-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 13

Naujasis „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola: „Viskas prasideda nuo gynybos“

Tik trečiadienį iš vyriausiojo trenerio pareigų Virginijų Šeškų atleidęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas žiniasklaidai ir žaidėjams penktadienį pristatė naująjį trenerį – argentinietį Marcelo Nicola. 43 metų Argentinos, Ispanijos ir Italijos pilietybes turintis buvęs krepšininkas save pristatė kaip labiau europietį nei argentinietį, teigė šį sezoną matęs kelias naujosios komandos rungtynes bei pripažino nebijantis, kad darbas naujoje komandoje gali trukti ne taip jau ilgai.
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE. 

Treneriui penktadienį buvo pirmoji treniruotė su nauja komanda. M.Nicola tikino, kad pasiūlymo iš „Lietuvos ryto“ sulaukė tik trečiadienio vėlų vakarą. Po didžiausios klubo sezono pergalės ir V.Šeškaus atleidimo.

Netikėtai iš trenerio pareigų atleistas prieniškis lygiai taip pat netikėtai tapo „Lietuvos ryto“ trenerio asistentu. V.Šeškus penktadienį taip pat dalyvavo treniruotėje.

– Pirmoji treniruotė naujame klube. Kaip ji vyko, kokį įspūdį paliko žaidėjai? 

Esu čia, kad dirbčiau ir padėčiau komandai pasiekti savo tikslus. Daugiau apie nieką negalvoju.

– Susitikome su žaidėjais, susipažinome, pradėjome dirbti ir rengtis kitoms rungtynėms.

– Kiek „Lietuvos ryto“ rungtynių šį sezoną matėte?

– Negalėjau stebėti LKL čempionato, tačiau mačiau kelias rungtynes Europos lygoje. Sekiau statistiką, visos lygos rezultatus, tad žinau, kaip jiems sekasi.

– Ar jūsų trenerio karjeroje tai yra didžiausias iššūkis?

– Kol kas taip, tačiau kiekvienas naujas darbas yra iššūkis, nesvarbu, kokiame lygyje dirbtum. Svarbu įgauti patirties, kažko išmokti ir tapti geresniu. Noriu padėti žaidėjams tapti geresniais, tobulėti ir pats.

– Kokių pakeitimų komandos žaidime reikia, jūsų nuomone?

– Kol kas dar nežinau, reikia padirbėti su komanda. Jei pamatysime, kad kažką reikia pakeisti, tai ir darysime.

– Kada gavote pasiūlymą iš „Lietuvos ryto“? Ar tikėjotės to?

– Po trečiadienio rungtynių, labai vėlai, kai vadovai nusprendė pakeisti trenerį. Viskas įvyko labai greitai. Dirbau Italijoje, tikėjausi, kad kas nors mane pakvies, tačiau jaučiausi gerai ir ten.

– Per pastaruosius kelis metus „Lietuvos rytas“ dažnai keitė trenerius. Negąsdina, kad dirbsite čia gal būt tik kelis mėnesius?

Dirbau Italijoje, tikėjausi, kad kas nors mane pakvies, tačiau jaučiausi gerai ir ten. Man tai jaudinantis įvykis, nes tai klubas su senomis tradicijomis, puiku būti čia.

– Esu čia, kad dirbčiau ir padėčiau komandai pasiekti savo tikslus. Daugiau apie nieką negalvoju. Kitos rungtynės sekmadienį, galvoju apie jas ir kaip iškovoti pergalę.

– Kuriuos „Lietuvos ryto“ žaidėjus žinote geriausiai?

– Žinau Kšištofą Lavrinovičių, Antaną Kavaliauską, kurie žaidė atitinkamai Italijoje ir Ispanijoje, kai aš ten dirbau. Žinau Martyną Gecevičių iš tų laikų, kai jis žaidė „Olympiakos“. Adą Juškevičių atsimenu iš Lietuvos rinktinės, pažįstu Billy Barono brolį, esu matęs žaidžiantį ir jį patį.

– Kiek taškų gali įmesti oponentai į jūsų komandos krepšį?

– Vienu mažiau nei mes – tada mes laimėsime rungtynes. Mano filosofija remiasi sunkiu darbu gynyboje ir bandymu žaisti greitai, pelnyti lengvus taškus. Tačiau tam reikia gerai gintis.

– Kiek trenerio asistentų jums reikėtų?

– Esu buvęs skirtingose situacijose – buvo vienas, du, dabar yra trys. Tai puiku, tikiuosi, kad mes padėsime vieni kitiems ir dirbsime komandos naudai.

– Kai pats buvote krepšininkas, prieš kurį lietuvį jums buvo sunkiausia žaisti?

– Labai paprastas atsakymas – prieš Arvydą Sabonį. Ne kartą žaidžiau prieš jį Ispanijoje, taip pat Argentinos rinktinėje Atlantos olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius