Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 20

Vienam „beprasmybė“, kitam – „galimybė“: sukrėstas Th.Walkupas šeštadienį žada kovą

Thomasas Walkupas į pokalbių su žiniasklaida erdvę žengė pakrikęs. Amerikietis sutiko pasikalbėti su 15min, bet itin sunkiai rinko žodžius po pralaimėjimo, kurį nulėmė kosminis Vasilije Micičiaus šūvis su sirena.
Thomasas Walkupas
Thomasas Walkupas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

77:74 – taip baigėsi Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ rungtynės ketvirtadienio vakarą „Štark“ arenoje. Nors jau atrodė, kad pratęsimas yra realiausias scenarijus, bet tuomet V.Micičius pataikė tritaškį su sirena ir palaidojo graikų viltis bei svajones.

Dieną prieš pusfinalius Th.Walkupas plačiai šypsojosi kalbėdamas su 15min, bet po šokiruojančio dūrio amerikietis buvo kitoks – toks, kokio jo dar veikiausiai nebuvome matę net ir per trejus metus Kaune.

Dar praėjusiame sezone Kauno „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs amerikietis pusfinalį pradėjo puikiai – smeigė tritaškį, vėliau greitoje atakoje pridėjo du taškus. Tiesa, daugiau nė taško nepelnė Th.Walkupas, bet atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir surinko 9 naudingumo balus.

Bet jis sunkiai rinko žodžius po smūgio.

„Jie pataikė gerą metimą. Sasha gerai gynėsi, bet jie pataikė. Viskas“, – lakoniškai 15min kalbėjo amerikietis.

„Ne, nebuvo minčių dvigubinti gynybos. Kaip jau sakiau, Sasha gerai gynėsi, bet kamuolys krito į krepšį. Tai rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas, praėjusių metų MVP. Tai tiek“, – sakė Th.Walkupas.

Panašius akcentus dėliojo ir Tyleris Dorsey, surinkęs 11 taškų bei uždaręs trečiąjį kėlinį puikiu tritaškiu paskutinę sekundę.

„Ką gali pasakyti... Jie davė kamuolį Micičiui, jis pataikė nuostabų metimą. Gerai žaidėme gynyboje, apsunkinome jam gyvenimą, bet jam pavyko. Viskas galėjo eiti į pratęsimą, bet toks tas krepšinis. Buvo labai kieta kova, bet pralaimėjimas – itin skaudus“, – 15min sakė T.Dorsey.

Lįsti į rungtynių detales Th.Walkupas nenorėjo, tačiau pažymėjo, kad trečiajame kėlinyje varžovams buvo leista per daug.

Raudonai nusidažė „Štark“ arenos tribūnos pusfinalio metu, palaikymas buvo tiesiog neįtikėtinas, o „Oly“ ekipa galėjo jaustis lyg žaisdama namuose.

„Nuostabu. Ačiū“, – tokius žodžius apie sirgalius teištarė Th.Walkupas.

„Scanpix“/AP nuotr./Eurolygos pusfinalis: Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Anadolu Efes“
„Scanpix“/AP nuotr./Eurolygos pusfinalis: Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Anadolu Efes“

„Palaikymas yra nuostabus visus metus, jautėmės lyg namuose. Liūdna, kad nepadarėme darbo“, – kalbėjo T.Dorsey.

Dabar „Olympiakos“ ekipos laukia rungtynės dėl trečiosios vietos, o štai dėl jų komandos draugų nuomonės išsiskyrė.

„Turime galimybę būti čia – finalo ketverte, – dėstė Th.Walkupas. – Turime privilegiją žaisti krepšinį, tad eisime į aikštę ir žaisime kaip galime geriau, vertinsime rungtynes rimtai.“

„Nieko gero iš trečios vietos, – svarstė T.Dorsey. – Nežinau, žmogau... Sunku. Niekam neįdomu, niekas neprisimena tų, kas liko antri, treti ir ketvirti. Prisimenami tik čempionai. Taip, sakyčiau, kad toks rungtynės yra beprasmės.“

„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius pataikė tritaškį paskutinę sekundę, o „Anadolu Efes“ įveikė Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir iškopė į Eurolygos finalą.
„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius pataikė tritaškį paskutinę sekundę, o „Anadolu Efes“ įveikė Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir iškopė į Eurolygos finalą.

Daug geresnės nuotaikos po rungtynių buvo „Anadolu Efes“ stovykloje, bet Bryantas Dunstonas pasakojo, jog kurį laiką nelįs į akis Kostui Sloukui. Įdomu tai, kad graikas yra amerikiečio krikštatėvis.

„Pasikalbėsiu su juo vėliau. Žinau, ką reiškia tokie pralaimėjimai. Ypač tokios svarbos rungtynėse“, – sakė B.Dunstonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius