Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 30

D.Adomaitis – apie puikų M.Kalnietį, galingą svečią Vilniuje ir gerus ženklus

Lietingą pirmadienio rytą Dainius Adomaitis energingai žengė ant „Siemens“ arenos parketo. 45-erių trenerio veide spindėjo plati šypsena. Vilniaus „Ryto“ strategas džiaugėsi pasirenkamojoje rytinėje treniruotėje išvydęs beveik visą sostinės komandą – trūko tik legionierių Tu Halloway bei Camerono Bairstow ir Arno Butkevičiaus. D.Adomaitis gan patenkintas savo kareiviais pasitinka karą Europos taurėje. Į Vilnių antradienį užsuks žvalgybai dar mįslingas, bet labai grėsmingas varžovas – Krasnodaro „Lokomotiv“.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.
Antradienis | EuroCup | „Rytas“ – „Lokomotiv“ | 19:00 | Vilnius

Anksčiausiai su „Siemens“ arenos lankais pirmadienį sveikinosi Karolis Giedraitis ir Mindaugas Girdžiūnas, prieš treniruotę atlikę papildomą metimų seriją.

D.Adomaičiui patinka vilniečių darbštumas, kuris kol kas duoda ir rezultatų. „Rytas“ laimėjo visas trejas LKL čempionato starto rungtynes, tarp jų ir svarbiausią testą šeštadienį su Klaipėdos „Neptūnu“ 85:75.

„Kiekvienose rungtynėse einame į priekį. Faktas, kad turime savo problemų, kurias turime eliminuoti. Bet žaidėjai tikrai gerai dirba ir labai įsiklauso į pastabas. Tai svarbiausia, – prieš pirmadienio treniruotę pabrėžė D.Adomaitis. – Manau, kad negalime skųstis. Svarbiausia, kad visi esame sveiki ir gerai, kad per trumpą laiką pavyko apdoroti informaciją, kurią atsinešame iš video kambario tiek gynyboje, tiek puolime. Tik faktas, kad nepatinka nepastovumas.

Bet šitame krepšinyje tai darosi gan normalu. Tačiau turime siekti išvengti bangavimo, kaip kad rungtynėse su klaipėdiečiais.“

„Rytas“ bandys pasinaudoti netikėtumo faktoriumi ir antradienį Europos taurės starte pričiupti vieną turnyro favoritų Krasnodaro „Lokomotiv“. Įspūdingą komandą surinkę rusai dar nesužaidė nė vienerių oficialių rungtynių ir tik praėjusios savaitės pabaigoje baigė pasiruošimą sezonui.

Dabar Krasnodaro klubas, ypač Vilniuje, yra pažeidžiamiausias grobis „Rytui“.

Gino Rutkausko suruoštas garvežys drąsiai galėjo reisuoti maršrutu Krasnodaras – Eurolyga.

VTB lygos sezonas parodys, ar tik ne „Lokomotiv“ buvo vertesni vardinio kvietimo į Eurolygą nei Sankt Peterburgo „Zenit“.

VIDEO: „Ginčas“ dėl „Ryto“: kodėl nėra pinigų ir ko galima tikėtis?

Bet Rusijos klubo viceprezidentas Ginas Rutkauskas vasarą atliko Eurolygos lygio ėjimus.

„Lokomotiv“ pasikvietė 25-erių puolėją Samą Dekkerį, kuris ketverius metus žaidė NBA ir atstovavo „Houston Rockets“, „Los Angeles Clippers“, „Cleveland Cavaliers“ bei „Washington Wizards“ komandoms.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Samas Dekkeris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Samas Dekkeris

Iš Eurolygos klubų panosės nugvelbė 26-erių aukštaūgį Johnny O'Bryantą, kuris po ambicingo sezono Tel Avivo „Maccabi“ vasarą domino topines Europos komandas.

Po krepšiu pastatė NBA arenose besistumdžiusį Alaną Williamsą, kuris gal nedaro įspūdžio dėl savo ūgio (201 cm), bet kovingumu ir fiziškumu kažkuo primena Tanoka Beardą.

O visam šiam žvaigždynui aikštėje diriguos 26-erių įžaidėjas Willas Cummingsas, praėjusį sezoną Vokietijoje rinkęs vid. 21,3 taško ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo. Amerikiečiui, beje, talkins D.Adomaičio komplimentų sulaukęs Mantas Kalnietis.

Lokomotiv nuotr./Mantas Kalnietis grįžo į Krasnodaro „Lokomotiv“ po ketverių metų pertraukos.
Lokomotiv nuotr./Mantas Kalnietis grįžo į Krasnodaro „Lokomotiv“ po ketverių metų pertraukos.

D.Adomaitis tikisi, kad oficialių rungtynių troškulys „Lokomotiv“ žaidėjams sukels startinį jauduliuką, kuris pamaišys „Siemens“ arenos svečiams. Bet „EuroCup“ sezono atidarymo rungtynėse vilniečiams apginti savo tvirtovę bus labai sudėtinga.

– Treneri, kokį varžovą pamatėte vaizdajuostėse?

– Nors dar nežaidė oficialių rungtynių, draugiškame turnyre Turkijoje jie jau buvo pagavę gerą ritmą.

Tai labai solidus varžovas su patyrusiais aukšto lygio žaidėjais.

Jie baudžia už kiekvieną klaidą gynyboje, todėl turime būti labai susitelkę.

– Priešininkai turi labai daug talento puolime. Kur yra didžiausios „Lokomotiv“ grėsmės?

– Tas ir yra, kad to talento tiek daug, jog jie gali žaisti labai skirtingai. Viskas priklauso nuo to, kas yra aikštėje.

„Lokomotiv“ turi labai stiprius ir kūrybingus perimetro žaidėjus. Įspūdingą formą demonstruoja Kulaginas. Fridzoną irgi visi žinote.

Labai gerą įspūdį po krepšiu palieka O'Bryantas. Galima vardinti ir vardinti.

Kalnas... Kalną patys žinote. Kitiems jis gali sukurti 30 taškų, ką ir padarydavo draugiškose rungtynėse. Laukia rimtas iššūkis.

Eurohoops nuotr./Johnny O'Bryantas
Eurohoops nuotr./Johnny O'Bryantas

– Kurį „Lokomotiv“ žaidėją labiausiai norėtumėte sunepatoginti gynyboje?

– Neužteks vieno. Jie turi labai daug žaidėjų.

Bet priekinėje linijoje aiškų skirtumą daro O'Bryantą, o perimetre labai gerai kaip kūrėjas atrodo Kalnietis. Sukuria daug situacijų.

O Fridzonas labai baudžia prie perimetro.

Faktas, kad yra ir metikas Cummingsas. Galima vardinti kiekvieną.

– Kaip „Lokomotiv“ skiriasi su Kalniečiu aikštėje ir be jo?

– Cummingsas yra labiau taškų kūrėjas. Su juo „Lokomotiv“ greičiau pereina į puolimą, nes jis pats pirmiausia nori pelnyti taškus.

Mantas pirmiausia žiūri į komandą. Jis tikrai gerai organizuoja žaidimą. Bus svarbu neleisti jam to daryti.

– Praėjusį sezoną „Rytas“ buvo labai priklausomas nuo Chriso Kramerio. Kiek tos įtakos bendram komandos paveikslui turės naujasis atakų organizatorius Tu Holloway?

– Įžaidėjas bet kurioje komandoje yra svarbiausias arba vienas svarbiausių narių. Tai komandos smegenys. Tiek Tu, tiek Dovis bus labai svarbūs.

Norime, kad Halloway kuo greičiau įeitų į gerą ritmą ir fizinę kondiciją, ko jam dabar trūksta. Žinome, ko iš jo norime ir kokio lygio tai žaidėjas. Jis tikrai gali mums padėti.

– Kaip vertinate Europos taurės lygį ir ką regite favoritais?

– Vertinant bendrą turnyro lygį, manau, jis išliko panašus. Tik tokios komandos kaip „Partizan“, kuri yra mūsų grupėje, yra stipresnės. Tokia „Unicaja“ visada viena pretendenčių laimėti, bet matote, kaip jie pradėjo sezoną Ispanijoje.

Tie patys „Lokomotiv“ pretenduoja laimėti taurę, bet jie dar nesužaidė nė vienerių rungtynių. Tad vertinti dar sudėtinga.

Lygis išliko panašus, gal kažkiek sustiprėjo.

Kalbėti apie favoritus dar per anksti. Bet tarp favoritų bus visos ispanų komandos. „Lokomotiv“, Kazanės UNIKS – jų ambicijos sugrįžti į Eurolygą.

Bolonijos „Virtus“ surinko labai solidžią sudėtį. Bet tai pati sezono pradžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius