Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 31

Dėl A.Butkevičiaus abejonių turintis D.Adomaitis į platųjį paveikslą nežiūri

Dainius Adomaitis dar šeštadienį po rungtynių su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ niršo dėl Žygimanto Skučo elgesio, tačiau dabar provokacijos jau pamirštos, o koncentracija – ties Europos taurės „Top 16“ etapo startu, kuriame laukia Belgrado „Partizan“ iššūkis.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pirmadienio treniruotę D.Adomaitis pradėjo pokalbiais su Arnu Bukevičiumi ir Evaldu Kairiu.

Būtent A.Butkevičius buvo vienas iš „Ryto“ žaidėjų, nukentėjusių po susidūrimo su Ž.Skuču šeštadienį.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žygimantas Skučas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žygimantas Skučas

Tačiau vilniečių treneris apie pasikalbėjimų su auklėtiniais turinį pasisakyti nebuvo likęs. „Jūs čia dabar norit apie Skučą pakalbėti ar apie „Partizan“? – paklausė D.Adomaitis.

Ketvirtajame rungtynių su „Pieno žvaigždėmis“ kėlinyje susižeidęs A.Butkevičius aikštę paliko tik sunkiai pakilęs nuo parketo.

„Viskas normaliai, visi sveiki“, – tikino D.Adomaitis, tačiau paklaustas, ar sveikas yra ir A.Butkevičius, sakė, jog žaidėjo būklę vertins treniruotės metu.

Europos taurės „Top 16“ etapą „Rytas“ trečiadienį pradės namuose. Keturių komandų E grupėje be vilniečių ir „Partizan“ dar žais Berlyno ALBA bei „Monaco“.

Vis tik apie bendrą vaizdą D.Adomaitis tikino negalvojantis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

„Atvirai pasakysiu: galvojam tik apie „Partizan“ ir apie nieką daugiau, nes yra tokie dalykai kaip forma, traumos. Visada žiūrėsime tik į kitą varžovą, kada reikės su juo žaisti. Dabar yra „Partizan“ ir tai yra svarbiausia“, – kalbėjo strategas.

Visada žiūrėsime tik į kitą varžovą, kada reikės su juo žaisti

Trečiadienio „Ryto“ varžovai pirmąjį varžybų etapą baigė trečioje C grupės pozicijoje, o į priekį praleido Vilerbano ASVEL ir „Valencia“ ekipas.

Abi komandos prieš „Top 16“ startą pridėjo po naujoką: „Rytas“ pasipildė Arciomu Parachouskiu, į „Partizan“ atvyko Eurolygos patirties turintis gynėjas Alexas Renfroe.

Žvelgiant į komandų statistiką, aiškių skirtumų nematyti: „Rytas“ meta kiek daugiau taškų, tačiau atkovoja mažiau kamuolių, „Partizan“ geriau dalijasi kamuoliu, tačiau vilniečiai daugiau jų iš varžovų pavagia.

„Žaidžia agresyviai, greitą krepšinį, pelno daug taškų ankstyvam žaidime, ypač gerai dideli bėga į greitą puolimą, turi gerą balansą žaisdami į vidų per didelius ir perimetre, turi pavojingus metikus.

Anksčiau buvo vienas išreikštas Marcusas Page'as, kuris kuria, dabar, prisijungus Alexui Renfroe, truputį žaidimas komandos pasikeitė. Jis yra žaidėjas, kuris didelę dalį laiko žaidžia pikenrolus bei kuria kitiems: tiek dideliems, tiek metikams“, – varžovus analizavo D.Adomaitis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Vis tik lyginti „Partizan“ su jau Europos taurėje sutiktomis ekipomis D.Adomaitis nesiryžo.

„Manau, kad tai – išsiskirianti komanda. Jie turi 4-5 pozicijos žaidėjus, kurie žaidžia daugiau baudos aikštelėje. Yra žaidėjai, kaip sakiau, kurie žaidžia pikenrolus. Įvairiapusė komanda, tad lygint su kažkuo... Tai savita komanda“, – sakė „Ryto“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius