisirinktų pražangų žaidė tik kiek daugiau nei 9 minutes.

Kitos rungtynės Š.Jasikevičiaus ir jo vyrų laukia ketvirtadienį, kai „Barca“ išvykoje testuos Malagos „Unicaja“ komandą.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius (4/6 trit., 10 atk. kam., 35 naud. bal.) ir Alexas Abrinesas (5/6 trit., 28 naud. bal.) po 22, Pierre'as Oriola 20 (8/10 dvit., 11 atk. kam., 27 naud. bal.), Nickas Calathesas 7 (3/10 metimai, 6 rez. perd.).

„CB Miraflores“: Vitoras Benite 18, Kenas Hortonas 17, Dejanas Kravičius ir Jordanas Sakho po 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius