Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 13

Željko Obradovičius išgyrė Šarūną Jasikevičių: „Žalgiris“ – Šaro atspindys“

„Gigi!“ – italą Luigi Datome prie savęs pasikvietė Željko Obradovičius. Keletą pastabų Stambulo „Fenerbahče“ branduolio žaidėjui davęs serbas netrukus šaukėsi Ali Muhammedą. Tik tas pokalbis buvo trumpesnis ir linksmesnis – Turkijos pilietybę turintis amerikietis kvatojo „Ulker“ arenos centre. Joje buvo karšta kaip kaistančioje pirtyje, tačiau šiluma nesugadino „Fenerbahče“ žaidėjų nuotaikos. Treniruotės pabaigoje komanda kvailiojo ir net neatrodo, kad ketvirtadienio vakarą jos laukia Eurolygos mačas, kurį būtina laimėti. Už visų tų šypsenų arenos kampe švietė „Fenerbahče“ sirgalių užrašas: „Čia nėra kaip ištrūkti“. „Žalgiris“ bandys tą padaryti.
Trenerių emocijos
Trenerių emocijos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ | 19:45 | Stambulas

Šarūnas Jasikevičius prieš Željko Obradovičių. Mokinys prieš mokytoją.

Tačiau 57-erių serbas nemėgsta suasmeninti dvikovų. Jis pasakė tą patį, ką ir pernai, pirmą kartą testavęs buvusį savo auklėtinį, kai šis pirmą kartą kaip treneris su „Žalgiriu“ atvyko į Stambulą mesti iššūkio Željko „Fenerbahče“.

„Neteisinga taip galvoti. Tai nėra mano ir Šaro kova. Tai gerų komandų mūšis: „Žalgiris“ prieš „Fenerbahče“, – pabrėžė Ž.Obradovičius.

Tačiau griežtasis specialistas negalėjo neišsiplėsti apie gerą savo bičiulį. 6 pergalės per 11 Eurolygos turų ir 7-oji vieta turnyro lentelėje jo visai nestebina.

Anot Ž.Obradovičiaus, toks „Žalgiris“, kokį dabar matome, yra Š.Jasikevičiaus atspindys.

„Manęs nestebina žalgiriečių rezultatai. Šioje Eurolygoje negalima kalbėti apie siurprizus. Bet kas gali nugalėti bet ką. Reikia gerbti visas komandas ir ruoštis sunkiems mačams.

„Žalgiris“ palieka labai gerą įspūdį. Jie žaidžia labai gerą krepšinį. Panašiai, kaip ir pernai. Nors yra naujų žaidėjų, tačiau Šaras liko tas pats. Daug agresyvių veiksmų, labai daug įdomių sprendimų gynyboje. Jie viso to nusipelnė.

„Žalgiris“ žaidžia kaip komanda ir nepriklauso nuo vieno žaidėjo. Bet visa tai dėl Šaro.

Mus sieja ypatingas ryšys. Jis yra labai kovinga asmenybė. „Žalgirio“ komandos paveikslas yra Šarūnas“, – pabrėžė Ž.Obradovičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Željko Obdarovičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Željko Obdarovičius

Jo įsitikinimu, „Žalgirio“ nepalauš ir Edgaro Ulanovo trauma, nors 25-erių puolėją treneris įvardijo kaip labai svarbų Š.Jasikevičiaus ginklą.

„Neabejoju, kad jie ras, kuo jį pakeisti. Kažkas pasinaudos ta galimybe“, – šyptelėjo Ž.Obradovičius.

Devyniskart Eurolygos čempionas – vienas iš trijų Šarūno Jasikevičiaus trenerių idealų. Kiti du – Greggas Popovichius ir Docas Riversas.

Praėjusį sezoną abu kartus Željko su „Fenerbahče“ gynyba taip užgniaužė „Žalgirį“, kad šis nesugebėjo įmesti 70 taškų – nei Kaune, nei Stambule.

Mus sieja ypatingas ryšis. Jis yra labai kovinga asmenybė. „Žalgirio“ komandos paveikslas yra Šarūnas.

Pastaruoju metu Stambulo klubas kaip tik demonstruoja nepralaužiamą gynybą. „Chimki“, „Baskonia“ ir „Barcelona“ nesugebėjo pasiekti 70 taškų žymos.

Ji gerokai patikimesnė nei „Ulker“ arenos apsauga. Bet koks prašalaitis galėjo pro pravertas duris matyti maždaug pusę aikštės, kurioje trečiadienio vakarą treniravosi „Fenerbahče“ vyrai.

Su 8 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais „Fenerbahče“ užima trečiąją vietą Eurolygos turnyro lentelėje.

Nors ketvirtuoju bandymu praėjusį sezoną galiausiai užkariavęs Eurolygą Ž.Obradovičius vasarą prarado du savo pagrindinius žaidėjus Bogdaną Bogdanovičių bei Ekpe Udohą, „Fenerbahče“ laimėjo jau 4 rungtynes paeiliui ir, Šaro žodžiais, demonstruoja geriausią krepšinį Eurolygoje.

„Turime penkis naujus žaidėjus. Bet svarbiausia, kad jie susitelkę, noriai dirba. Tačiau tai tik pirmoji sezono pusė, – gerų pastarųjų rezultatų nesureikšmino Ž.Obradovičius. – Daug komandų turi panašiai pergalių ir dar liko daug rungtynių. Labai svarbu tobulinti žaidimą.

Taip mes žaidžiame. Mes turime būti susikaupę, gerai kovoti dėl kamuolių. Tačiau turime dar daug ką pagerinti.“

„Let's go home!“ – treniruotės pabaigoje įmetęs iš vidurio aikštės, sušuko Jasonas Thompsonas, ir peršokęs reklaminį stendą nurūko į rūbinę. Ant „Ulker“ arenos parketo aidėjo juokas. Žalgiriečiams ketvirtadienį bus sunku sugadinti turkų nuotaikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius