Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 03

Sirgalių nušvilptas „Crvena zvezda“ treneris purtė galvą: „Šis klausimas ne man“

Nieko nelėmęs paskutinis Kauno „Žalgirio“ mačas prieš Belgrado „Crvena zvezda“ virto bene emociškiausiu mūšiu Nemuno saloje šį sezoną. Paskutinės Pauliaus Jankūno karjeros rungtynės Eurolygoje kiek nublanko politiniame kontekste, kurio epicentre – Serbijos klubo atsisakymas prieš rungtynes laikyti rankose Ukrainą palaikantį plakatą bei itin aštri „Žalgirio“ sirgalių reakcija į tai.
Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Putin Chuilo!“, – suskambo Kauno „Žalgirio“ arena, kai Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkai aikštelės centre atsisakė kartu su žalgiriečiais iškelti Ukrainą palaikantį ir Rusijos karinius veiksmus smerkiantį plakatą.

Serbija yra viena retų valstybių, kuri yra didžiausią karinį konfliktą nuo Antrojo pasaulinio karo užkūrusios Rusijos pusėje.

Tokia klubo pozicija „Žalgirio“ arenoje viso mačo metu „Crvena zvezda“ atstovams garantavo Kauno sirgalių pyktį – nuo bendro ūžesio ir švilpimo iki pavienių įžeidžiančių šūksnių.

„Tai nėra man skirtas klausimas“, – apie sprendimą nepasmerkti Rusijos veiksmų Ukrainoje kalbėjo „Crvena zvezda“ treneris Dejanas Radonjičius, kurio gimtinė Juodkalnija priklauso NATO nuo 2017-ųjų.

Politinių prieskonių rungtynėse buvo ir daugiau – per ilgąją pertrauką sirgaliai ištraukė NATO vėliavą, kuria paplevėsavo iš rūbinės grįžtantiems „Crvena zvezda“ žaidėjams prieš veidus.

Įsiautėję „Žalgirio“ aistruoliai trečiajame ketvirtyje velniop siuntė visą Serbiją, vėliau siuntę linkėjimus prieš Rusijos invaziją kovojantiems ukrainiečiams: „Slava Ukraini! Herojams slava!“.

Belgrado krepšininkams užkūrus įspūdingą puolimo mašiną trečiajame kėlinyje ir perėmus mačo iniciatyvą į savo rankas, tribūnos kirto dar skaudžiau: „serbai yra rusų kekšės!“.

„Tikiuosi, jog taika bus greitai. Viskas“, – itin trumpai įvykius šalia aikštės komentavo D.Radonjičius.

Paskutinėse Eurolygos rungtynėse „Žalgiris“ vertėsi be Janio Strelnieko, Joffrey Lauvergne'o ir Manto Kalniečio, „Crvena zvezda“ neturėjo Branko Lazičiaus, Austino Hollinso ir Mike'o Zirbeso.

Puikiai dvikovą pradėjęs „Žalgiris“ po dviejų ketvirčių turėjo 13 taškų persvarą, bet trečiąjį kėlinį pralaimėjo net 15:35.

„Crvena zvezda“ pergalę jau turėjo savo rankose, tačiau paskutinio ketvirčio pabaigoje prametė kelis baudų metimus, o Tylerio Cavanaugh tritaškis su sirena ištraukė pratęsimą.

Pratęsimo metu – „Žalgirio“ dominavimas ir pergalė 103:98.

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Pirmą mačo dalį klydome daug gynyboje. Trečias kėlinys buvo visiškai kitoks. Turėjome puikią galimybę laimėti šį mačą, bet paskutinėmis ketvirtojo kėlinio sekundėmis neprasižengėme ir praleidome tritaškį. Pratęsimo metu „Žalgiris“ kontroliavo žaidimą ir laimėjo. Sveikinimai dar kartą“, – sakė Belgrado klubo treneris.

D.Radonjičius liaupsino karjerą Eurolygoje užbaigusį veteraną Paulių Jankūną, kuris pratęsimo metu pelnė 8 iš savo 13 taškų.

38-ąjį gimtadienį mėnesio pabaigoje minėsiantis Jankis sužaidė rezultatyviausią ir naudingiausią asmeninį mačą šio sezono Eurolygoje.

„Jis žaidė puikiai. Paulius parodė, kaip gali žaisti. Turime problemų su traumomis, bandėme rasti sprendimų prieš jį, bet dienos pabaigoje Paulius vis tiek žaidė puikiai ir baudos aikštelėje, ir toliau nuo krepšio“, – sakė D.Radonjičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius