Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 12

Kazys Maksvytis prieš išvyką į Turkiją: „Apie pralaimėjimą nė negalvojame“

Pergalingai Europos taurės turnyro rungtynėse su Paryžiaus „Levallois“ ekipa startavęs „Neptūnas“, laukdamas kitų rungtynių Turkijoje, neslepia ambicijų pasiekti pirmą sezono pergalę išvykoje. Per penkerias Eurolygos išvykos rungtynes šį sezoną klaipėdiečiai patyrė visus penkis pralaimėjimus. Tikslo klaipėdiečiai sieks jau trečiadienį Turkijoje vyksiančiose rungtynėse su Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ekipa.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / A. Venskaus nuotr.

Europos taurės turnyre „Neptūnas“ pirmąją varžovę „Levallois“ įveikė 82:73. Namuose pademontuotą rezultatą „Neptūnas“ tikisi pakartoti ir trečiadienį.

„Apie pralaimėjimą tikrai negalvojame. Turime tikslą – išeiti į kitą etapą, todėl keliame sau užuotį  – laimėti rungtynes, nors lengva tikrai nebus. Pernai Europos taurėje laimėjome nemažai išvykos rungtynių, tad tikimės, kad ta patirtis sugrįžta“, – prieš išvykstant į Turkiją pasakojo K. Maksvytis.

Jei klaipėdiečiai įgyvendintų savo tikslą, tai būtų pirmosios sėkmingos „Neptūno“ šio sezono išvykos rungtynės Europoje. Tačiau nei strategas, nei patys žaidėjai nesitiki, kad parklupdyti turkus bus lengva.

„Šiandienos treniruotėje analizavome varžovų žaidimą. Treneris minėjo, kad tai stipri komanda: greitai puolanti, gerai pataikanti tolimus metimus. Tai viena stipriausių komandų mūsų grupėje. Komandoje yra penki amerikiečiai, tad, manau, jie demonstruos amerikietišką – labiau atakuojantį – žaidimą“, – apie varžovus pasakojo Arnas Butkevičius.  

L. Sėlenienės nuotr./Arnas Butkevičius
L. Sėlenienės nuotr./Arnas Butkevičius

Vis dėlto „Neptūnas“ turi ir nemenkų pranašumų prieš turkus. Tai gali būti lemiamas koziris kovoje dėl pergalės.

„Tai pavojinga, gerai atakuojanti komanda, ir dabar sukame galvą, kaip ją sustabdyti. Ši komanda turi daug metikų, žaidžia akiai malonų, gražaus puolimo žaidimą. Tačiau „Neptūno“ pranašumas prieš turkus yra tai, kad mes turėjome gerų kovų Eurolygoje, tad ir daugiau patirties šiame sezone“, – pasakojo strategas.  

Pieš kovą su turkais „Neptūno“ laukia sunki kelionė. Iš Klaipėdos autobusu jie vyks į Rygos oro uostą. Izmirą ekipa pasieks tik po persėdamojo skrydžio iš Stambulo. Krepšininkai prižįsta, kad tokios ilgos kelionės neabejotinai daro įtaką jų žaidimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius