Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 01 15

Kazys Maksvytis: „Pralaimėjome mūšį, bet ne karą“

Klaipėdos „Neptūnui“ nepavyko iškovoti antrosios pergalės Europos taurės „Last 32“ etape. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Turkijoje rezultatu 85:99 (16:30, 25:23, 19:20, 25:26) nusileido Izmiro „Pinar Karsiyaka“ komandai.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Algirdo Venskaus nuotr.

Klaipėdiečiai rungtynes pradėjo geriau ir po 4 komandos kapitono Martyno Mažeikos taškų išsiveržė į priekį – 4:1. 

Netrukus aikštės šeimininkai sužaidė atkarpą 16:2 ir pakreipė įvykius savo naudai – 17:6.

Neptūniečiams antrajame kėlinyje po Mindaugo Girdžiūno, Vytauto Šarakausko ir Justo Sinicos tolimų metimų buvo pavykę priartėti iki 5 taškų – 34:39, tačiau iki didžiosios pertraukos turkai vėl šiek tiek atitrūko – 53:41. 

Trečiajame kėlinyje ilgai komandas skyrė 10 taškų, tačiau paskutiniajame ketvirtyje aikštės šeimininkams vienu metu buvo pavykę susikrauti ir 20 taškų – 86:66.

Tada neptūniečiai tarsi pabudo, ėmė demonstruoti kovotojų charakterį, sumažino atsilikimą beveik perpus (83:94), tačiau pakeisti įvykius savo naudai jau pristigo jėgų ir laiko. 

Taškų skirtumas yra svarbus, kadangi Izmiro „Pinar Karsiyaka“ komanda vasario mėnesį (10 arba 11 dieną) atvyks rungtyniauti ir į Klaipėdą, o juk neptūniečiai savoje arenoje rungtyniauja kur kas geriau. Tuo įsitikino ir savo kailiu pajuto net Eurolygos grandai. 

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Prastai sužaidėme pirmąjį kėlinį. Varžovai kaitaliojo gynybos sistemas, agresyviai gynėsi ir tai mus išmušė iš vėžių. Buvo pavykę priartėti ir varžovams kvėpuoti į nugarą, tačiau jie vėl atitrūko, susikrovė persvarą ir jos panaikinti nebepavyko. Pralaimėjome mūšį, bet ne karą, stengsimės namuose atsirevanšuoti.“ 

Priminsime, kad pirmajame Europos taurės „Last 32“ M grupės mače „Pinar Karsiyaka“ išvykoje rezultatu 105:77 sutriuškino Stambulo „Bešiktaš“ komandą, o „Neptūnas“ namuose rezultatu 82:73 nukovė Paryžiaus „Paris-Levallois“ ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius