-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 30

Žengia į tarptautinius vandenis: K.Maksvyčio „Parma“ nori žaisti FIBA Čempionų lygoje

Kazio Maksvyčio treniruojama ir dviejų lietuvių atstovaujama Permės „Parma“ ekipa siekia vietos FIBA Čempionų lygos turnyre.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / VTB-League.com nuotr.

Apie pamažu kylančios Permės komandos ketinimus prabilo ekipos vadovas Sergejus Boguslavskis.

„Po paskelbtų VTB Vieningosios lygos rezultatų užpildėme dokumentus dėl dalyvavimo Čempionų lygoje, – iz.ru sakė S.Boguslavskis. – Tikėkimės, kad jie patenkins mūsų prašymą. Tikiu, kad turime gerą šansą gauti vietą turnyre, nors dabar situacija yra komplikuota. Daugelio šalių sezonai dar neužbaigti, kai kurie klubai patiria didelius ekonominius nuostolius. Žiūrėsime, kaip FIBA paskirstys vietas savo turnyruose.“

Aštuntąją vietą VTB Vieningoje lygoje užėmusi ir šešta tarp Rusijos klubų likusi Permės komanda siekia debiutuoti Europos turnyruose – iki šiol 2012 m. įkurtas klubas žaidė tik vietiniame fronte.

Tiesa, 2017-2018 m. sezone „Parma“ bandė prasimušti į žemesnio rango FIBA Europos taurės turnyrą, tačiau tuomet Rusijos klubas užstrigo atrankos varžybose.

Europos turnyruose anksčiau yra žaidusi kita Permės komanda – „Ural Great“. Ji 2001-2002 m. žaidė ir Eurolygoje, 2006 m. laimėjo FIBA Iššūkio taurę, tačiau 2008 m. šis klubas išnyko iš krepšinio žemėlapio.

Permės komandą kitą sezoną ir toliau treniruos klubo vadovų tikslus įvykdęs K.Maksvytis. Jam atstovaus ir ryškiu „Parma“ lyderiu tapęs Adas Juškevičius.

Praėjusiame sezone Permės ekipos gretose rungtyniavo ir Eigirdas Žukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius