Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 03

Su Madrido „Real“ nesusitaręs Tomas Balčiūnas sukirto rankomis su „Barcelona“

Žlugus deryboms su Madrido „Real“ jaunasis Lietuvos krepšinio talentas Tomas Balčiūnas papildė „Barcelona“ ekipą.
Tomas Balčiūnas
Tomas Balčiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Puolėjas sudarė ilgalaikę sutartį su Katalonijos superklubu. Dvimetrinis krepšininkas tapo vos trečiuoju lietuviu, atstovausiančiu legendiniam „Barcelona“ klubui. Praeityje katalonų klubo garbę teko ginti Artūrui Karnišovui ir Šarūnui Jasikevičiui.

„Apsisprendimą tobulėti Barselonoje nulėmė jaunimo komandos trenerio noras mane matyti lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, su kuria sieju savo ateitį profesionaliame krepšinyje. Jiems trūko pajėgaus šios pozicijos krepšininko. Viešnagės klube metu didelį įspūdį padarė klubo infrastruktūra, treniruočių ir gyvenimo sąlygos, išskirtinis dėmesys studijoms bei individualioms treniruotėms, taip pat trenerių požiūris ir bendravimas su jaunaisiais krepšininkais“, – atviravo perspektyvusis puolėjas.

„Džiaugiamės tokiu Tomo pasirinkimu ir sprendimu prisijungti prie „Barcelona“. Tai viena profesionaliausių krepšinio sistemų Europoje, užauginusi nemažai krepšinio talentų, tarp kurių tokios žvaigždės kaip Pau Gasolis, Juanas Carlosas Navarro, Marcas Gasolis, Víctoras Sada, Álexas Abrinesas, Mario Hezonja ir kt. Tikime, kad Tomas toliau garsins Lietuvą ne tik atstovaudamas įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms, bet ir siekdamas sparčiai tobulėti bei ateityje patekti į pagrindinę „Barcelona“ komandos sudėtį“, – tvirtino žaidėją atstovaujančios krepšinio agentūros „East Players“ vadovas.

Pastaruosius dvejus metus T.Balčiūnas lankė treniruotes „Sabonio krepšinio centre“. Penkiolikmetis jau kuris laikas aiškiai išsiskyrė iš savo bendramžių. Moksleivių krepšinio lygos (MKL) finale pelnė 35 taškus, sugriebė 29 kamuolius ir surinko 51 naudingumo balą.

Iš Kupiškio kilusio krepšininko statistika šiame MKL sezone buvo 29 taškai, 20,6 atkovoto kamuolio ir 35 naudingumo balai.

Jis taip pat vilkėjo Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinė aprangą Europos čempionate. Čia T.Balčiūnas per 13 minučių rinko po 8,6 taško, atkovodavo po 6,2 kamuolio ir atlikdavo po 0,7 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius