Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 12

Žmogus, kurio nebestebina Lukos magija ir didžiausias iššūkis sekant kiekvieną slovėno žingsnį

Kai Lukos Dončičiaus kažkokiu būdu pro Rudy Gobert'o „irklus“ švystelėtas kamuolys skrodė Kelno „Lanxess“ arenos krepšio tinklelį, už galvų griebėsi ne tik keliolika tūkstančių tribūnose įsitaisiusių žiūrovų, bet ir dešimtys nušviesti Europos čempionatą atvykusių žiniasklaidos atstovų, tarp jų – ir šių eilučių autorius. Bet vienas žurnalistas reagavo ramiau. Jis prie tokių slovėno stebuklų jau spėjo priprasti.
Timas MacMahonas rašo knygą apie Luką Dončičių
Timas MacMahonas rašo knygą apie Luką Dončičių / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dalasas–Liubliana–Kelnas.

Tokį maršrutą per pastarąsias savaites sukorė vienas žymiausių JAV žiniasklaidos giganto ESPN žurnalistų Timas MacMahonas, vedamas ypatingos misijos.

Nuo 2006 metų apie „Dallas Mavericks“ rašantis, o nuo 2009 m. JAV sporto žiniasklaidos giganto ESPN gretose dirbantis amerikietis per Atlantą skrido dėl vienintelio žmogaus – slovėnų vunderkindo Lukos Dončičiaus.

Kiekvieną slovėno žingsnį pastaruosius ketverius metus sekantis žurnalistas rungtynių metu pasirėmęs galvą ranka mąsliai stebėjo „Dallas Mavericks“ superžvaigždės magiją, o po rungtynių stovėdamas nuošaliau nuo dešimčių žurnalistų akimis skanavo Lukos kūno kalbą ir liūdesį arba triumfą, priklausomai nuo rungtynių baigties.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Timas MacMahonas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Timas MacMahonas

T.MacMahonas stebėjo ir kitus Europos čempionato susitikimus, bet jo dėmesys buvo nukreiptas į vieną žmogų.

„Aš čia dėl knygos apie Luką Dončičių ir spaudimą, kuris tenka komandai, naujokų biržoje pasikvietusiai tokį vunderkindą“, – sakė pokalbiui su 15min stabtelėjęs vienas žymiausių JAV krepšinio žurnalistų.

„Komplikuotos Lukos džiaugsmo paieškos“

Kaip 15min atskleidė T.MacMahonas, idėją rašyti knygą apie Luką subrandino leidėjai, išleidę šūsnį knygų ir apie kitas NBA superžvaigždes, įskaitant LeBroną Jamesą. O ESPN žurnalistą knygos rašymui apie slovėną jie pasirinko dėl jo įdirbio jau ketverius metus sekant kiekvieną L.Dončičiaus žingsnį.

Bet amerikietis neketina į puslapius sudėti slovėno biografijos. Jo tikslas – atskleisti tai, kad veda Luką į priekį bei analizuoti spaudimą, kuris tenka tokį žaidėją naujokų biržoje pasikvietusiai komandai.

„Nenoriu parašyti tiesiog Lukos biografijos. Noriu parašyti knygą apie krepšinio verslą ir spaudimą, kuris tenka NBA franšizei, naujokų biržoje pakvietusiai tokį žaidėją kaip Luka. Kalbėdamas su daugybe žmonių, kurie pažįsta Luką labai gerai, supratau, kad knyga labiausiai bus apie komplikuotas Lukos džiaugsmo paieškas, – pasakojo T.MacMahonas. – Džiaugsmas jam yra pergalės ir titulai. NBA viskas susiveda į tai. Daug krenta ant komandos pečių, bet tam, kad pasiektų savo galutinį tikslą, Luka paaukojo didelę dalį savo vaikystės ir visą paauglystę.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Luka Dončičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Luka Dončičius

Profesionalu jis buvo nuo tada, kai jam buvo 13-ka. Džiaugsmas jam yra varžytis ryškiausioje scenoje ir pasimėgauti. Jam patinka dėmesys, šlovė, bet jis nepasieks savo pagrindinio tikslo, kol nelaimės NBA čempiono titulo. Manau, kad „Mavericks“ spaudžia laikas, jei jie nori, kad tai įvyktų Dalase.“

Didžiausias iššūkis sekant Luką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius