Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 01

„Žalgirį“ baudę lietuviai džiaugėsi, o J.Zdovcas pripažino: „Neatėjome į rungtynes“

Vitorijos „Baskonia“ nepastebėjo „Žalgirio“ gynybos ir sutriuškino Kauno klubą Eurolygos rungtynėse penktadienį 96:79 (35:15, 22:25, 20:10, 19:29). Po rungtynių savo komentarus pateikė ir abu baskų klubo lietuviai.

Paskutinėse Eurolygos rungtynėse šį sezoną „Baskonia“ ir be atakų lyderio Wade'o Baldwino surengė rezultatyviausią savo pasirodymą šį sezoną ir nušlavė bejėgiškai gynyboje atrodžiusius žalgiriečius.

43:17 taip smogė „Baskonia“ Kauno klubui per pirmąsias trylika minučių.

9/10 dvitaškių, 6/7 tritaškių, 5/6 baudų – per tas trylika minučių baskai atakavo įspūdingu taiklumu, net nepastebėję „Žalgirio“ taip vadinamos gynybos. Kiek vėliau antrajame kėlinyje šeimininkai triuškino kauniečius nepadoriu 30 taškų skirtumu (54:24).

„Mes negalime pamiršti tokių rungtynių, – po mačo paklaustas, ar tokias rungtynes norisi greičiau pamiršti, ar iš jų pasimokyti, sakė Kauno ekipos treneris Jure Zdovcas. – Esu labai nusivylęs. Neatėjome į šias rungtynes, nežinau, apie ką jie (žaidėjai) galvojo. Pagarba „Baskonia“, jie žaidė gerai.

Mes tik momentui parodėme, kad galime varžytis su jais, bet tai buvo ne mūsų vakaras.“

„Baskonia“ priekinė linija traiškė savo oponentus, tarp kurių po pirmosios rungtynių dalies nebeliko 10 taškų pelniusio Joffrey Lauvergne'o – rungtynes komentavusio Ryčio Kazlausko teigimu, prancūzui sutrenkti šonkauliai.

Bet ir prieš J.Lauvergne'ą aikštėje visi baskų aukštaūgiai – Matthew Costello, Stevenas Enochas ir Alecas Petersas darė, ką norėjo. Iš viso drauge jie surinko 43 taškus, o rezultatyviausiai žaidęs S.Enochas pelnė 18.

„Manau, kad komanda žaidė gerai, – buvo patenkintas baskų treneris Nevenas Spahija, prieš 16 metų įveikęs žalgiriečius ir LKL finalo serijoje, kai dar treniravo Vilniaus „Rytą“. – Kaip sakiau per pertrauką, trečiajame kėlinyje reikėjo subalansuoto žaidimo. Ketvirtasis nesiskaito, nes man jau labiau rūpėjo žaidimo minučių paskirstymas.“

Abu Vitorijos komandos lietuviai žaidė rezultatyviau nei jiems įprasta šį sezoną.

Starto penkete mačą pradėjęs Rokas Giedraitis šį sezoną pelno po 10,9 taško, bet penktadienį surinko 17, pataikęs visus 4 tritaškius.

„Mes radome būdą, kaip žaisti krepšinį, – sakė R.Giedraitis, atkovojęs 4 ir perėmęs 3 kamuolius. – Mūsų sezonas buvo aukštyn-žemyn, aukštyn-žemyn, bet galiausiai mes radome ritmą. Ačiū sirgaliams, o dabar keliaukime į Ispanijos lygą.“

Nuo atsarginių suolo į rungtynes įsitraukęs Tadas Sedekerskis iki tol pasižymėjo 4,5 taško vidurkiu, bet į „Žalgirio“ krepšį įmetė 11 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus (karjeros rekordas Eurolygoje).

„Mes pradėjome labai susitelkę rungtynes, darėme gerus dalykus aikštėje, metimai krito, – kalbėjo T.Sedekerskis, pataikęs visus 4 metimus (3 dvitaškius ir tritaškį) iš žaidimo bei klydęs tik prie baudų linijos (2/4). – Ačiū labai sirgaliams, kad jie palaikė mus arenoje. Sezonas nebuvo pats geriausias mums, bet ačiū už palaikymą.“

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Tadas Sedekerskis ir Nevenas Spahija
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Tadas Sedekerskis ir Nevenas Spahija

Tai buvo paskutinės Eurolygos rungtynės šį sezoną „Baskonia“ komandai, kuri iškovojo 12 pergalių ir patyrė 16 nesėkmių.

Baskai liko be atkrintamųjų varžybų trečią Eurolygos sezoną iš eilės ir tęs kovas Ispanijos lygoje, kur rikiuojasi septinta.

Bet finišas Eurolygoje buvo solidus, laimėjus 4 rungtynes iš 5 pastarųjų.

„Manau, kad nuo tada, kai gavome dvi savaites pasirengti ir visi žaidėjai grįžo po traumų, mes parodėme, kad galime žaisti prieš bet ką, ir mes patobulėjome“, – sakė N.Spahija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

„Žalgiriui“ liko paskutinės rungtynės sekmadienį, kai Kaune teks žaisti su Belgrado „Crvena zvezda“.

Pergalės atveju žalgiriečiai dar išlaikys galimybes pakilti iš paskutinės – 15-osios vietos, jei savo likusias rungtynes pralaimės Atėnų „Panathinaikos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius