Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 22

T.Rinkevičius po skambios pergalės gyrė smarkiai negalavusį gynėją

Klaipėdos „Neptūną“ prieš žūtbūtinį mūšį su Bonos „Telekom Baskets“ retino traumos ir negalavimai, tačiau įspūdingą charakterį pademonstravę klaipėdiečiai svečius iš Vokietijos pervažiavo 93:68. Skambiu rezultatu besidžiaugusio Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai ne tik nutraukė penkių pralaimėjimų seriją, bet ir užfiksavo didžiausią šio sezono pergalę FIBA Čempionų lygoje.
Tomas Rinkevičius
Tomas Rinkevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Uostamiesčio ekipa su penkiomis pergalėmis D grupėje šiuo metu dalijasi 5-7 vietomis, o nuo ketvirtoje pozicijoje esančio Stambulo „Bešiktaš“ klubo T.Rinkevičiaus kariauną skiria vos viena pergalė.

Būtent Turkijoje kitą savaitę „Neptūnas“ pasitiks dar vieną „gyvenk arba mirk“ Čempionų lygos mačą.

„Vienas iš svarbiausių dvikovos momentų buvo dar rungtynių pradžioje, kada jaučiau, jog auklėtinių energija ir nusiteikimas yra 100 proc., – po pergalės sakė treneris T.Rinkevičius. – Kiekvienas žaidėjas, kuris ėjo į aikštelę, atidavė 100 proc. savęs. Kai kam gal sekėsi geriau, kai kam – blogiau, bet pagrindinis mano tikslas buvo, jog žaidėjai pradėtų ir tęstų rungtynes kiekvienoje situacijoje atsiduodami 100 proc. Aš tai jaučiau. Kaip matėme, tai daug ką kompensuoja – klaidas, blogus sprendimus. Kai tu žaidi su energija, atiduodi save 100 proc., tuomet rezultatas ateina pats.“

Didžiąją naštą pergale pažymėtame susitikime nešė „Neptūno“ trio – Deividas Gailius, Osvaldas Olisevičius ir Žygimantas Janavičius. Pirmieji du pelnė atitinkamai 25 ir 24 taškus, tačiau po dvikovos T.Rinkevičius pabrėžė ekipos įžaidėją.

Ž.Janavičius dar dvikovos išvakarėse ir rungtynių rytą negalavo, tačiau tai nesutrukdė jam surinkti dvigubą dublį – 16 taškų, 10 rezultatyvių perdavimų, 5 atkovoti kamuoliai ir 26 naudingumo balai.

„Noriu pabrėžti, kad Žygis prieš rungtynes visą naktį vėmė. Toks žaidimas parodo žaidėjo charakterį, – sakė „Neptūno“ treneris. – Žygis nepasidavė. Ryte jis dar jautėsi blogai, bet sakė, kad tikrai žais. Ačiū jam už pasiaukojimą ir darbą, kurį jis nuveikė. Kartais nereikia būti geriausioje fizinėje būklėje, bet kai tu nori, kai tu darai tą ir tiki tuo, atsiduodi 100 proc., kaip ir minėjau, rezultatas ateina savaime.

Kalbant apie individualius pasirodymus, tai buvo mūsų žaidybinis planas. Su Osvaldu norėjome atakuoti ir tai gerai veikė. Džiugina, kai žaidėjai supranta, ko norime. Supranta, jog turime tam tikras situacijas, kai jie gali ir privalo save realizuoti. Ir jie realizuoja. Tai puiku.“

Ši pergalė nutraukė penkių „Neptūno“ pralaimėjimų atkarpą Čempionų lygoje. Klaipėdiečiai ketverias iš penkerių rungtynių pralaimėjo išvykose, ką akcentavo ir T.Rinkevičius.

„Svarbi pergalė. Tai ne tik taškas ir ne tik Čempionų lygoje, – sakė uostamiesčio vairininkas. – Esame labai įtemptame tvarkaraštyje. Negaliu sakyti, paskutinėje pralaimėjimu pažymėtoje dvikovoje prieš Salonikų PAOK žaidėme blogai. Rungtyniavome prieš stiprią komandą ir didžiąją dalį rungtynių turėjome gerą rezultatą. Bet gale dvikovos palūžome, prasidėjo daug blogų sprendimų ir negalėjome džiaugtis pergale. Dabar žvelgiant atgal, tai šis taškas buvo labai svarbus.

Kalbant apie abi lygas, vis dėlto reiktų grįžti prie to, jog buvo sunkus tvarkaraštis, turėjome stiprius varžovus ir beveik visada žaidėme išvykose. Manau, kad esame ta komanda, kuri geresnį krepšinį žaidžia namuose prie savų žiūrovų. Norėtųsi išlaikyti balansą ir išvykose. Ta linkme dirbame, kalbamės ir stengsimės išvykų rungtynių scenarijus pakeisti.“

„Neptūno“ treneris užsiminė, jog Tomas Delininkaitis patyrė panašią traumą, kaip ir Darrinas Dorsey, kuriam atsinaujino sužeidimas. Abu šie žaidėjai iškrito dėl blauzdos traumos, o išsamesni tyrimai parodys T.Delininkaičio sužeidimo rimtumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius