Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 07 03

Slovėnų rinktinės sąrašas – be G.Dragičiaus, bet su Luka ir dviem amerikiečiais

Viena pasaulio čempionato favoričių Slovėnijos krepšinio rinktinė atvertė kortas ir paskelbė išplėstinį kandidatų sąrašą, kurį sudaro 20 žaidėjų.
Goranas Dragičius, Luka Dončičius
Goranas Dragičius, Luka Dončičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ryškiausia slovėnų žvaigždė Luka Dončičius yra sąraše ir ketina slovėnams padėti planetos pirmenybėse, bet tarp kandidatų nėra kitos šios šalies įžymybės Gorano Dragičiaus.

37-erių veteranas buvo baigęs karjerą rinktinėje po 2017 m. laimėto Europos čempionato, bet pernai sugrįžo į nacionalinę ekipą ir dalyvavo žemyno pirmenybėse, kurios slovėnams baigėsi skaudžiu pralaimėjimu ketvirtfinalyje lenkams.

Be G.Dragičiaus, slovėnai dar neturės traumuoto rinktinės kapitono Edo Muričiaus.

Kandidatų sąraše yra ir net du amerikiečiai – Jordanas Morganas ir Mike'as Tobey. Tiesa, vyriausiasis treneris Aleksandras Sekuličius privalės iš jų pasirinkti vieną.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Luka Dončičius ir Mike'as Tobey
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Luka Dončičius ir Mike'as Tobey

Slovėnijos rinktinė į stovyklą susirinks liepos 17-ą dieną ir per pasirengimo laikotarpį sužais septynerias rungtynes. Pasaulio čempionatą slovėnai pradės Japonijoje, kur žais F grupėje ir susitiks su Venesuelos, Sakartvelo ir Žaliojo Kyšulio komandomis.

Slovėnijos rinktinės kandidatų sąrašas: Jaka Blažičius („Bahčešehir Koleji“), Saša Ciani („Cedevita Olimpija“), Vlatko Čančaras („Nuggets“), Jakobas Čebašekas („Bears“), Žiga Dimecas („Storks“), Luka Dončičius („Mavericks“), Zoranas Dragičius („Cedevita Olimpija“), Gregoras Glasas („Mornar“), Gregoras Hrovatas (JDA), Urbanas Klavžaras (UCAM), Alijažas Kuncsas (Ajovos universitetas), Miha Lapornikas („Patrioti“), Jurijus Macura („Krka“), Blažas Mahkovičius („Helios Suns“), Jordanas Morganas („Konyaspor“), Aleksejus Nikoličius („Germani“), Bine Prepeličius („Helios Suns“), Klemenas Prepeličius („Valencia“), Žiga Samaras („Towers“), Mike'as Tobey („Barcelona“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius