Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 12

Svajonių mačą Barselonoje sužaidęs V.Ginevičius nesupranta „Žalgirį“ užplūdusios kritikos

Kauno „Žalgiris“ šiuo metu turi gintis ne tik nuo pajėgių varžovų Eurolygos „Top 16“ etape, bet ir nuo kritikų. Penktadienį žalgiriečiai antrą kartą šiame sezone susitinka su „Barcelona“. Po euforiškos pergalės reguliariajame sezone praėjo daug laiko, tačiau Vidas Ginevičius įsitikinęs, kad Lietuvos čempionai nenusipelnė jų adresu siunčiamos negailestingos kritikos.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“ | 22:00 | Barselona

Nors „Barcelona“ ir „Žalgiris“ yra F grupės kaimynai, tačiau ryškia akistatos favorite laikoma Ispanijos ekipa. Abiem klubams pergales sekasi iškovoti sunkiai, tačiau „Barcelona“ pralaimi daug kuklesniais skirtumais negu kauniečiai. 

Passtarosios dvejos rungtynės „Žalgiriui“ baigėsi sutriuškinimais: 80:111 pralaimėta „Chimki“ ir 59:94 Maskvos CSKA.

Po šių pralaimėjimų Šarūnas Jasikevičius stojo mūru už savo žaidėjus ir tikino, kad šie atiduoda visas jėgas, tačiau pralaimėjimo priežasčių paaiškinti negalėjo. 

Prieš penktadienio rungtynes treneris teigė, kad komanda lyg išsigąsta susidūrusi su grandais. Tačiau patyrusi grupė krepšininkų neturėtų taip sugriūti prieš bet kokį varžovą.

Kauno „Žalgirio“ dublerių komandos trenerių štabe besidarbuojantis V.Ginevičius tiki, kad ekipa sugebės atsitiesti ir be kovos ispanams nepasiduos.

Buvęs krepšininkas nesupranta ir kritikos bangos, kuri palietė ne tik žaidėjus, bet ir „Žalgirio“ vadovus.

„Manau, kad tai yra visiška nesąmonė. „Top 16“ žaidžia šitokios komandos. Automatiškai yra sunku žaisti. Čia tokie kritikai, kurie pasitaikius menkiausiai galimybei puola“, – tvirtino V.Ginevičius.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vidas Ginevičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Vidas Ginevičius

– Dar reguliariajame sezone „Žalgiris“ antrą kartą istorijoje nugalėjo Barselonos ekipą. Kokio scenarijaus galima tikėtis šįkart?

– Velnias žino... Sunku nuspėti, kaip bus, nes pastarosiose rungtynėse „Žalgiriui“ labai nesisekė. Svarbiausia, kad žaidėjai nusiteiktų ir išvengtų žaidybinių duobių. Jei žais lygiai, tada viskas įmanoma. Tiesiog pasidarė negraži tradicija, kad vis pralaimime dideliu skirtumu. Bet jeigu nebus duobių, viskas bus gerai.

– Šarūnas Jasikevičius irgi kalbėjo apie nusiteikimą. Nors atrodo, kad sudėtis yra patyrusi ir tokių klausimų kilti neturėtų.

– Tai va, būtent. Man irgi keista žiūrėti. Juk tai yra tikrai geri žaidėjai, bet atrodo, kad išėjus į aikštę kažkas pasidaro. Sunkiai paaiškinama. Atrodo, kad krepšinio žaisti nebemoka ir priima labai keistus sprendimus. 

VIDEO: #RetroŽalgiris. Vido Ginevičiaus karjeros rungtynės Barselonoje

– Pirmąją „Žalgirio“ pergalę prieš „Barcelona“ ekipą jūs pamenate puikiai, nes tapote jos režisieriumi. Ar tada pats savęs klausėte, ką darėte kitaip, kad taip galingai žaidėte (2004-aisiais V.Ginevičius Barselonoje pelnė 24 taškus, o „Žalgiris“ laimėjo 102:98)?

– Kiekvienas savaip nusiteikia rungtynėms. Tada kažkokio papildomo nusiteikimo nebuvo. Tiesiog ėjome žaisti ir viskas. To paties linkėčiau ir žalgiriečiams. Barselonos komanda yra stipri namuose, tačiau jie irgi praėjusią savaitę pralaimėjo. Jie į tą stipriausių grupės ketvertuką net nepatenka. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Robertas Javtokas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Robertas Javtokas

– Iš tiesų komandos yra grupės kaimynės, bet lažybininkai duoda 95 proc. už ispanų pergalę. Kodėl taip yra?

– Manau, kad jie žiūri į pastaruosius „Žalgirio“ pralaimėjimus, kurie buvo labai skaudūs. Tačiau aš tikrai jų nenuvertinu. Manau, kad bus kova. Juk pastarąjį kartą „Žalgiris“ laimėjo.

– Tose rungtynėse blykstelėjo Martynas Pocius, tačiau jis ir vėl nutilo. Ar dar galima tikėtis, kad Martynas atgaus stabilumą?

– Pasirodo, kad pas jį šeimoje buvo nelaimių. Manau, kad tokie dalykai gali labai paveikti krepšininką. Visgi visi yra profesionalai ir manau, kad ir vėl atiduos visas jėgas.

– Po skaudžių pralaimėjimų pasipylė kritika ne tik „Žalgirio“ žaidėjams, bet ir vadovams. Jūsų nuomone, tai adekvatu?

– Tų kritikų aplinkui pilna. Tik ir taikosi įkąsti „Žalgiriui“. Manau, kad tai yra visiška nesąmonė. Juk prieš sezoną buvo kalbėta, kad pagrindinis tikslas yra patekti į „Top 16“. Tuo turėtų būti visi patenkinti, o „Top 16“ žaidžia šitokios komandos. Automatiškai yra sunku žaisti.

Manau, čia tokie kritikai, kurie pasitaikius menkiausiai galimybei puola. Puola kas papuola. Dabar jau ir vadovus, žaidėjus, trenerius... Aš manau, kad tai nesąmonė. Linkiu jiems nekreipti dėmesio į tai. Visi dirba tam tikrą darbą, o kažkas pila nesąmones. 

Eurolygos prognozė
Eurolygos prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius