Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 18

„Žalgirį“ palikusio P.Garino karjera pakrypo į Prancūziją

Kaune praėjusį sezoną praleidęs Patricio Garino ateinančius metus rungtyniaus Prancūzijoje.
Patricio Garino
Patricio Garino / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Nantero 92 klubas oficialiai pranešė apie pasirašytą sutartį su 28-erių argentiniečiu.

201 cm ūgio puolėjas praėjusiame sezone atstovavo Kauno „Žalgiriui“, bet sezoną Lietuvoje argentinietis norės kuo greičiau užmiršti.

Atvykęs į Kauną po kryžminio kelio raiščio traumos P.Garino jau pačioje sezono pradžioje dar sykį gulėsi ant operacinio stalo ir iškentė operaciją, po kurios nežaidė iki pat kovo mėnesio.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Patricio Garino
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Patricio Garino

Grįžęs ant parketo sezono pabaigoje argentinietis spėjo sužaisti keletą mačų Lietuvos krepšinio lygoje ir Eurolygoje, bet galiausiai vėl atsidūrė užribyje ir sezono pabaigoje „Žalgiriui“ nebepadėjo.

Iš viso per 2020-2021 m. sezoną P.Garino Eurolygoje sužaidė vos keturis, o LKL – šešis mačus. Pajėgiausiame žemyno turnyre jo rodikliai siekė 3 taškus ir 0,8 atkovoto kamuolio per rungtynes, o vietinėse pirmenybėse argentinietis rinko po 3,5 taško bei atkovojo po 1,5 kamuolio.

„Esame labai laimingi pasirašę sutartį su Patricio Garino. Jis – Eurolygoje pasižymėjęs žaidėjas, prieš Kauną trejus metus praleidęs Vitorijos „Baskonia“ gretose. Patricio – labai talentingas žaidėjas, kurį man teko sutikti 2019 m. pasaulio čempionate ir Tokijo olimpinėse žaidynėse. Jis – stiprus gynyboje, gerai pataikantis iš toli ir turintis aukštą krepšinio intelektą. Tai – puikus mūsų pirkinys, nes retai turime galimybę pasirašyti sutartis su tokio kalibro žaidėjais. Taip nutiko dėl praėjusiais metais jį kankinusių fizinių problemų, dėl kurių jis keletą mėnesių negalėjo žaisti. Bet dabar jis yra išalkęs kovų ir pasiryžęs sugrįžti į aukščiausią lygį su mumis!“ – teigė Nantero komandos strategas Pascalis Donnadieu, dirbantis ir Vincent'o Collet asistentu Prancūzijos rinktinėje.

Nantero ekipa praėjusį sezoną Prancūzijos lygoje užėmė dešimtą vietą. Taip pat ji žaidė ir Europos taurėje, kurioje pateko į „Top 16“ etapą, bet jame iškovojo dvi pergales per šešis mačus ir į ketvirtfinalį neišsikapstė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius