-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 08

Skandalingi kaltinimai: Belgijos krepšininkai sukčiavo, kad patektų į olimpiadą

Tokijo olimpinėse žaidynėse aukštą 4 vietą užėmusi Belgijos trijulių krepšinio rinktinė gali likti be šio, istorinio, pasiekimo ir dar sulaukti diskvalifikacijos.
Belgijos trijulių krepšinio rinktinė.
Belgijos trijulių krepšinio rinktinė. / FIBA.com nuotr.

Belgų laikraštis „De Standaard“ atskleidė, kad Belgijos rinktinė neturėjo dalyvauti net olimpinėje atrankoje, nes nebuvo sužaidusi pakankamai rungtynių įvairiuose turnyruose.

Pagal FIBA taisykles, 3x3 krepšinio rinktinės renka reitingo taškus ir pagal juos vėliau patenka į olimpines žaidynes, tačiau, „De Standaard“ teigimu, belgai sukčiavo.

Thibaut Vervoortas, Rafaelis Bogaerts, Thierry Marienas ir Nickas Celis esą net 27 kartus fiktyviai užsiregistravo į turnyrus 2019 metais, dėl to pakilo reitingo lentelėje ir gavo teisę žaisti olimpinėje atrankoje.

Toje atrankoje su belgais kovojo ir lietuviai. Mūsiškiai grupės varžybose įveikė belgus vienu tašku (17:16), bet vėliau lietuviai pralaimėjo latviams, nepateko į Tokijo olimpiadą, o belgams sėkmė nusišypsojo.

Belgijos krepšinio federacija pranešė jau pradėjusi tyrimą. Savo pranešimą išplatino ir sukčiavimu kaltinami Belgijos 3x3 krepšininkai.

„Visi matėte, kad mes patys išsikovojome vietą Tokijo olimpinėse žaidynėse. Savo žaidimu. Kitų dalykų mes nekomentuosime“, – teigė krepšininkai.

Kol bus vykdomas tyrimas Belgijos 3x3 rinktinė galės dalyvauti jau šį penktadienį Paryžiuje startuojančiame Europos čempionate. Pasaulio reitinge Belgijos trijulių krepšinio rinktinė šiuo metu užima 10 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius