Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 25 /22:08

Šarūnas Jasikevičius įgėlė iš „Žalgirio“ pasityčiojusiam Duško Ivanovičiui

„Žalgirio“ arenos koridoriuose per ilgąją pertrauką aidėję Šaro šūksniai komandos nepažadino. Septynių taškų skirtumu pabėgę žalgiriečiai trupam užsnūdo ir iš to miego nebepabudo. Šarūnas Jasikevičius nespėjo skėsčioti rankomis, kol „Chimki“ puolimo viesulas „Žalgirio“ baudos aikštelėje išsuko rusus į priekį. Jau dešimtasis žalgiriečių pralaimėjimas „Top 16” etape, pasmerkęs Lietuvos čempionus nebepakilti iš F grupės dugno.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – „Chimki“ 71:76 | „Žalgirio“ arena

„Žalgiris“ pataikė tiek tritaškių, kiek per trejas pastarąsias rungtynes Eurolygoje iki mačo su „Chimki“ – penkis. Bet šį kartą pritrūko ne tikslių metimų, o tvirtumo, kuris neleistų rusams skrajoti virš lietuvių galvų po „Žalgirio“ krepšiu.

Duško Ivanovičiaus disciplinos surakintas „Chimki“ ilgai įsibėgėjo, o žaliai-baltos užtvaros buvo per skystos sulaikyti pagreitį įgavusį rusišką puolimo tanką.

Negana to, D.Ivanovičius dar smarkiau mynė „Žalgiriui“ ant žaizdos, kai likus žaisti 15 sekundžių ir pirmaudamas 7 taškais paprašė minutės pertraukėlės. Š.Jasikevičius liepė žaidėjams net nesėsti ant suolo. O likus žaisti 1,4 sek. Šaras atsakė minutės pertraukėle, per kurią vėl nieko nepadarė.

Rusijos klubas išsiųstas namo su pergale, bet nušvilptas.

„Varžovai turi teisę daryti, ką nori. Lygiai taip pat, kaip varžovų vienas labiausiai patyrusių žaidėjų Maskvoje gali mesti tritaškį, kai rezultatas yra +30. Reiškia, kad toje komandoje yra nesuprantami dalykai.

Tikrai nenorėčiau, kad mano žaidėjai pirmaudami 30 taškų mestų tritaškį. Ir nemanau, kad imčiau minutės pertraukėlę tokioje situacijoje. Bet turbūt varžovų treneris labai bijojo mūsų zoninio spaudimo ir nusprendė viską imti į savo rankas, kuo daug metų garsėja Serbijos krepšinio mokykla. O aš per tą pertraukėlę nubraižiau fantastinį derinį Ulanovui ir jis įmetė su bauda. Taip kad pavyko mums šis dalykas. O šiaip... Nemalonus jausmas“, – ironizuodamas D.Ivanovičiaus sprendimą pašiepė Š.Jasikevičius.

„Visi žinote, ką tokie veiksmai dabar reiškia“, – „Žalgirio“ rūbinėje purtė galvą Renaldas Seibutis.

„Tokių dalykų krepšinyje šiaip nebūna. Bet tai tegul lieka jiems“, – antrino Paulius Jankūnas.

„Atsiprašau, bet esu naujas „Chimki“ treneris. Esu čia tik savaitę, todėl man reikia praktikos su žaidėjais. Bandau išnaudoti visą įmanomą laiką. Tikrai nieko nenorėjau įžeisti. Norėjau tik išnaudoti turimą laiką“, – teisinosi D.Ivanovičius, vairą iš R.Kurtinaičio perėmęs prieš 10 dienų.

Teodoro Biliūno/15min.lt nuotr./Duško Ivanovičius
Teodoro Biliūno/15min.lt nuotr./Duško Ivanovičius

Bet „Žalgiris“ šiuo metu turi daugiau problemų nei nepagarbus varžovų elgesys. Apie tai po pralaimėjimo „Chimki“ kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Gaila, kad vėl tenka pripažinti, jog buvo neišnaudotų galimybių rungtynės. Nors „Chimki“ įmetė mažiau taškų, nei jų vidurkis (81,81 tšk.), galėjome žaisti tikrai protingiau ir geriau išnaudoti jų pražangas. Iš 14-os Rice'o įmestų baudų buvo aštuonios, kurios padarytos neprotingai.

Tai dar skaudžiau, nes būtent dėl to labai nukentėjome Pirėjuje. Tai buvo savaitės akcentas – stengėmės kuo greičiau stabdyti „Chimki“ atakas. Nesvarbu, ar būtume turėję problemų su pražangomis, ar ne. Trečiajame kėlinyje paleidome rungtynių kontrolę.

Viena vertus, galima daug filosofuoti, bet pagrindinis dalykas – reikia pripažinti, kad šita grupė yra mums per stipri. Yra šešios komandos, kurios realiai pretenduos į finalo ketvertą ir kurios iš jų pretenduos į čempionų titulą. Ir čia esame mes. O šiai dienai mums ši grupė per stipri“, – konstatavo Šaras.

VIDEO: Chimki pergalė Kaune pažymėta negarbingu gestu

Š.Jasikevičius: „Galima daug filosofuoti, bet pagrindinis dalykas – reikia pripažinti, kad šita grupė yra mums per stipri.“

– Ar kova iki rungtynių pabaigos džiugino?

– Nudžiugino, bet reikia kovoti geriau trečiame kėlinyje. Aukščiausio lygio krepšinis susideda iš detalių. Jei kažkur neišpildai derinio, kažkur nepadarai baudos laiku, jei neatsitveri – šitos komandos viską nubaudžia. Mūsų tikslas turėtų būti kažkuriuo metu tapti tokia komanda. Nesakau, kad mes galime sau leisti turėti Švedus ar Rice'us. Bet dalinti dovanų yra neleistina, o mes tai darome eilę mėnesių. O jei atvirai – visą sezoną.

Reikia varžovus priversti už viską kovoti labai didelėmis pastangomis. Jei padarome penktąją komandinę pražangą vidury aikštės, toms superžvaigždėms tai suteikia tik pasitikėjimo.

– Olivier Hanlanas žaidė tik 3 minutes. Pastaruoju metu jo naudingumo balų vidurkis minusinis. Kas jam nutiko?​

– Nežinau. Tai yra viena didžiausių problemų. Jis yra žaidėjas, kuriuo „Žalgiris“ tikrai tiki. Ir kuris turi šviesią ateitį. Bet kita vertus, jam reikia suprasti, kur jis atsirado. Tą aiškiname nuo rugsėjo. Jis nebėra koledžo krepšinyje, o vyrų, kur kiekviena detalė tave baudžia. Jis sunkiai prie to pripranta. Mes tikime jo talentu ir galimybėmis, bet šiai dienai turime ieškoti kitų variantų, kurie gali duoti teigiamus rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius