-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 11 01

Vilniuje prisvilęs V.Spanoulis: „Rytas“ žaidė geriau ir nusipelnė pergalės“

FIBA Čempionų lygos sezoną Vilniaus „Rytas“ pradėjo dviem nesėkmėmis, o Atėnų „Peristeri“ – dviem pergalėmis, bet antradienio vakarą vaizdelis buvo kardinaliai skirtingas. Pirmąją nesėkmę Europoje patyręs Vassilis Spanoulis nukėlė kepurę prieš Lietuvos čempionus.
Vassilis Spanoulis
FIBA Čempionų lyga: „Rytas“ – „Peristeri“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Europos krepšinio legenda Vassilis Spanoulis prieš metus paskelbė apie krepšininko karjeros pabaigą po 22-ųjų komandiniais ir asmeniniais titulais nupuoštų metų, o antradienio vakarą „Jeep“ arenos parketą jis mindžikavo jau vilkėdamas vyriausiojo trenerio kostiumą.

40-metis graikas šią vasarą priėmė Atėnų „Peristeri“ klubo pasiūlymą bei yra laikomas vienu perspektyviausių strategų Senajame žemyne.

Pirmą kartą Lietuvos sostinėje apsilankęs V.Spanoulis atsivežė ir dvi pirmuose FIBA Čempionų lygos turuose iškovotas pergales prieš Hercilijos „Bnei“ ir Tenerifės „Lenovo“ ekipas.

Prieš mačo startą V.Spanoulis rankas paspaudė ir žodžiais apsikeitė su Vilniaus „Ryto“ strategu Giedriumi Žibėnu, o tuomet triukšmingoje „Jeep“ arenoje antradienio vakarą „Peristeri“ žaidėjai jautėsi lyg pragare.

Vassilis Spanoulis teatrališkai skėsčiojo rankomis į šonus, kai į ankstyvą duobę įkritę jo auklėtiniai nuo šeimininkų atsiliko 16 taškų skirtumu, daugybei „Ryto“ atakų baigiantis dėjimais bei vakarėliu tribūnose.

Košmariška pirmoji „Peristeri“ mačo pusė atsispindi statistikoje – kovoje dėl kamuolių pralaimėta net 12:30, vos 3 pataikyti tritaškiai iš 17, o rezultatas švieslentėje – katastrofiškas 26:52.

Strategas antroje mačo dalyje naudojo ir itin agresyvią gynybą per visą aikštelę, bet stebuklo Atėnų komandai sukurti Vilniuje nepavyko.

„Sveikinimai „Rytui“. Jie žaidė geriau ir nusipelnė pergalės, – po mačo sakė V.Spanoulis. – Mes žaidėme prastai. Turime peržiūrėti įrašą ir padiskutuoti dėl kai kurių dalykų. Reikės parodyti žaidėjams specifines problemas, kurios mūsų neapleidžia.“

„Sveikinimai varžovams. Šiandien nebuvo mūsų vakaras, žaidėme prastai. Puolime nepataikėme metimų, o gynyboje atrodėme irgi prastai. Jaučiu, kad esminis skirtumas buvo kovoje dėl atšokusių kamuolių. Atmintis yra trumpa – „Rytas“ greit atvyks pas mus į Atėnus. Mes būsime pasiruošę, – po pralaimėjimo kalbėjo Atėnų komandos legionerius Marcusas Denmonas. – Tikiuosi geriausios V.Spanoulio reakcijos. Jis žaidė aukščiausiame lygyje, jam sekėsi, tai atsinešė ir į trenerio darbą. Jis supranta, ką mums reikia daryti. Vassilis nėra toks, kuris reaguotų neadekvačiai. Šiandien patyrėme nesėkmę, žinome, ką darėme blogai. Dirbsime ir toliau gerai, ką darėme gerai iki tol. Turime puikių vyrukų būrį, grįšime į treniruotes ir viskas bus gerai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius