-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 04

Signalas lietuviams: Slovėnijos žvaigždė gundosi galimybe žaisti Europos čempionate

Goranas Dragičius dar 2017 metais paskelbė baigiąs karjerą Slovėnijos rinktinėje, o praėjusią savaitę sugrįžo dvejoms atsisveikinimo rungtynėms pasaulio čempionato atrankoje. Bet tai dar gali būti ne pabaiga.
Goranas Dragičius
Goranas Dragičius / FIBA nuotr.

36-erių slovėnas sekmadienį 20 pelnytų taškų prisidėjo prie savo komandos pergalės 84:81 prieš Švediją, dar labiau priartinusios Slovėniją prie 2023 m. planetos pirmenybių.

Po mačo jis nusijuokė sulaukęs švedų žurnalisto klausimo apie Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje kitąmet vyksiantį turnyrą, bet netrukus atskleidė, jog gundosi galimybe žaisti šių metų Europos čempionate.

„Kai švedų žurnalistas po rungtynių manęs paklausė, ar dalyvausiu pasaulio čempionate kitais metais, aš nusijuokiau. Būdamas 36-erių, tikrai negalvoju, kas bus po metų. Noriu žaisti krepšinį dar dvejus ar trejus metus, tad turiu rūpintis savo kūnu“, – sakė G.Dragičius.

„Nemanau, kad man pavyks dalyvauti ir rugpjūčio pasaulio čempionato atrankos lange, nes turėsiu asmeninių reikalų Majamyje. Bet turiu prisipažinti, kad mane gundo galimybė žaisti Europos čempionate“, – pridūrė Slovėnijos krepšinio žvaigždė.

Apie tą patį G.Dragičius užsiminė ir bendraudamas su Slovėnijos žiniasklaida, pripažindamas, kad sugrįžimas į rinktinę jam grąžino prisiminimus iš triumfu pasibaigusio 2017 m. Europos čempionato, kuriame slovėnas buvo išrinktas naudingiausiu krepšininku.

„Per pastarąsias dvi savaites, kai vėl buvau su rinktine, sugrįžo jausmai iš 2017 m. Europos čempionato. Turime labai gerą komandą. Vyrukai yra puikūs, mes nuostabiai leidžiame laiką ir mėgaujamės žaidimu kartu. Labai smagu būti šios komandos dalimi, tad turiu pripažinti, kad mane vilioja galimybė prisijungti prie jų Europos čempionate. Iš kitos pusės, dar nesu apsisprendęs, nežinau, ar dalyvausiu, tad nenoriu nieko garantuoti“, – teigė ilgametis rinktinės lyderis.

Turiu prisipažinti, kad mane gundo galimybė žaisti Europos čempionate.

Jeigu visgi nuspręs dalyvauti žemyno pirmenybėse, G.Dragičius taps Lietuvos rinktinės varžovu B grupėje Kelno mieste Vokietijoje. Be Slovėnijos ir Lietuvos, ten varžysis ir prancūzai, vokiečiai, vengrai bei bosniai.

Nuo 2006 metų rinktinės garbę ginantis G.Dragičius praėjusį sezoną užbaigė „Brooklyn Nets“ klube, kuriame vidutiniškai pelnė po 7,3 taško ir atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

Sekmadienį buvo pranešta, kad ateinantį sezoną slovėnas žais Artūro Karnišovo vadovaujamame „Chicago Bulls“ klube.

Įdomu tai, kad vakarykštėse rungtynėse G.Dragičius užfiksavo istorinį pasiekimą. 20 taškų pelnęs gynėjas dabar per visas rungtynes su Slovėnijos apranga yra įmetęs 1581 tašką bei su šiuo kraičiu aplenkė kitą šalies krepšinio legendą Jaką Lakovičių (1564 taškai).

Tiesa, G.Dragičiui dar šiek tiek trūksta, kad taptų rezultatyviausiu slovėnu oficialiuose mačuose. 36-erių gynėjas yra pelnęs 963 taškus, o pirmaujantis Teomanas Alibegovičius – 990 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius