-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 26

Sezoną Kauno „Žalgiryje“ pradėjęs prancūzas rado naują darbą

Kauno „Žalgirio“ vadovo Pauliaus Motiejūno konsultantu pusę šio sezono dirbęs Francois Lamy grįžta darbuotis į Prancūziją.
Krepšininkai Kauno oro uoste
Krepšininkai Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

F.Lamy etapas Kauno komandoje nebuvo ilgas.

Prieš tai dvejus metus dirbęs Vilerbano ASVEL prezidento Tony Parkerio patarėju, F.Lamy praėjusį rugpjūtį įžengė į Kauno „Žalgirio“ biurą.

Buvęs krepšinio agentas, prieš tai gyvenęs Lietuvoje ir vedęs lietuvę, prieš 2021-2022 m. sezoną Lietuvos čempionu gretose turėjo pakeisti Robertą Javtoką.

F.Lamy oficialiai tapo Pauliaus Motiejūno konsultantu, o šios pareigos derėjo su Kauno klubo sporto direktoriaus pozicija – jis tapo pirmuoju prancūzu, užėmusiu tokį postą svetur Eurolygos klube.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Krepšininkai Kauno oro uoste
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Krepšininkai Kauno oro uoste

F.Lamy darbuojantis Kaune, „Žalgiris“ pakeitė trenerius: vietoj Martino Schillerio pakvietė Jure Zdovcą, o taip pat įvykdė kelis keitimus žaidėjų sudėtyje – atsisveikino su Emmanueliu Mudiay, sudarė sutartis su Tai Websteriu ir Zoranu Dragičiumi (su pastaruoju netrukus atsisveikino).

Vasarį „Žalgiris“ išsiskyrė ir su F.Lamy, paaiškinęs sprendimą abipusiu susitarimu ir palikęs laisvą sporto direktoriaus postą, kurį turėtų užimti po šio sezono karjerą klube baigiantis Paulius Jankūnas.

F.Lamy iš Kauno persikėlė į Prancūziją. Dabar Prancūzijos žiniasklaida pranešė, kad jis prisidės prie Breso Burgo JL klubo.

Šis Prancūzijos lygoje tarp 18-os komandų rikiuojasi 11 vietoje. Prieš sezoną ambicijos buvo aukštesnės, o pastarąjį savaitgalį Breso Burgo krepšininkai patyrė didelį nusivylimą pralaimėję lygos rungtynes, išbarstę net 32 taškų pranašumą.

„Aš įkursiu savo konsultavimo kompaniją ir būsiu Burgo JL konsultantu, – „Le Progres“ citavo F.Lamy. – Mano misija bus santykiai su NBA, o taip pat tęsiu darbus su Eurolyga, prie kurios darbo grupės prisidėjau šį sezoną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius