Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 24

Slovėną alkūne nokautavęs Jonas Valančiūnas supykdė „Heat“ žaidėjus ir sirgalius

Jonas Valančiūnas buvo tylus puolime, bet kėlė triukšmą Majamyje. Slovėną Goraną Dragičių alkūne nokautavęs lietuvis sukėlė „Miami Heat“ krepšininkų ir sirgalių nepasitenkinimą, bet šie dar labiau liūdėjo dėl „Toronto Raptors“ pergalės 101:84 (23:33, 22:14, 30:21, 26:16).
Jonas Valančiūnas ir Jamesas Johnsonas
Jonas Valančiūnas ir Jamesas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ nugalėjo „Heat“ klubą 101:84.
  • J.Valančiūnas pirmą kartą per dvejus metus nepataikė nė vieno dvitaškio.
  • Antrajame kėlinyje lietuvis alkūne vožė G.Dragičiui ir buvo nubaustas nesportine pražanga.
  • D.DeRozanas antrą mačą paeiliui pelnė 40 taškų.

Antrojo kėlinio viduryje sugriebęs kamuolį „Raptors“ baudos aikštelėje J.Valančiūnas bandė atsikratyti jį apspitusių varžovų.

Tačiau sukdamasis rankomis kaip vėjo malūnas jis vožtelėjo G.Dragičiui.

Slovėnas susiėmęs už veido krito ant parketo, „Heat“ arenoje pasigirdo švilpimas.

Varžovų vidurio puolėjas Hassanas Whiteside'as jau artinosi prie lietuvio, bet laiku galimą konfliktą gesino Jamesas Johnsonas – buvęs JV komandos draugas Toronte.

Teisėjai baudė J.Valančiūną nesportine pražanga. Tiesa, vėliau NBA pakeitė sprendimą ir traktavo tai kaip paprastą pražangą puolime – esą lietuvis nokautavo G.Dragičių netyčia.

Tokio triukšmo savo žaidimu J.Valančiūnas nesukėlė.

Anaiptol, 24-erių „centras“ pirmą kartą nuo 2015-ųjų kovo 21-osios nepataikė nė vieno dvitaškio. Aukštaūgis per 21 minutę pasižymėjo 2 taškais pataikydamas abi baudas, prametė vos du mestus dvitaškius, atkovojo 8 kamuolius, blokavo 2 metimus, suklydo 3 ir prasižengė 5 kartus.

Anksčiau J.Valančiūnas nė sykio nebuvo įmetęs dvitaškio tik debiutiniais metais NBA.

Kai trečiojo kėlinio viduryje 213 cm ūgio vidurio puolėjas sėdosi ant suolo, „Raptors“ dar atsiliko 57:61. Tačiau netrukus Torontas surengė pergalingą spurtą, kuris tęsėsi iki pat kito J.Valančiūno pasirodymo aikštėje ketvirtojo kėlinio viduryje – lietuviui sugrįžus ant parketo, „Raptors“ jau pirmavo 83:71.

Per tris paskutinius kėlinius „Raptors“ praleido tik 51 tašką ir antrąją rungtynių pusę laimėjo 19 taškų skirtumu. Dar pirmoje mačo dalyje „Heat“ pirmavo 15-a taškų.

„Raptors“ šį sezoną laimėjo jau 19 rungtynių, kai atsiliko didesniu nei 10 taškų skirtumu. Jokia kita komanda tiek daug kartų nelaimėjo rungtynių tokiose situacijose.

„Tai kalba apie mūsų kovingumą, žaidimą iš širdies. Daugelis tokiose situacijose mus jau nurašo. O mano darbas – rasti penkis žmones, kurie tuo metu žaidžia labiausiai atsidavę“, – sakė „Raptors“ treneris Dwane'as Casey.

Daugiausia prie pergalingo „Raptors“ sugrįžimo prisidėjo pirmą kartą karjeroje antrą mačą iš eilės 40 taškų žymą pasiekęs DeMaras DeRozanas.

Tai buvo ketvirtoji „Raptors“ pergalė iš eilės. Su 43 pergalėmis ir 29 pralaimėjimais Torontas Rytų konferencijoje žengia ketvirtoje vietoje.

VIDEO: Kuklus J.Valančiūno indėlis į „Raptors“ pergalę

Majamyje „Raptors“ vertėsi be dėl muštynių su Robinu Lopezu suspenduoto Serge'o Ibakos.

„Heat“ vidurio puolėjas Hassanas Whiteside'as prieš J.Valančiūną žaidė praėjusiame mače smarkiai prasikirtęs tarpą tarp pirštų, kuriam užsiūti reikėjo net 13 siūlių. Buvo abejojama, ar metančiąją ranką skausmingai prasikirtęs krepšininkas žais, tačiau H.Whiteside'as surinko 16 taškų ir 14 atkovotų kamuolių. Tiesa, mačo pabaigoje dar nikstelėjo čiurną.

„Raptors“: D.DeRozanas 40, N.Powellas 14, D.Wrightas 13.

„Heat“: H.Whiteside'as 16 (14 atk. kam.), G.Dragičius (5/18 met.) ir R.McGruderis po 13, J.Richardsonas 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius