-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 06

Šaro pašonėje šlifuojamas lietuviškas deimantas: kodėl talentingas lietuvis pasirinko „Barca“?

Kai prieš daugiau nei savaitę Kauno „Žalgiris“ bandė mesti iššūkį „Barcelona“ ekipai jos pačios arenoje, „Palau Blaugrana“ tribūnos žaliavo nuo iš visos Europos suvažiavusių maždaug pusės tūkstančio lietuvių, o būrys mūsų tautiečių buvo ne tik žaliųjų, bet ir „blaugraninių“ stovykloje. Tačiau šeši pagrindinės „Barcos“ komandos lietuviai nėra vieninteliai, pasidabinę mėlyna ir granatine spalvomis Katalonijos sostinėje.
Kasparas Jakučionis – „Barcelona“ akademijoje tobulėjantis lietuvis
Kasparas Jakučionis – „Barcelona“ akademijoje tobulėjantis lietuvis / „Barcelona“ klubo nuotr., D.Gvildžio fotomontažas

Šarūnas Jasikevičius, kaip įprasta, savo charizmatiškais judesiais rikiavo komandos žaidimą prie šoninės linijos.

Jam ant atsarginių suolo talkino Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis, o komandos apšilimu rūpinosi ir rungtynių metu bent kelis sykius link sekretoriato tam, kad paimtų statistikos protokolus, patraukė Justinas Grainys.

Užkulisiuose liko, bet prie komandos sėkmės prisideda ir gydytojas Mindaugas Gudelis.

O aikštėje lyg viesulas „Žalgirio“ gynybą į gabalus plėšė Rokas Jokubaitis, tą lapkričio 26-osios vakarą gerinęs ir kartojęs karjeros rekordus.

Bet tai nėra viskas. Lietuviškajai „Barcai“ ir „Žalgiriui“ kaunantis „Palau Blaugrana“ arenoje, iš tribūnų įdėmiai įvykius stebėjo ir dar vienas lietuvis, neaišku, ką palaikęs tą vakarą – gimtinės komandą „Žalgirį“ ar „Barcą“, kurios spalvas vilki nuo šio rudens.

Kasparo Jakučionio pavardė dar nežinoma Lietuvos ar tuo labiau Katalonijos krepšinio sirgaliams, bet šio vaikio progresas leidžia tikėtis, kad greitai iš Barselonos išgirsime vis daugiau žinių ir apie šį talentingą vaikiną.

15min pasakoja apie tai, kaip 15-metis vilnietis nutūpė milijoniniame Ispanijos mieste, kaip jam sekasi pritapti prestižinėje krepšinio akademijoje, kokius lūkesčius jam kelia „Barcelona“ treneriai ir kuo ispaniškoji krepšinio mokykla pranoksta lietuviškąją.

Meškerę užmetė „karaliai“, bet laimikį ištraukė katalonai

Kasparo tėtis Tomas pasakoja, kad jo sūnui jau nuo vaikystės svarbiausias buvo krepšinis.

Nors neaugo krepšininkų šeimoje – šeimos galva jaunystėje buvo lengvaatletis, užsiėmęs sprintu ir šuoliais į tolį, – K.Jakučionis jau nuo mažų dienų atsidavė oranžinio kamuolio sporto šakai, su kuria sieja ir savo ateitį.

Nuo pat darželio laikų Kasparas augo Sostinės krepšinio mokykloje (SKM), o ten daug laiko praleido ne tik bendraamžių (2006 m. gimimo), bet ir metais vyresnių (2005 m. gimimo) vaikų komandoje.

Pernai, būdamas vos 14-os, jis patraukė trenerio Edvino Justos dėmesį ir spėjo debiutuoti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), kur sužaidė vienerias rungtynes už Vilniaus „Perlą-Energiją“, tapdamas jauniausiu pirmenybių žaidėju.

NKL nuotr./Kasparas Jakučionis
NKL nuotr./Kasparas Jakučionis

Taip pat tais metais atstovaudamas Lietuvos 14-mečių rinktinei K.Jakučionis laimėjo Baltijos taurę ir buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju. Buvo jaunasis talentas išrinktas ir į Moksleivių krepšinio lygos (MKL) simbolinius penketus, kuriuose atsidūrė kartu su dabar NCAA duoną kremtančiais Ąžuolu Tubeliu ir Augustu Marčiulioniu.

Jo talentas vertinamas ne tik vietiniu lygmeniu – talentingiausius Senojo žemyno talentus vertinantis tinklalapis eurohopes.com K.Jakučionį buvo įtraukęs tarp penkių perspektyviausių 2006 m. gimimo Europos žaidėjų.

Toks ankstyvas talento užgimimas lyg kraujas vandenyne ėmė traukti Europos krepšinio ryklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius