Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 03

Serbo kritika Eurolygai: „Tai būtų savižudybė“

Ne visiems krepšininkams imponuoja Eurolygos koridoriuose bręstanti idėja. Manresos BAXI puolėjas Luka Mitrovičius sukritikavo planus vasarą užbaigti Eurolygos sezono kovas.
Luka Mitrovičius
Luka Mitrovičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Aiškėja, kad rungtynės gali būti nukeltos į liepą ir rugpjūtį. Bet iš žaidėjų pusės, aš nematau jokios logikos, – „Nova“ žurnalistui iš Serbijos Djordje Matičiui sakė 27-erių krepšininkas. – 2-3 mėnesius mes nesportuosime pilna jėga ir būsime izoliuoti kaip visi žmonės. Gal net dar ilgiau.

O kažkam per vieną mėnesį reikės sužaisti po trejas rungtynes per savaitę. Tai krepšinio savižudybė. Ir tai ne tik mano nuomonė – daugelis galvoja tą patį.“

Penkis sezonus Eurolygoje praleidęs krepšininkas akcentavo žaidėjų fizinių galimybių ribas. Esą krepšininkams atsilieps ilga ir neįprasta sezono pauzė, kuri apribos jų normalų intensyvų judėjimą.

„Aš suprantu, kad lygoms tai yra nuostolinga. Bet turime būti realistai. Juk negalime net treniruotis. Niekas nežino, kada visa tai baigsis. Ir tai vienareikšmiai paveiks žaidėjus, kurie turės susidurti su pasekmėmis“, – „Nova“ teigė L.Mitrovičius.

Tviteryje jis turėjo ironišką dialogą su Milano „Olimpia“ gynėju Nemanja Nedovičiumi.

L.Mitrovičius dar atkreipė dėmesį, kad iškart po Eurolygos sezono finišo, krepšininkai turėtų pradėti pasiruošimą naujam sezonui ir nacionaliniams čempionatams.

„Taip, vėl pradėsime žaisti rugsėjį, o lapkritį tada galėsime visi drauge apsilankyti pas psichiatrą“, – juokėsi N.Nedovičius.

„Arba pas ortopedą“, – akcentuodamas išaugsiančią traumų tikimybę, pridūrė L.Mitrovičius.

Eurolyga taip pat rezga planus finalines turnyro kovas surengti viename mieste. Jeigu tektų gerokai trumpinti sezoną, tarp kandidatų priimti Eurolygos komandas minimi Stambulas, Maskva, Atėnai ir Madridas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius