Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 14

Tik faktai: Pauliaus Jankūno ir „Žalgirio“ klaidų fenomenas

Šarūnas Jasikevičius buvo teisus sakydamas, kad negalėjo patikėti, jog laimės Eurolygos rungtynes su 21 klaida. Tiek iš viso pirmajame Eurolygos ture nepadarė jokia kita komanda. Bet žalgiriečiai iš Belgrado „Crvena zvezda“ gynybos gniaužtų ištrūko su pergale 78:76. 24sek pateikia įdomiausius „Žalgirio“ starto faktus.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paulius Jankūnas surinko 28 naudingumo balus – 7 daugiau nei per 6 pirmąsias LKL sezono rungtynes kartu sudėjus.

P.Jankūnas pataikė pirmą tritaškį šį sezoną (prieš tai prametė visus 6) ir metė 6 baudas – 5 daugiau nei per 6 pirmuosius LKL susitikimus.

Tai buvo 20-osios P.Jankūno rungtynės Eurolygoje iš 21, kai kapitonas surinko dviženklį naudingumo balų skaičių.

Tai buvo efektyviausios P.Jankūno rungtynės prieš „Crvena zvezda“ komandą karjeroje. Beje, P.Jankūnas vien mače Kaune surinko daugiau taškų (15) ir naudingumo balų (28) nei per abu praėjusio sezono mačus su serbais (12 tšk., 17 naud. bal.).

Pasižiūrėti pirmųjų „Žalgirio“ Eurolygos rungtynių susirinko 11456 sirgaliai – daugiausiai sezono atidaryme Kaune nuo 2013-2014 m. sezono.

„Žalgiris“ suklydo 21 kartą – daugiausiai iš visų šešiolikos Eurolygos komandų pirmajame ture.

Edgaras Ulanovas suklydo 6 kartus – tai jo karjeros Eurolygoje rekordas.

19-metis Gytis Masiulis ir 17-metis Martynas Arlauskas sužaidė pirmąsias savo rungtynes Eurolygoje. Abu aikštėje praleido po 6 sekundes pirmojo kėlinio pabaigoje.

Paulius Valinskas aikštėje praleido 13 min. 55 sek. – 5 minutėmis daugiau nei per visas praėjusio sezono Eurolygos rungtynes.

„Žalgiris“ realizavo 17 iš 18 baudų (94,4 proc.). Pirmajame ture taiklesni buvo tik Bambergo „Brose“, sumetę visas 8 baudas.

Nors puolimas buvo klampus, „Žalgiris“ demonstravo fantastišką pataikymo procentą – dvitaškius metė 60,6 proc., tritaškius – 43,8 proc., baudas – 94,4 proc. tikslumu.

VIDEO: „Žalgirio“ sirgalių žygis į pirmąsias Eurolygos rungtynes

„Crvena zvezda“ metė beveik tiek tritaškių (27), kiek dvitaškių (28).

„Crvena zvezda“ puolime atkovojo beveik tiek kamuolių (11), kiek gynyboje (12). Beje, po dviejų kėlinių serbų sąskaitoje buvo 6 atkovoti kamuoliai.

„Žalgiris“ buvo pataikęs pirmuosius 14 dvitaškių iš 18.

Greitose atakose žalgiriečiai nepelnė nė vieno taško.

„Žalgirio“ naujokai Brandonas Daviesas ir Aaronas White'as surinko po 10, Vasilije Micičius – 7, Axelis Toupane'as – 2 taškus. A.White'ui ir B.Daviesui tai buvo debiutas Eurolygoje.

Pastarąjį kartą pergale sezoną namuose „Žalgiris“ pradėjo tik 2012 metais, kai vadovaujamas Joano Plazos įveikė Zagrebo „Cedevita“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius