-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 01

Šarūnas Jasikevičius: „FIBA ir Eurolygos karo laimėtojas yra NBA“

Slovėnijos krepšinio žvaigždžių Sani Bečirovičiaus ir Boštjano Nachbaro pagerbimo rungtynėse, kuriose dalyvavo ir Šarūnas Jasikevičius, vyravo ne tik šventinės nuotaikos. FIBA ir Eurolygos konfliktas ne tik suskaldė krepšinio bendruomenę, bet ir sustabdė sporto šakos žemyne vystymąsi, tad susibūrusioms krepšinio asmenybėms tai buvo proga aptarti ir esamus skaudulius.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kuo daugiau apie tai kalbame, tuo labiau suprantame, kaip visi tuo nepatenkinti yra“, – Zurnal24.si cituoja Radoslavą Nesterovičių, legendinį slovėnų krepšininką.

Š.Jasikevičius teigė, kad šio karo laimėtojas yra NBA, o Zmago Sagadinas sakė matąs vienintelę išeitį: kurti naują struktūrą.

„Organizacijos nepatenkintos, nes negali turėti geriausių žaidėjų. Rėmėjai, nes negali pilnavertiškai savęs reklamuoti. Žaidėjai, nes jiems per didelis krūvis. Sirgaliai, nes jie turi stebėti antro ar trečio lygmens žaidėjus. Situacija labai netvari, ir ko gero aišku, kad ši sistema ilgai neišsilaikys“, – FIBA pradėtą diegti nacionalinių komandų atrankos sistemą apibūdino R.Nesterovičius.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luka Dončičius ir Goranas Dragičius nepadės slovėnams rugsėjo rungtynėse su Latvija ir Turkija
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luka Dončičius ir Goranas Dragičius nepadės slovėnams rugsėjo rungtynėse su Latvija ir Turkija

„Labai nemaloni situacija. Kiekvienas sirgalius nori matyti geriausius žaidėjus, kaip ir kiekvienas žaidėjas nori žaisti prieš geriausius varžovus. Sistema sudaro sąlygas ne paties aukščiausio lygio žaidėjams išeiti į priešakines pozicijas, suteikia šansą jiems tobulėti, bet aš norėčiau matyti stipriausių sudėčių rinktines. Labai tikiuosi, kad atsakingi asmenys ras sprendimą, kuris tenkintų visus“, – kalbėjo Igoris Rakoševičius, serbų krepšinio žvaigždė.

Š.Jasikevičius dabartinę situaciją apibūdino kaip „pralaimėjimą“.

„Aš manau, kad kova iš esmės yra pralaimėta, jei NBA žaidėjai negauna šanso atstovauti nacionalinėms rinktinėms. Tai geriausias krepšinio produktas, ir aš tiesiog nesuprantu nusiteikimo neduoti jo savo klientams“, – kalbėjo Šaras.

„Dabartinė atrankos sistema neleidžia Eurolygos ir NBA žaidėjams prisijungti prie rinktinių sezono vidury. Man tai visai nelogiška. Aš apakęs, kad FIBA kelia tokius reikalavimus ir iš esmės atsisako geriausių žaidėjų“.

„Europos krepšinis, ir ne tik Europos – viso pasaulio krepšinis, lyginant su NBA, yra krizėje, – tęsė „Žalgirio“ treneris. Turime susėsti ir kalbėtis, nes tai niekur neveda. FIBA ir Eurolygos karo laimėtojas yra NBA. O pralaimėtojai – sirgaliai, turintys stebėti savo komandas be geriausių žaidėjų“.

Trečios rūšies Amerikos žaidėjai, kurie yra nereikalingi NBA lygai, dominuoja Europoje. O klubai nebenori dirbti su jaunimu

„Prieš 20 metų Europos krepšinis buvo labai arti NBA, bet dabar Europa atsiliko. Neveikia žaidėjų „gamyba“. Trečios rūšies Amerikos žaidėjai, kurie yra nereikalingi NBA lygai, dominuoja Europoje. O klubai nebenori dirbti su jaunimu“, – kalbėjo Z.Sagadinas.

„Ispanija iš esmės yra vienintelė šalis Europoje, kuri investuoja į jaunimo rengimą. Bet ne į savo vaikus, o į importuojamus jaunus žaidėjus iš Rytų Europos. Pastaruoju metu daugybė jaunų žaidėjų iš Slovėnijos išvyko į Ispaniją, bet mes džiaugiamės, jei pasiseka bent vienam iš dešimties. Mano manymu, vienintelis sprendimas, galintis išvesti iš šios krizės Europoje – naujos krepšinio organizacijos, kuri rūpintųsi nacionalinėmis rinktinėmis, steigimas. Nes FIBA ir žmonės, kurie jai vadovauja, neturi jokio supratimo apie savo misiją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius