-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 20

Sunkų metą pripažinęs Marius Grigonis įgėlė Dejanui Radonjičiui

Marius Grigonis atsigauna Atėnų „Panathinaikos“ gretose. Apie tai Lietuvos krepšininkas kalbėjo graikų žiniasklaidai po Graikijos superklubų mačo.
Dejanas Radonjičius ir Marius Grigonis
Dejanas Radonjičius ir Marius Grigonis / „Scanpix“ nuotr.

Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai nusileido 74:76 Pirėjo „Olympiakos“ centrinėse Graikijos lygos rungtynėse, bet davė kovą lygos lyderiams.

„Lyginant su ankstesniais laikais, dabar daug kas buvo geriau, tad bent jau galime tuo džiaugtis, – sakė M.Grigonis, pats žaidęs 29 min. ir pelnęs 13 taškų. – Tokiose rungtynėse viską lemia detalės. Keli švilpukai, keli sudėtingi metimai, kelios klaidos gali nulemti mačą.

Tokios rungtynės yra mūšis, o mes bandysime ateityje sukelti daugiau spaudimo „Olympiakos“ klubui.“

M.Grigonis įsitikinęs, kad „Panathinaikos“ komanda dabar bando atgauti tai, ką prarado dirbdama su Dejanu Radonjičiumi.

Juodkalnietis vadovavo Atėnų komandai daugiau nei didžiąją sezono dalį, „Panathinaikos“ blaškėsi Eurolygoje, o akistatose su „Olympiakos“ neturėjo šansų.

„Praėjusį kartą mes pralaimėjome jiems daugiau nei 20 taškų, – prisiminė M.Grigonis. – Šįkart mes žaidėme labiau kaip komanda, dabar yra kitas jausmas. Tačiau yra pridaryta žalos. Taigi mes turime daugiau dirbti, kad viską atitaisytume.“

Suprasti akimirksniu

  • Šį sezoną Eurolygoje M.Grigonis per 22 rungtynes vidutiniškai pelnė po 7,5 taško.
  • Graikijos lygoje jis sužaidė tik keturis mačus, per kuriuos pelnė po 9,5 taško.

Graikų žurnalisto paklaustas apie užsimintą „žalą“, M.Grigonis netiesiogiai patvirtino, kas už tai yra atsakingas.

„Aš nenoriu diskutuoti apie Dejaną (Radonjičių) ir tai, ką jis pasakė ar ką padarė. Tai tegul lieka klubo viduje“, – sakė Lietuvos krepšininkas.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Dejanas Radonjičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Dejanas Radonjičius

Lietuvos rinktinės gynėjui tai dar vienas sudėtingas sezonas, nes po nugaros traumos D.Radonjičius gerokai apkarpė žaidimo minutes, juodkalniečio vadovaujamoje ekipoje Marius nerasdavo savo aiškaus vaidmens, o galiausiai net likdavo neregistruotas Graikijos lygos rungtynėse.

Kai D.Radonjičių pakeitė Christos Serelis, su naujuoju treneriu „Panathinaikos“ laimėjo pastarąsias dvejas rungtynes iš eilės Eurolygoje, o M.Grigonio vaidmuo vėl tapo svarbus.

„Kiekvieną sezoną aš išmokstu ką nors nauja. Per pastaruosius sezonus buvo pandemija, karas Ukrainoje, – priminė M.Grigonis, pernai dėl rusų pradėto karo palikęs Maskvos CSKA klubą. – Pusę sezono nežaidžiau, o tai man nutiko pirmą kartą per karjerą, tad buvo iššūkis. Reikia likti alkanam, dirbti ir likti profesionalu. Protingi žmonės tai įvertina.“

„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis
„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis

Eurolygoje „Panathinaikos“ seniai nebeturi galimybių patekti į atkrintamąsias kovas, bet M.Grigonis dar turi ambicijų šį sezoną.

„Mums reikia ruoštis kiekvienam mačui. Turime žaisti kaip komanda, tą dabar ir darome – mes mokomės, tik juokinga, kad jau yra kovo mėnuo, – kalbėjo lietuvis. – Tačiau tokia padėtis, nėra ką slėpti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius