-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 10

Vieta grupėje: trys Lietuvos rinktinės scenarijai

Lietuvos rinktinė jau užsitikrino patekimą į Europos čempionato aštuntfinalį, bet tik paskutinę dieną sužinos galutinę vietą D grupėje. Kol kas aišku, kad žemiau trečiosios pozicijos Europos vicečempionai nebenukris.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Situacija pakankamai elementari – jei lietuviai ketvirtadienį 21 val. 30 min. nugalės Čekiją, bet kokiu atveju grupėje užims pirmąją vietą.

Tik vienu scenarijumi lietuviai gali nukristi į trečiąją poziciją – jei pralaimės Čekijai, o Belgija nugalės ukrainiečius, estai – latvius.

Visais kitais atvejais, pralaimėję čekams, Lietuvos krepšininkai nenukris žemiau antrosios pozicijos.

Pirmoji vieta grupėje teoriškai suteiks lengviausią kelią atkrintamosiose varžybose.

15min.lt nuotr./D grupės lentelė prieš paskutinį turą
15min.lt nuotr./D grupės lentelė prieš paskutinį turą

Pirmosios vietos kaina

Kai baigsis grupės varžybos, pirmoji D grupės komanda turės dvi laisvas dienas ir aštuntfinalyje susitiks su ketvirtąja C grupėje likusia rinktine. Dabartinėje situacijoje – Gruzija, Nyderlandais arba Makedonija.

Pergalės atveju mūsiškiai ketvirtfinalyje žaistų su antrąja A grupės komanda (šioje situacijoje – Izraeliu) arba su Ispanija, Vokietija ir Turkija – trečiąja B grupės komanda.

Antrąją ir trečiąją vietą D grupėje užėmusi komanda turėtų tik vieną laisvą dieną ir aštuntfinalyje susitiktų greičiausiai su Kroatija arba Slovėnija (labiausiai tikėtina trečioji vieta – Slovėnijai, – red. past.) – kur kas aukštesnio kalibro komandomis.

Be to, antrosios vietos atveju, ketvirtfinalyje lauktų beprotiškai sunkus barjeras – dvikova su A grupės nugalėtojais (labiausiai tikėtina – prancūzais) arba ketvirtąja mirtininkų grupės komanda (greičiausiai – Ispanija, Vokietija arba Turkija).

Užėmus trečiąją vietą, aštuntfinalyje greičiausiai lauktų Kroatija, o ketvirtfinalyje - Turkijos, Ispanijos ir Vokietijos arba Serbijos rinktinės.

VIDEO: Jonas Kazlauskas apie rungtynes su Estais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius