Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 17

Paliko namuose: „Lietuvos rytas“ toliau „auklėja“ komandai nebereikalingą legionierių

Joshas Akognonas nebepageidaujamas Vilniaus „Lietuvos ryte“. Dviejuose LKL čempionato mačuose užribyje legionierių palikęs Tomas Pačėsas net neišsivežė krepšininko į Europos taurės rungtynes Žemutiniame Naugarde.
Joshas Akognonas
Joshas Akognonas / K.Kavolėlio/kklietkabelis.lt nuotr.

„Joshas turi kelti savo individualų meistriškumą ir fizinį pasiruošimą. Jis labai atsilieka. Liko Vilniuje dirbti“, – bc.lrytas.lt savo sprendimą paaiškino T.Pačėsas.

Treneris su žaidėju jau seniai neberanda bendros kalbos. 24sek žiniomis, T.Pačėsas norėjo išprašyti gynėją iš komandos dar per Kalėdas.

Sulaukęs kritikos dėl gynybos po pralaimėjimo Panevėžio „Lietkabeliui“ gruodžio 23-ąją, vėliau jis tik 8 minutėms išbėgo į aikštę su Klaipėdos „Neptūnu“, o su Jeruzalės „Hapoel“ bei Sankt Peterburgo „Zenit“ težaidė atitinkamai 12 ir 4 minutes.

24sek susisiekė su J.Akognono agentu, tačiau šis komentuoti situaciją atsisakė.

Bet, kiek pavyko sužinoti 24sek, „Lietuvos rytas“ siekia nutraukti iki sezono pabaigos galiojančią sutartį, bet tą nori padaryti abipusiu susitarimu. Antraip Vilniaus klubui vos mėnesį komandoje rungtyniavusiam 30-mečiui reikės sumokėti kompensaciją – likusių penkių mėnesių atlyginimą.

J.Akognonas nenori paleisti vėjais garantuoto kontrakto, todėl dar nepalieka „Lietuvos ryto“ savo noru. Bet kad „įtikintų“ legionierių, T.Pačėsas baudžia jį kitaip – neduoda žaisti.

VIDEO: T.Pačėso komentaras apie dvikovą su "Nižnij Novgorod"

Europos taurės reguliariajame sezone J.Akognonas per 15 minučių rinko vid. 7,3 taško. LKL čempionate iki dvikovos su „Lietkabeliu“ per 4 mačus lapkritį „Lietuvos rytą“ papildęs snaiperis rinko vid. 15,75 taško.

Tiesa, krepšininkas nėra tas atakų organizatorius, kuris surikiuotų „Lietuvos ryto“ puolimą. Todėl tuo per kelias savaites įsitikinęs Tomas Pačėsas pakvietė į komandą dar vieną įžaidėją Cleviną Hannah.

„J.Akognonas yra staigus ir greitas, žiūrėsime, kaip jam pavyks įsilieti į ekipą, – kai vilniečiai sukirto rankomis su J.Akognonu, naujoką pristatė T.Pačėsas. – Per pirmąsias rungtynes iš jo nesitikėčiau stebuklų, bet norėtume, kad jis išlaikytų savo individualų lygį ir būtų produktyvus. Gynėjas gali rungtyniauti tiek pirmojoje, tiek antrojoje pozicijoje. Dabar krepšinis yra labai įvairiapusis ir nesvarbu, kad Joshas žais su kamuoliu – iš jo tikimės produktyvaus žaidimo tiek puolime, tiek gynyboje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius