Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 09

Tūkstančiai „Eurobasket 2015“ susirinkusių estų laiką leidžia geriausioje sirgalių zonoje Rygoje

Rygoje vykstančių „Eurobasket 2015“ turnyro D grupės varžybų puošmena – itin aktyvūs Baltijos šalių sirgaliai. Latvių trenerio asistentas Robertas Štelmaheris stebėjosi tokiu gausiu latvių sirgalių krepšinio palaikymu, mat Latvija visų pirma – futbolo ir ledo ritulio šalis. Vis dėlto, ne ką mažiau stebina ir lietuviams bei latviams nenusileidžia ir Estijos krepšinio aistruoliai, kurie kai kuo ir lenkia savo Baltijos kolegas. Estų sirgalių zona mieste – neabejotinai geriausia.
Estų sirgaliai
Estų sirgaliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Estų sirgalių jūra nustebino jau pirmosiose čempionato rungtynėse šeštadienį, kai estai susitiko su Čekija ir patyrė pralaimėjimą.

Pasirodo, Estijos krepšinio federacija į kiekvienas rungtynes gerbėjams buvo išpirkusi po 3,5 tūkst. bilietų. Dar apie tūkstantį bilietų į kiekvienas rungtynes nuperka sirgaliai tiesiog iš kasų. Vis dėlto, krepšininkai kol kas savo palaikytojus pradžiugino tik kartą.

Silpnoka Estijos krepšinio rinktinė neturėjo jokių šansų nei mače su čekais, nei kita dieną vykusiose rungtynėse su Belgija. Šiame mače žaidėjams po pirmosios mačo dalies einant ilsėtis estai garsiai nušvilpė savo komandą, kuri per du ketvirčius turėjo surinkusi vos 18 taškų.

Kaip sakė fanų zonoje sutikti estų sirgaliai, jie švilpė ne komandos žaidėjams, o treneriui. Sirgaliai supranta, kad Estijos rinktinė nėra stipri, tačiau nori, kad treneris bandytų keisti situaciją dažniau rotuodamas žaidėjus, išbandytų ir žaidžiančius rečiau.

Po rungtynių Estijos ekipos lyderis Siimas Sanderis Venė atsiprašinėjo sirgalių už labai prastą ekipos žaidimą. Pirmose dviejose rungtynėse estai nesugebėjo surinkti nė po 60 taškų.

VIDEO: Estų sirgaliai sveikina Mantą Kalnietį

Trečioji čempionato diena šiek tiek pataisė estų sirgalių nuotaiką – pavyko įveikti Ukrainos rinktinę. Teoriškai, estams užtenka laimėti likusius du mačus ir jie – kitame etape. Praktiškai – tai sunkiai tikėtina. Estams liko mačai su abejomis Baltijos sesėmis, kurių rinktinės atrodo kur kas geriau.

Paklausti apie galimą mačo su Lietuva baigtį, estai buvo realistai: „Mes puikiai suprantame, kad patekti į kitą etapą šansų jau nebėra arba jie mikroskopiniai. Lietuvos tikrai nenugalėsime, o ir latviai stipresni.“

Nepaisant to, Estijos sirgalių zonoje, į kurią įleidžiami tik pasą parodę estai, nuotaikos puikios. Patys estai skaičiuoja, kad savaitgalį Rygoje jų iš viso buvo apie 20 tūkstančių. 

Skirtingai nuo lietuviškos sirgalių zonos, kurioje nėra jokių pramogų – tik DJ muzika ir kas vakarą vykstančios išgertuvės – estiškoje veiklos netrūksta. Taip, estai irgi mėgsta alų ir jį noriai siurbčioja, tačiau jų palapinėje apstu ir kitokių pramogų.

Čia  vyksta krepšinio varžybos su žaidimu konsole „Playstation 2“, įvairios rungtys ir žaidimai, vakarais koncertuoja gyvos muzikos atlikėjai. Laisvą dieną, trečiadienį, palapinė vis tiek buvo gana gausiai užimta sirgalių, kurie tiesiog leido laiką.

Trečiadienio vakarą palapinė ir vėl bus sausakimša – čia telpa apie 2 tūkst. sirgalių – kai į kovą stos Lietuvos ir Estijos krepšinio rinktinės. Mačo pradžia – 21:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius