Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 29

Susidomėjimą Šaru ir „Žalgiriu“ Tel Avive nustelbė skandalinga išpažintis

Tel Avivo žiniasklaida ketvirtadienio rytui ruošė didžiausius straipsnius apie „Izraelio sūnų“ Šarūną Jasikevičių, su Kauno „Žalgiriu“ atvykusį mūšiui su „Maccabi“. Bet Tel Avive nelauktai išdygo naujiena, kuri nustelbė net Šaro sugrįžimą. Izraelio krepšininkas Uri Kokia prisipažino esąs homoseksualus. Tai pirmas Izraelio žaidėjas, atvirai paskelbęs apie savo seksualinę orientaciją. Tel Avive ši žinia tapo visiška sensacija.
Uri Kokia istorija tapo sensacija Tel Avive
Uri Kokia istorija tapo sensacija Tel Avive / 15min nuotr.

Kolegų teigimu, trečiadienį Tel Avive visi kalba apie skandalingą 36-erių krepšininko prisipažinimą – ažiotažas dėl Šarūno Jasikevičiaus nustelbtas.

„Po daugybės baimės metų, aš dabar esu visiškai ramus“, – ynet.co.il atviravo U.Kokia, tapęs pirmuoju Izraelio krepšininku, prisipažinusiu apie homoseksualumą.

Izraelio sporte tokie atvejai – visiška retenybė.

Šiuo metu 203 cm ūgio puolėjas rungtyniauja antrojo Izraelio diviziono Ramat Gano „Hapoel“. Per visą 16 metų karjerą jis žaidė tik Izraelyje.

Jis taip pat yra atstovavęs Izraelio rinktinei – žaidė vieninteliame 2011-ųjų Europos čempionate Lietuvoje.

Izraelio žiniasklaidos teigimu, pirmą kartą gėjų vakarėlyje U.Kokia dalyvavo baigęs tarnauti Izraelio armijai. Kadangi buvo pakankamai žinomas sportininkas, jis slėpė savo seksualinę orientaciją Izraelyje ir dalyvavo vakarėlyje Londone.

„Buvo labai baisu“, – dabar pripažįsta U.Kokia, kuris su partneriu turi vienerių metų dukrą. Izraelyje nuo 2008-ųjų homoseksualų poroms leista įsivaikinti.

Savo gynybiniais sugebėjimais krepšinyje labiausiai išsiskyręs aukštaūgis savo drąsiu poelgiu nori padėti kitiems panašaus likimo žmonėms, kurie kenčia bijodami prisipažinti ir mano, kad geriau išvengti apkalbų ir likti paslaptyje.

„Aš čia tam, kad praneščiau jiems, jog nebijotų“, – drąsino U.Kokia.

Kaip rašo ynet.co.il, 2009-aisiais, būdamas 28-erių, U.Kokia įsidrąsino ir pradėjo lankytis gėjų vakarėliuose Tel Avive. Sykį jį atpažino du vyrukai – pradėjo sklisti gandai.

U.Kokia pats pasikvietė į pokalbį Jeruzalės „Hapoel“ vadovus ir pranešė jiems apie savo seksualinę orientaciją. Krepšininkams to pasakyti jis tada nematė reikalo, bet rūbinėje ėmė sklisti kalbos.

Pastaraisiais metais U.Kokia homoseksualumas krepšininkų tarpe buvo vieša paslaptis. Tačiau ši informacija niekada nebuvo patekusi į viešumą.

Kai U.Kokia nusprendė nebetylėti, sulaukė teigiamos visuomenės reakcijos. Tel Avivas žinomas kaip homoseksualams labai draugiškas miestas.

Dėmesys Šarui ir „Žalgiriui“ dar sugrįš. Trečiadienio vakarą Tel Avive planuojama spaudos konferencija su Š.Jasikevičiumi.

„Žalgirio“ ir „Maccabi“ mūšis Tel Avive – ketvirtadienį 21 val. 5 min.

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Bus labai svarbu kovoti po krepšiu ir neduoti bėgti į greitą puolimą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius