Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 05

Triumfuojanti Slovėnija guodžia varžovus: „Lietuva irgi nusipelnė būti Tokijuje“

Slovėnijos žiniasklaida triumfuoja po šios šalies krepšininkų pergalės olimpiniame atrankos turnyre Kaune, bet pripažįsta, kad vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse nusipelnė ir lietuviai.

Tik kiek daugiau nei prieš savaitę nepriklausomybės atkūrimo 30-metį atšventusi Slovėnija gavo geriausią dovaną.

Niekada iki tol olimpinėse žaidynėse nežaidusios šalies rinktinė Kaune 96:85 nugalėjo Lietuvą ir po kelių savaičių žengs į olimpinį kaimelį Tokijuje.

„30-ųjų nepriklausomybės atkūrimo metinių proga Slovėnija, vedama Lukos Dončičiaus, pasiekė tai, ko Slovėnijos komandos nesugebėjo nuo pat 1992-ųjų, – rašoma slovėnų krepšinio portale kosarka.info. – Aleksandro Sekuličiaus treniruojami žaidėjai sužavėjo atrankos turnyre Kaune ir pademonstravę gražų krepšinį bei laimėję ketverias rungtynes pelnytai iškovojo bilietą į Tokijo olimpines žaidynes.“

Slovėnų spaudoje buvo prisimenami ir ligšiol geriausia proga patekti į olimpines žaidynes laikyti 1992-ieji, kai pakeliui link Barselonos slovėnus sustabdė tuometinės Nepriklausomos Valstybių Sandraugos krepšininkai. Vėliau slovėnai dar sykį varžėsi olimpinėje atrankoje 2008 metais, bet taip pat vis likdavo už borto.

„Slovėnijos krepšinio rinktinė įgyvendino olimpinę svajonę trečiu bandymu“, – trimituoja dnevnik.si.

Daug ditirambų Slovėnijos spaudoje atiteko lemiamose rungtynėse trigubą dublį surinkusiam L.Dončičiui.

„Ant neįtikėtino Lukos Dončičiaus, vieno geriausių pasaulio žaidėjų, sparnų Slovėnijos rinktinė nuskrido į olimpines žaidynes pirmą kartą istorijoje“, – rašo dnevnik.si.

Bet pamiršti neliko ir kiti slovėnų herojai.

„Vlatko Čančaras, antrasis mūsų žaidėjas iš NBA, taip pat žaidė entuziastingai ir pelnydamas penkis taškus iš eilės ketvirtajame kėlinyje leido įkelti mums vieną koją į lėktuvą, skrendantį į Aziją“, – apie 18 taškų surinkusį „Denver Nuggets“ puolėją rašė kosarka.info.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vlatko Cancar
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vlatko Cancar

Nors daugelio slovėnų portalų antraštėse ir tekstuose mirgėjo pagyros saviems, mažos, vos 2 mln. gyventojų turinčios valstybės žiniasklaida nepamiršo nukelti kepurės ir prieš lietuvius.

„Komandos pademonstravo tikrą krepšinio grožį ir dar kartą įrodė, kokia neteisinga yra FIBA sistema, kai į olimpines žaidynes patenka tik 12 komandų. Bent keturios nusipelniusios ten būti lieka už borto, – svarstė kosarka.info. – Tiek Slovėnija, tiek Lietuva nusipelnė būti Tokijuje. Laimei, Slovėnija ten ir pateko.“

Slovėnams įspūdį paliko ir žaliai nusidažiusios „Žalgirio“ arenos tribūnos, kuriose vakar buvo per 11,5 tūkst. sirgalių.

„Pirmą kartą Kauno turnyre slovėnai žaidė prieš daugiau nei 11 tūkst. karštakraujų lietuvių, kurie kūrė išskirtinę atmosferą“, – pabrėžė dnevnik.si.

Mažoje Balkanų šalyje netrūko ir linksmų požiūrio kampų į triumfą Kaune. Štai Slovėnijos statistikos departamentas pateikė statistiką su iš Japonijos į Slovėniją per pastarąjį dešimtmetį importuoto aukso kiekiu – 0 gramų.

„Ši statistika greitai gali būti pakoreguota“, – linksmame tviterio įraše pareiškė statistikos departamento atstovai, vildamiesi, kad Lukai Dončičiui ir kompanijai pavyks triumfuoti Tokijo žaidynėse.

Slovėnijos rinktinė olimpiniame krepšinio turnyre žais C grupėje, kur jos varžovėmis bus Japonija, Ispanija ir Argentina. Pirmąsias rungtynes liepos 26-ąją slovėnai žais prieš pasaulio vicečempionus argentiniečius.

VIDEO: „Karštom pėdom“: Lietuva – Slovėnija – karšti žaidėjų komentarai ir D.Maskoliūno pasitraukimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius