Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 12

„Žalgirio“ rekonstrukcija: vedlio paieška, latvis ant lagaminų ir ginčas dėl Ą.Tubelio

Kauno „Žalgirio“ sezonas tarptautiniame fronte baigėsi kartu su paskutiniu nesėkme pažymėtu mūšiu prieš Eurolygos titulą ginančią Madrido „Real“, tačiau Lietuvos čempionų vadovybė prie kito sezono sudėties gairių dirba jau seniai. Šaltinių duomenimis remdamasis 15min portalas dėlioja kito sezono „Žalgirio“ mozaiką.
15min pateikia Kauno „Žalgirio“ kito sezono sudėties dėlionę
15min pateikia Kauno „Žalgirio“ kito sezono sudėties dėlionę / 15min ir Scanpix nuotr. / M.Janavičiaus montažas

Pirmasis klubo vadovo Pauliaus Jankūno uždavinys buvo pasiekti susitarimą su vyriausiuoju generolu Andrea Trinchieri, kuris į Nemuno salą vietoje Kazio Maksvyčio nusileido pirmąją šių metų dieną ir iš esmės pakeitė ne tik „Žalgirio“ veidą, bet ir visą sezoną.

Iki priešpaskutinio reguliaraus sezono dėl įkrintamųjų bilieto kovojęs „Žalgiris“ prie A.Trinchieri laimėjo net 9 kartus per 17 mačų, o toks pergalių ir nesėkmių balansas viso sezono metu būtų leidęs Kauno komandai užsiropšti į aštuntą Eurolygos vietą.

Kaip skelbia 15min šaltiniai, žaliai baltų sirgalių meilę staigiai užsitarnavęs 55-erių metų amžiaus charizmatiškas strategas iš Milano „italodisco“ ritmu „Žalgirio“ arenoje dirbs ir kitą sezoną, su P.Jankūnu jau išsprendęs rūpimus klausimus ir plušantis prie kito sezono komandos komplektacijos.

Tiesa, 15min šaltinių teigimu, „Žalgiriui“ teko stipriai papurtyti kišenes – naujasis A.Trinchieri uždarbis viršys net Šarūno Jasikevičiaus algą paskutiniame jo sezone Kaune.

Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Andrea Trinchieri
Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Andrea Trinchieri

Pirmaisiais „Žalgirio“ ėjimais žaidėjų sektoriuje tapo oficialiai jau pratęstos sutartys su didžiulį stratego pasitikėjimą turinčiu Brady Maneku (25 metai, 206 cm) ir naujomis spalvomis prie stratego iš Italijos atsiskleidusiu Laurynu Biručiu (26 metai, 213 cm).

Sutarčių kitam sezonui neturi vos trys A.Trinchieri dabartiniai auklėtiniai – Keenanas Evansas (27 metai, 190 cm), Karolis Lukošiūnas (26 metai, 195 cm) ir Edmondas Sumneris (28 metai, 193 cm).

Achilo sausgyslės traumą užmarštyje palikęs K.Evansas tapo stabilumo garantu, surengė daugybę fantastiškų pasirodymų ir šovė tiesiai į Eurolygos elitą, ėmęs traukti beveik visų didžiųjų Senojo žemyno klubų dėmesį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

15min šaltiniai skelbia, jog 27-erių metų 190 cm ūgio įžaidėjas greitai atmetė dar nematyto svorio „Žalgirio“ pasiūlymą, siekiantį net 1,5 milijono eurų per sezoną, o tai Kauno komandos galvoms buvo indikatorius, jog Keenanas jau turi pasiekęs susitarimą su kita komanda.

Nors užkulisiuose jau kurį laiką netilo kalbos apie Šarūno Jasikevičiaus kvietimą K.Evansui prisijungti prie Stambulo „Fenerbahče“, bet Nemuno salos herojus savo talentą kitą sezoną, 15min šaltinių spėjimu, veikiausiai demonstruos Taikos ir draugystės salėje, vilkėdamas Pirėjo „Olympiakos“ marškinėlius.

Kas perims lyderio vadžias?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius