-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 23

TJ Parkerio pagyros – ir būsimai NBA žvaigždei, ir „Žalgirio“ veteranams

TJ Parkeris su pasimėgavimu Kauno „Žalgirio“ arenoje stebėjo savo jaunojo talento, būsimo NBA naujokų biržos itin aukšto šaukimo Victoro Wembanyamos pasirodymą. Įspūdingų fizinių duomenų 18-metis gerino karjeros rekordus Lietuvos čempionų tvirtovėje. Bet Vilerbano ASVEL treneris pergalės 72:68 fone nepagailėjo gražių žodžių ir „Žalgirio“ veteranams, baudusiems skaudžiai trečiadienio vakarą.
Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Victoras Wembanyama yra 18-metis žaidėjas, išstypęs iki 220 cm ūgio. Iki trečiadienio jo karjeros rekordai Eurolygoje buvo 10 taškų, 4 blokai, 27 minutės aikštėje ir 10 naudingumo balų.

„Žalgirio“ arenoje prancūzas per 28 minutes surinko 14 taškų, blokavo net 5 metimus ir surinko 23 naudingumo balus.

V.Wembanyamos ištiestų rankų ilgis siekia net 236 cm, o kitų metų NBA naujokų biržoje jam prognozuojamas pirmas arba antras šaukimas.

„Jis klauso, nori tobulėti. Jam nėra lengva dėl kūno sudėjimo, jis turi sustiprėti, bet kasdien dirba labai sunkiai, nusipelno gaunamų minučių. Jei ir toliau klausysis taip, kaip dabar, gaus vis daugiau laiko aikštėje. Pasitikiu juo ir rungtynių pabaigose, jis mums labai svarbus“, – kalbėjo ASVEL treneris TJ Parkeris.

Vis dėlto apie tai, kiek dar V.Wembanyamai trūksta iki NBA lygio, Tony Parkerio brolis atvirauti nesiryžo.

„Dar daug laiko, liko pusantrų metų. Svarbiausia, kad jis liktų sveikas. Tokio tipo kūnas yra komplikuotas. Sezono pradžioje buvo sunku rasti ritmą, dabar su kiekviena diena viskas eina geryn“, – neslėpė strategas.

Nors savo pašonėje TJ Parkeris kasdien turi ir dirba su žmogumi, iš kurio tikimasi labai daug, to treneris nesureikšmina.

„Toks mano darbas, – teigė strategas. – Jis nusprendė atvykti, mes matome jį kaip projektą. Jis priėmė iššūkį, atvyko žaisti aukščiausiame Europos lygyje. Šiandien jis parodė, kad gali ten žaisti ir būdamas savo amžiaus.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL

Kalbėdamas apie sunkią pergalę „Žalgirio“ tvirtovėje TJ Parkeris akcentavo, kad jo komandai pavyko truktelėti į priekį po šeimininkų sugrįžimo trečiajame kėlinyje.

„Kontroliavome mačą, gerai kovėmės sunkiais momentais. Ketvirtajame kėlinyje kontrolę išlaikėme ir finišavome pergalingai“, – neišsiplėtė treneris.

Veteranai visada labai svarbūs

Artūras Milaknis ir Paulius Jankūnas trečiajame kėlinyje žadino primigusį „Žalgirį“, kuris niekaip nepelnė taškų ilgas minutes. Bet TJ Parkerio nestebino, jog kauniečių lyderiais sunkiu momentu tapo 35-rių ir 37-rių veteranai.

„Tokie vaikinai turi patirties, jie čia yra daug metų, jie tokius dalykus daro labai daug laiko. Jie įpratę prie svarbių metimų. Klydome gynyboje, o kai tokie vyrukai lieka laisvi – baudžia. Veteranai visada labai svarbūs“, – kalbėjo prancūzas.

Vilerbano ASVEL buvo vienas iš kelių Eurolygos klubų, kurie drąsiai ir garsiai sureagavo į Rusijos invaziją Ukrainoje ir sukeltą karą.

Antradienį buvo oficialiai pranešta, kad rusų klubai iš Eurolygos yra išspirti šiame sezone, bet ar TJ Parkeris mato šios šalies atstovus turnyre kitą sezoną?

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL

„Tai ne mano sprendimas. Nežinau, kas nutiks. Bet tai, kas vyksta pasaulyje, yra labai liūdna. Mes esame palaiminti – galime žaisti krepšinį. Kai kurie neturi tokios galimybės. Nenoriu ties tuo išsiplėsti, nes nežinau, kokie bus sprendimai. Tikiuosi, kad ateityje viskas sugrįš į normalybę, galėsime visi daryti tai, ką darome geriausiai ir mėgautis gyvenimu“, – vylėsi Prancūzijos klubo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius