Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Serbija atsisveikino su D.Milojevičiumi: į laidotuves atvyko ir „Warriors“ delegacija

Sausį netikėtai miręs Serbijos krepšininkas ir treneris Dejanas Milojevičius šiandien palaidotas Belgrade. Į laidotuves iš už Atlanto atskrido ir kartu su serbu paskutiniaisiais jo gyvenimo metais dirbęs „Golden State Warriors“ strategas Steve'as Kerras.
Steve'as Kerras Dejano Milojevičiaus laidotuvėse
Steve'as Kerras Dejano Milojevičiaus laidotuvėse / „Scanpix“/AP nuotr.

46-erių D.Milojevičius mirė sausio 17-ąją dieną, kai kartu su „Warriors“ komanda viešėjo Solt Leik Sityje. Serbui staiga sustojo širdis.

Nuo 2021 m. S.Kerro asistentu dirbusio specialisto mirtis sukrėtė ir San Fransisko klubą, ir visą Serbiją.

Pirmadienį lyjant lietui atsisveikinti su šalies krepšinio legenda susirinko šimtai žmonių žmonių. Jo karstą link amžino poilsio vietos nešė buvę komandos draugai Serbijos rinktinėje.

Kalbą per D.Milojevičiaus pagerbimą sakė ir legendinis serbų žaidėjas Predragas Danilovičius.

Į atsisveikinimą su kolega iš San Fransisko atvykęs S.Kerras praleis artimiausias „Warriors“ rungtynes. Kartu su juo į Belgradą atskrido ir „Warriors“ generalinis vadybininkas Mike'as Dunleavy.

Laidotuvėse dalyvavo ir buvęs „Warriors“ krepšininkas, kartvelas Zaza Pačulija, taip pat ir serbai Nemanja Bjelica, Darko Miličičius, Saša Pavlovičius, Željko Rebrača.

D.Milojevičius per karjerą žaidė tokiuose klubuose kaip Belgrado „Partizan“, „Valencia“ ir Stambulo „Galatasaray“. Jis tris kartus buvo išrinktas Adrijos lygos naudingiausiu žaidėju, dusyk buvo rezultatyviausias, o Eurolygoje vieneriose rungtynėse surinko net 54 naudingumo balus – tai trečias visų laikų rezultatas.

Baigęs krepšininko kelią, jis aštuonerius metus dirbo Belgrado „Mega Basket“ komandos treneriu, kur padėjo pirmus krepšininko karjeros žingsnius žengti serbų superžvaigždei Nikolai Jokičiui, o 2021 m. persikėlė už Atlanto ir 2022 metais su „Warriors“ tapo NBA čempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius