-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 20

Vis už borto: ilgamečiai Eurolygos žaidėjai, taip ir neparagavę atkrintamųjų duonos

Eurolygoje prasidėjo lemiamų kovų metas, kai labiausiai išryškėja tikrosios žvaigždės, o pasimeta tos, kurios neįpratusios prie ryškiausios prožektorių šviesos. Bet yra ir tokių žaidėjų, kurie per savo karjeras taip ir nepatiria, ką reiškia žaisti atkrintamosiose varžybose. Kas jie?
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Statistikos analitikas Darius Garuolis surado 9 žaidėjus, kurie Eurolygoje yra sužaidę bent šešis sezonus, tačiau niekada taip ir nežaidė atkrintamosiose varžybose.

Tarp jų yra ir puikiai mums pažįstamų pavardžių.

Vienas atkrintamųjų duonos niekada neragavusių žaidėjų – dabartinis Kauno „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis.

35-erių kaunietis su „Žalgiriu“ ir Milano „Olimpia“ Eurolygoje jau praleido 10 sezonų, bet taip niekada ir neperkopė „Top 16“ arba reguliaraus sezono etapo.

Kitas į niekada atkrintamosiose nežaidusių krepšininkų klubą patekęs lietuvis – Mindaugas Kuzminskas.

32-ejų puolėjas Eurolygoje žaidė net su penkiais klubais („Žalgiris“, Malagos „Unicaja“, „Olimpia“, Pirėjo „Olympiakos“, Sankt Peterburgo „Zenit“), bet atkrintamųjų duonos dar taip ir neatsikando.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Labai tikėtina, kad Kuzia būtų jos paragavęs šiame sezone, bet vasario 24-ąją Rusijai užpuolus Ukrainą jo atstovautas „Zenit“ klubas buvo išmestas iš Eurolygos, nors žengė pirmajame aštuonete.

Greta lietuvių šiame nelaimėlių sąraše yra ir esamų ar buvusių Lietuvos klubų žaidėjų.

Dabartinis „Žalgirio“ prancūzas Joffrey Lauvergne'as niekada nežaidė atkrintamosiose, nors Eurolygoje šis sezonas jam buvo jau šeštas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

2019 metais J.Lauvergne'as turėjo geriausią šansą rungtyniauti ketvirtfinalyje, kai jo atstovaujama Stambulo „Fenerbahče“ grūmėsi prieš „Žalgirį“, bet nežaidė dėl traumos. O su Belgrado „Partizan“ ir „Žalgiriu“ į atkrintamąsias vidurio puolėjas nepateko.

Nėra žaidęs lemiamose kovose ir šį sezoną keliems mėnesiams Kaune šmėkštelėjęs Zoranas Dragičius. Slovėnas be „Žalgirio“ žaidė ir keturiose Eurolygos komandose („Unicaja“, „Olimpia“, Stambulo „Anadolu Efes“, Vitorijos „Baskonia“), bet iki atkrintamųjų joms prasibrauti nepavyko.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Zoranas Dragičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Zoranas Dragičius

Kiek netikėta, tačiau atkrintamosiose nėra žaidęs ir serbas Nemanja Nedovičius. Serbas 2012-2013 m. sezone gynė Vilniaus „Lietuvos ryto“ garbę ir debiutavo Eurolygoje, vėliau atstovavo Malagos „Unicaja“, Milano „Olimpia“ ir Atėnų „Panathinaikos“ komandoms, bet visos jos su serbų gynėju į ketvirtfinalį neprasibraudavo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nemanja Nedovičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nemanja Nedovičius

Be jau įvardintų žaidėjų tokių, kurie Eurolygoje žaidė bent šešis sezonus, bet nepateko į atkrintamąsias nė sykio, yra dar keturi: prancūzas Antoine'as Diot, vokietis Maodo Lo, švedas Marcusas Erikssonas ir izraelietis Yovelis Zoosmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius