-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 13

Puikiai mačo pabaigą sužaidęs „Neptūnas“ nukovė ALBA ekipą

Ketvirtajame kėlinyje Klaipėdos „Neptūnas“ prarado diskvalifikacinę pražangą gavusį savo lyderį Danielį Ewingą, tačiau šis incidentas uostamiesčio komandą įkvėpė lemiamam šturmui. Surengę spurtą 11:0, klaipėdiečiai Europos taurės turnyro „Last 32” etape įsirašė pirmąją pergalę, trečiadienio vakarą namuose 73:65 (20:9, 18:20, 12:23, 23:13) palaužę Berlyno ALBA ekipą.
Martynas Mažeika
Martynas Mažeika / Algirdo Venskaus nuotr.

Keturių komandų J grupėje kovojančioms ekipoms pirmasis turas susiklostė skirtingai. 

Klaipėdos ekipa 58:84 svečiuose nusileido Salonikų „Aris“ ekipai, o vokiečiai savoje aikštėje 83:67 pranoko grupės favorite laikomą Milano „Emporio Armani“ komandą.

Trečiadienio dvikovoje klaipėdiečiai nuo pat pradžios dominavo aikštėje ir spurtavo 8:0. Nors trečiajame kėlinyje vokiečiams pavyko pasivyti šeimininkus ir net persverti rezultatą, lemiamą ketvirtį „Neptūnas“ sužaidė kone idealiai.

Jo pradžioje neišlaikė komandos lyderio Danielio Ewingo nervai. Amerikietis trenkė Akeemui Vargasui ir buvo išvarytas iš aikštės. Tačiau po šio incidento „Neptūnas“ nepalūžo, o pelnė 11 taškų be atsako ir šventė puikią pergalę.

„Neptūnas“ – ALBA 73:65 (20:9, 18:20, 12:23, 23:13).

„Neptūnas“: Arnas Butkevičius 18 taškų (5/6 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), Mindaugas Girdžiūnas 14, Jerai Grantas 10, Donatas Zavackas, Martynas Mažeika ir Danielis Ewingas po 9, Arvydas Šikšnius ir Vytautas Šarakauskas po 2.

ALBA: Willas Cherry 17 (4/5 dvit., 2/11 trit., 3/5 baud.), Draganas Milosavljevičius 16, Elmedinas Kikanovičius 15.

Rungtynių eiga:

I kėlinys. Rungtynes klaipėdiečiai pradėjo tokiu starto penketu: Danielis Ewingas, Martynas Mažeika, Arnas Butkevičius, Donatas Zavackas ir Jerai Grantas. 

Klaipėdiečiai puikiai pradėjo dvikovą ir spurtavo 12:0. Pirmuosius taškus svečiai pelnė tik įpusėjus pirmajam kėliniui, kai baudos metimą pataikė Elmedinas Kikanovičius. 

Po tokio šalto dušo Sašos Obradovičiaus auklėtiniai kiek atsigavo, tačiau rungtynių vadžias ir toliau tvirtai savo rankose laikė šeimininkai.

Jau pirmajame kėlinyje Dainius Adomaitis panaudojo visus vienuolika rungtynėms registruotų krepšininkų. Solidžią gynybą pademonstravę klaipėdiečiai po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 20:9. 

II kėlinys. Po pertraukėlės vaizdas aikštėje gerokai pasikeitė. ALBA antrąjį ketvirtį pradėjo spurtu 5:0, o įpusėjus ketvirčiui beveik pasivijo šeimininkus ir sumažino atsilikimą iki 2 taškų.

Visgi tuomet „Neptūnas“ rezultatyviai užbaigė dvi atakas ir vėl atitrūko (30:23).

Iniciatyvos iš savo rankų šeimininkai neišleido, o baigiantis kėliniui pranašumą netgi padidino. Po Martyno Mažeikos taiklaus metimo persvara buvo išaugusi iki 12 taškų, tačiau pačioje kėlinio pabaigoje ALBA ekipai deficitą pavyko aptirpdyti.

Po dviejų kėlinių – 38:29.

III kėlinys. Pirmą rungtynių pusę snaudęs ir ne vieną tritaškį pro šalį prametęs buvęs Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Willas Cherry iniciatyvos ėmėsi po didžiosios pertraukos.

Amerikiečio vedama ALBA pradėjo pavojingai artėti prie savo priešininkų (38:40).

Įpusėjus kėliniui, Donatas Zavackas užsidirbo techninę pražangą ir po jos ALBA rezultatą išlygino (40:40).

Po akimirkos vokiečiai pirmą kartą išsiveržė į priekį, o vėliau dar padidino pranašumą – 43:40. Visgi Mindaugas Girdžiūnas tolimu metimu vėl atstatė pusiausvyrą. 

Po trijų kėlinių vokiečiai pirmavo 52:50.

IV kėlinys. Rungtynių svarstyklės vis labiau pradėjo krypti ALBA ekipos naudai, o vos prasidėjus paskutiniam ketvirčiui „Neptūnas“ gavo smūgį žemiau juostos ir prarado vieną svarbiausių savo žaidėjų Danielį Ewingą.

Patyręs amerikietis neišlaikė ir vožtelėjo prieš jį prasižengusiam Akeemui Vargasui. Teisėjai skyrė gynėjui diskvalifikacinę pražangą, o baudos metimus sumetusi ALBA nutolo 55:52.

Visgi šis incidentas klaipėdiečius sutelkė ir jie laimėjo atkarpą 11:0. „Neptūnas“ pakilo į lemiamą šturmą, o po Donato Zavacko ir Mindaugo Girdžiūno taiklių tolimų metimų bei Martyno Mažeikos taiklios baudos šeimininkai įgijo apčiuopiamą pranašumą – 63:55.

ALBA dar bandė išsigelbėti, tačiau klaipėdiečių noras ir užsidegimas buvo pernelyg didelis, kad išleistų pergalę iš rankų – 73:65.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius