Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 30

Turino klubui – raudona šviesa Italijoje dėl skandalingojo ruso

Turino „Fiat“ bando ištrūkti iš finansinių bėdų su nauju gelbėtoju. Skandalingasis Dmitrijus Gerasimenko panoro tapti Turino komandos savininku, bet tam pasipriešino Italijos krepšinio klubų asociacija.
Dimitrijus Gerasimenka
Dimitrijus Gerasimenka / „Scanpix“ nuotr.

Italijos klubų asociacija užkirto kelią D.Gerasimenko atėjimui, nes šis verslininkas prieš tai valdė Kantu klubą, kuris bankrutavo ir liko su skolomis šių metų pradžioje.

Kantu komandoje dirbo ir Rimas Kurtinaitis bei rungtyniavo Vaidas Kariniauskas 2016-2017 m. sezoną – lietuvius pakvietė tas pats D.Gerasimenko.

Iš Ukrainos kilęs 40-metis Rusijos verslininkas anksčiau valdė Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ gamyklą ir tokio pat pavadinimo krepšinio klubą. Jis garsėjo skandalingu elgesiu už aikštės ribų ir tuo, kad pats registruodavosi rungtynėms, nors krepšinio lygiu buvo toli iki profesionalaus krepšininko.

bcredoctober.com nuotr./Dmitirjus Gerasimenko
bcredoctober.com nuotr./Dmitirjus Gerasimenko

Nepaisant Kremliui artimos filosofijos dėl Krymo ir karo Ukrainoje, vėliau jis turėjo reikalų su Rusijos teisėsauga ir pasitraukė į Italiją.

Didelį biudžetą prieš šį sezoną subūręs Turino klubas žaidė dusyk su Vilniaus „Rytu“ Europos taurės turnyre, bet grupėje liko paskutinis.

Alfredo Pliadžio nuotr./„Rytas“ – „Fiat“
Alfredo Pliadžio nuotr./„Rytas“ – „Fiat“

Italijos pirmenybėse Turino krepšininkai yra laimėję 8 mačus iš 28 ir rikiuojasi tryliktoje vietoje tarp šešiolikos komandų.

Nors Italijos krepšinio klubų asociacija leido finišuoti „Fiat“ komandai čempionate, ji bus pašalinta iš lygos po sezono dėl finansinių taisyklių pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius