-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 26

„Žalgirio“ kandidatų sąraše – ir garsių Lietuvos krepšininkų pavardės

Generaliniam komandos remontui pasiruošęs Kauno „Žalgiris“ dėlioja kito sezono sudėties brėžinius. Dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos kovojantis strategas Kazys Maksvytis žvalgosi ir lietuvių krepšininkų rinkoje.

15min šaltiniai informuoja, jog Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjų sąraše šmėžuoja ir dvi lietuviškos pavardės. Tai – šį sezoną Eurolygoje rungtyniavę Artūras Gudaitis (28 metai, 208 cm) ir Donatas Motiejūnas (31 metai, 213 cm).

Nukarūnuoti Lietuvos čempionai veikiausiai turės visiškai naują priekinę liniją.

Vieša paslaptimi jau tapo Josho Nebo (24 metai, 206 cm) ankstyvas milijoninis susitarimas su Eurolygos klubu, ant lagaminų sėdi „pliusą“ su klubu turintis ir brangiausias ekipos žaidėjas Joffrey Lauvergne'as (30 metų, 211 cm), kurio kito sezono „Žalgiryje“ nebesitikima išvysti.

Už amerikietį Kauno klubas sulauks išpirkos, tuo metu prancūzo skyrybų kaina vis dar nėra visiškai aiški.

Antrąjį sezoną „Žalgiryje“ bebaigiantis J.Lauvergne'as, kuris dėl peties nežaidė keturis mėnesius, nori kelti sparnus iš Kauno, o „Žalgiris“ nėra patenkintas centro duodamu kainos ir kokybės aikštelėje santykiu, bet krepšininkas turi „pliusą“ kitam sezonui ir gali siekti kompensacijos.

Panašu, jog paskui du legionierius išėjimo link gali pasekti Marekas Blaževičius (20 metų, 211 cm). Atkrintamosiose nežaidžiantis aukštaūgis, už kurį prieš dvejus metus „Žalgiris“ paklojo 120 tūkst. išpirką, nematomas kito sezono komandos atsarginio vidurio puolėjo pozicijoje, nors kontrakte Marekas irgi turi „pliusą“.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – smūgis Šarui, „Žalgirio“ krachas ir naktiniai žaidėjų nuotykiai

15min šaltinių teigimu, „Žalgiris“ domisi A.Gudaičio ir D.Motiejūno kandidatūromis, nors tai yra dvi iš daugelio vidurio puolėjų sąraše esančių pavardžių.

Kiek daugiau nei milijoną eurų Sankt Peterburgo „Zenit“ klube per praėjusį sezoną uždirbęs Gudas šįmet nežibėjo – rinko po 6,7 taško, 4,2 atkovoto kamuolio ir 8,6 naudingumo balo.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, klaipėdietis paliko Sankt Peterburgą ir sezoną užbaigė Neapolio „GeVi“ ekipoje, kuriai padėjo išlikti stipriausioje Italijos lygoje.

Centro statistika Italijoje per septynerias rungtynes – 7,4 taško, 5,3 atkovoto kamuolio ir 9 naudingumo balai per beveik 19 minučių.

„Artūras buvo nežaidęs ilgai, nes buvo gan stipriai išsisukęs koją. Nežinau, ar jis atvyko į Italiją visiškai pasveikęs, bet padėjo komandai likti aukščiausioje lygoje ir uždirbo pinigų“, – 15min laidoje PIKENROLAS yra sakęs A.Gudaičio agentas T.Bulotas.

15min šaltiniai teigia, jog blankus sezonas bei dėl karo susiveržusi rinka kirs per A.Gudaičio vertę. Spėjama, jog centro atlygis kitą sezoną turėtų nukristi iki 600–700 tūkst. eurų.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Artūras Gudaitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Artūras Gudaitis

Panaši vertė turėtų būti ir sezoną Monako Kunigaikštystėje bebaigiantis Donato Motiejūno, kuris į Senąjį žemyną sugrįžo po devynerių metų pertraukos ir turėjo puikių atkarpų „Monaco“ klube.

Eurolygos debiutantė pasiekė turnyro ketvirtfinalį, kuriame penkerių rungtynių serijoje nusileido Pirėjo „Olympiakos“ ekipai.

D.Motiejūnas Eurolygoje fiksavo 9,7 taško, 4,6 atkovoto kamuolio ir 10,8 naudingumo balo statistiką per 19 minučių ant parketo.

Prancūzijos čempionate – 12,4 taško, 4,9 atkovoto kamuolio ir 13,6 efektyvumo balo rodikliai per 21 minutę.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Donatas Motiejūnas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Donatas Motiejūnas

„Žalgiriui“ reikia atnaujinti lietuvių krepšininkų sektorių.

Pratęstos sutartys su Edgaru Ulanovu ir Luku Lekavičiumi, bet Paulius Jankūnas pasitinka karjeros pabaigą, neaiškios situacijos su Mareku Blaževičiumi ir Mantu Kalniečiu, kuris turi garantuotą sutartį kitam sezonui, bet šįmet gero žaidimo 35-erių žaidėjas dėl čiurnos ir problemų komandoje nepademonstravo.

Regimanto Minioto, kaip ir Artūro Milaknio, sutartys baigsis vasarą, o Karolis Lukošiūnas turi kontraktą iki 2022–2023-ųjų metų sezono pabaigos.

„Žalgirio“ radare yra ir Marius Grigonis, bet 28-erių metų gynėjo situacija yra visiškai neaiški, nes jį vis dar sieja ilgalaikis kontraktas su Maskvos CSKA.

15min žiniomis, Rusijos klubas iš žaidėjo reikalauja 4 mln. eurų sutarties nutraukimo kompensacijos, bet į FIBA sporto arbitražo teismą dar nesikreipė, tad skyrybų baigtis lieka nežinoma.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – smūgis Šarui, „Žalgirio“ krachas ir naktiniai žaidėjų nuotykiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius