Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 11

Ukrainos stipriausias klubas Europos taurės rungtynes žais „Žalgirio“ arenoje

Lapkričio pabaigoje Lietuvos krepšinio gerbėjai turės galimybę šalyje apsilankyti dviejų užsienio komandų rungtynėse antrame pagal pajėgumą Europos turnyre. Lapkričio 30 dieną Europos taurės mačas tarp Ukrainos klubo Slobožanskės „Prometey“ ir Ulmo „Ratiopharm“ įvyks didžiausioje Lietuvoje Kauno „Žalgirio“ arenoje.
„Prometey“ atakuoja
„Prometey“ atakuoja / Klubo nuotr.

Dėl karo Ukrainoje „Prometey“ laikinai namų rungtynes žaidžia Latvijos sostinėje Rygoje, kurios arena talpina 10 tūkst. žiūrovų.

Lapkričio 30 dieną „Prometey“ namai vienai dienai taps dar didesnė erdvė – „Žalgirio“ arenoje talpinama 15,415 žiūrovų.

„Esame patenkinti sąlygomis Rygoje, ten mus priėmė tikrai svetingai, visgi labai nekantraujame atvykti žaisti į „Žalgirio“ areną, – sakė vienas „Prometey“ vadovų lietuvis Aurimas Mileišis. – Lietuviai ne tik palaiko Ukrainą, bet ir yra tikra krepšinio šalis, todėl tikimės, jog jie padės mums pasijausti kaip namuose, kurių dėl karo esame netekę. Šiuo metu žaidžiame tikrai puikų, aukšto lygio krepšinį, todėl tikiu, kad palaikyti mus atvyksiantys sirgaliai tikrai nesigailės ir pamatys puikią kovą.“

A.Mileišis nėra vienintelis „Prometey“ lietuvis. Mantas Šernius dirba ekipos trenerio asistentu, o fiziniu parengimu rūpinasi Mantas Valčiukaitis.

„Prometey“ solidžiai pradėjo sezoną. Ekipa Europos taurėje po ketverių rungtynių turi dvi pergales ir A grupėje dalijasi 2-8 vietomis. Tokį patį pergalių bei pralaimėjimų balansą turi ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“.

„Prometey“ taip pat varžosi jungtinėje Latvijos ir Estijos lygoje, kurioje yra nesustabdoma – laimėjo visas 7 rungtynes, o varžovus vidutiniškai įveikia 32 taškų persvara.

„Prometey“ netrūksta Lietuvoje matytų veidų. Komandoje žaidžia pernai „Šiauliuose“ rungtyniavęs Issufas Sanonas, taip pat anksčiau Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Prienų-Birštono „Vytauto“ garbę gynęs Denisas Lukašovas.

Ekipos vyriausiasis treneris Ronenas Ginzburgas lietuviams taip pat yra gerai pažįstamas – jo treniruojama Čekijos rinktinė vasarą pasaulio čempionato atrankoje Klaipėdoje įveikė Lietuvos komandą 83:72.

Į „Žalgirio“ arenoje vyksiančias Slobožanskės „Prometey“ ir Ulmo „Ratiopharm“ rungtynes „Žalgirio“ sezono abonementų savininkai bus įleidžiami nemokamai. Jų įprastai turimos vietos nėra rezervuotos – atėjus reikės sėsti laisvoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius