-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 02

Andalūzai verčia puslapį be J.Plazos: kokia „Unicaja“ atvyksta į Vilnių?

Penkiolika metų iš eilės Eurolygoje, Europos taurės trofėjus bei sugrįžimas į stipriausią žemyno turnyrą – Malagos „Unicaja“ klubo krepšininkai per pastaruosius du dešimtmečius savo sirgalius buvo pripratinę prie aukščiausios prabos krepšinio. Bet šiemet viskas yra kitaip. Andalūzai antrą kartą per pastaruosius trejus metus sezoną pradeda antrajame pagal rangą žemyno turnyre, o pirmoji stotelė link sugrįžimo į Eurolygą – Vilnius ir „Ryto“ klubas.
Malagos klubas pradeda etapą po J.Plazos
Malagos klubas pradeda etapą po J.Plazos

Praėjusį sezoną „Unicaja“ su Kauno „Žalgiriu“ dar kovėsi Eurolygoje ir liko per mažytį žingsnelį nuo atkrintamųjų – devintoje pozicijoje. Visgi vietiniame fronte sekėsi kur kas prasčiau – septinta pozicija reguliariajame sezone, neperžengtas ketvirtfinalis, o Karaliaus taurės varžybose irgi atsimušta į ketvirtfinalio barjerą.

Taip baigėsi šešerius metus trukusi buvusio „Žalgirio“ trenerio Joano Plazos era Malagoje. Naują puslapį verčia Luisas Casimiro – vietinis specialistas, kadaise su kukliu Manresos TDK klubu triumfavęs ACB lygoje, o pastaruosius du sezonus plušėjęs prie „Gran Canaria“ vairo.

Komanda liko ne tik be savo trenerio, bet ir be svarbiausio turnyro – Eurolygos. Iš šių varžybų „Unicaja“ tarsi musė iš barščių buvo išmesta ir užpraėjusiais metais, bet labai greitai sugebėjo įrodyti, kad yra verta vietos turnyre, kai 2017-aisiais laimėjo Europos taurės turnyrą.

Pakartoti šį žygdarbį, anot vietos krepšinio apžvalgininkų, šiemet bus gerokai sudėtingiau. „Sur“ dienraščio apžvalgininkas Enrique Minranda, vardindamas potencialius „Unicaja“ varžovus dėl Europos taurės titulo, pirmiausia išskiria Kazanės UNIKS, Sankt Peterburgo „Zenit“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Belgrado „Crvena zvezda“.

Nemažai tikimasi ir iš Prancūzijos komandų „Monaco“, Vilerbano ASVEL ar Limožo CSP, kurios sugrįžo į Europos taurės šeimą atsisveikinę su FIBA organizuojamomis varžybomis.

Wikipedia nuotr./Luisas Casimiro
Wikipedia nuotr./Luisas Casimiro

Lažybininkai Malagos ekipą laiko gana ryškia turnyro favorite ir geriau vertina tik „Lokomotiv“ bei „Valencia“ šansus, bet komandos naujasis vairininkas L.Casimiro vežimo statyti prieš arklį nenori ir apie trofėjų vaikymąsi dar sezonui neprasidėjus kalba nenoriai.

Anot trenerio, jam svarbiausias yra artimiausias mačas Vilniuje, o sėkmingai atsispyrus Lietuvos sostinėje bus galima galvoti ir apie tolesnius iššūkius.

„Mano didžiausias noras yra tas, kad komanda būtų nusiteikusi ir gerai sužaistų šias rungtynes. Ir tai yra viskas. Nėra prasmės kalbėti apie dideles pergales ar tai, kas mūsų laukia ateityje. Man svarbiausia, kad būtume maksimaliai pasirengę pirmam sezono mūšiui“, – savo požiūrį dėstė specialistas.

Gana aiškų vaizdą treneris yra susidaręs ir apie Dainiaus Adomaičio kariauną.

„Vilniečiai mėgsta dinamišką ir atletišką krepšinį bei turi žaidėjų, kurie neblogai pažįsta ispanišką krepšinį ir yra žaidę mūsų lygoje. Eimantas Bendžius žaidė „Obradoiro“ klube, bet „Ryto“ komandoje žaidžia kiek kitokioje pozicijoje, nei tai darė Ispanijoje. Dabar jis rungtyniauja sunkiojo puolėjo pozicijoje, o anksčiau jį treneriai kur kas dažniau išnaudodavo kaip trečią numerį“, – vilniečių žaidimą analizavo ispanas.

Anot L.Casimiro, kiti du „Ryto“ žaidėjai, į kuriuos derėtų atkreipti dėmesį, – amerikiečių D.J.Seeley ir Chriso Kramerio pora. Abu jie yra neblogi metikai ir yra tie krepšininkai, kurie į vilniečių žaidimą dažniausiai įpučia gyvybės, kai to labiausiai reikia.

Prieš mūšį treneris išskyrė dar vieną aspektą, kuris antradienio vakarą Vilniuje gali būti nepaprastai svarbus.

„Mūsų aukšti žmonės turės problemų ginantis. „Rytas“ neturi tikro ketvirto numerio, tad vaikytis ir stabdyti mobilius priešininkus gali būti sudėtinga. Turime tam ruoštis ir gintis kolektyvinėmis pastangomis“, – savo vyrus įspėjo L.Casimiro.

Malagos „Unicaja“ sudėtis
Nr. Šalis Pozicija Krepšininkas Ūgis Svoris Ankstesnis klubas
2 Bandera de República del Congo C Okouo, Viny 2.13 127 Bandera de España Cantera
3 Bandera de España PG Fernándezas, Jaime 1.85 79 Bandera de España MoraBanc Andorra
9 Bandera de España PG Díazas, Alberto 1.88 78 Bandera de España Cantera
10 Bandera de Finlandia SG Salinas, Sasu 1.9 91 Bandera de España Gran Canaria
11 Bandera de España SF Díezas, Dani 2.03 95 Bandera de España Real M.
12 Bandera de Serbia SG Milosavljevićius, Draganas 1.98 94 Bandera de Alemania ALBA
17 Bandera de Georgia C Šermadinis, Giorgis 2.16 118 Bandera de España MoraBanc Andorra
21 Bandera de Polonia SF Waczyńskis, Adamas 1.99 91 Bandera de España Obradoiro
22 Bandera de Estados Unidos PG Robertsas, Brianas 1.88 80 Bandera de Grecia Olympiakos
26 Bandera de Francia C Lessortas, Mathiasas 2.06 110 Bandera de Serbia KK Crvena zvezda
33 Bandera de Canadá PF Wiltjeras, Kyle'as 2.08 102 Bandera de Grecia Olympiakos
43 Bandera de España PF Suárezas, Carlosas 2.03 100 Bandera de España Real M.

Į Vilnių „Unicaja“ atvyksta pakilia nuotaika. Penktadienį prasidėjusiame ACB čempionate andalūzai savo aikštėje 86:73 pranoko „Valencia“.

„Mums šios rungtynės pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis, bet pasikartosiu tai, ką jau sakiau anksčiau. Svarbiausia užmiršti ankstesnius rezultatus ir būti pasirengus artimiausiam mačui“, – pakartojo „Unicaja“ treneris.

Tarpsezonio metu komandą sustiprino keturi nauji krepšininkai. Iš Pirėjo „Olympiakos“ atvyko kanadietis Kyle'as Wiltjeras bei amerikietis Brianas Robertsas, iš Andoros „MoraBanc“ – Jaime Fernandezas, iš Belgrado „Crvena zvezda“ – prancūzas Mathiasas Lessortas.

Jie pakeitė išvykusius Jeffą Brooksą, Nemanja Nedovičių (abu – į Milano „Olimpia“), Ray'ų McCallumą (Stambulo „Daruššafaka“), Jamesą Augustine'ą ir Morayo Soluade (Varšuvos „Legia“).

Visais keturiais naujokais L.Casimiro ypač pasitiki jau sezono pradžioje bei pirmajame mače su „Valencia“ visus juos leido į aikštę starto penkete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius