-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 03

Tituluotas „Lietuvos ryto“ graikas savo minutes pasiryžęs aukoti dėl komandos pergalių

„Nesvarbu, kuris žais, man reikia, kad ši pozicija būtų veiksminga“, – „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjų žaidimą vertino vyriausiasis komandos treneris Rimas Kurtinaitis. Atrodytų, kad konkurencija dėl minučių su kur kas jaunesniais Martynu Echodu ir Egidijumi Mockevičiumi Vilniaus ekipos veteraną Louką Mavrokefalidį turėtų neraminti, tačiau kalbėdamas apie vietą ekipoje patyręs graikas toks pat ramus, kaip ir kaudamasis po krepšiais – nesvarbu, kuris žaidėjas bus ant parketo, svarbiausia – komandos pergalės.
Loukas Mavrikefalidis
Loukas Mavrikefalidis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečiadienį „Lietuvos rytas“ pradeda Europos taurės „Top 16“ etapą rungtynėmis namuose su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Prieš šią akistatą 24sek kalbėjosi su aukštaūgiu apie artėjančią dvikovą, augantį komandos apetitą, besikeičiantį vaidmenį atvykus naujokams ir „Lietuvos ryto“ galimybes kautis su kur kas geriau vertinamomis Europos komandomis.

„Naujieji metai šiemet buvo ramūs. Paminėjau šią šventę tradiciškai kartu su savo šeimos nariais. Tarpušventyje turėjome vos kelias laisvas dienas, tad likau Vilniuje. O dabar visos mintys – tik į dvikovą su Sankt Peterburgu“, – 24sek pasakojo graikas.

2017-uosius Vilniaus klubas baigė pakiliomis nuotaikomis. Iš pradžių komanda laimėjo principinę akistatą LKL svečiuose prieš Kauno „Žalgirį“, o vėliau ir įtvirtino savo pozicijas Europos taurės turnyre.

Visgi sudėtinga pergalė Kaune nepraėjo be pasekmių. Dėl kirkšnies traumos L.Mavrokefalidžiui teko ilgiau nei savaitę praleisti be krepšinio, bet pastaruoju metu „centras“ sugrįžo į rikiuotę ir vėl grasina varžovams po krepšiais.

„Traumos pasekmių jau beveik nejaučiu. Nors kirkšnies skausmai paprastai taip greitai nepraeina, aš džiaugiuosi, kad šį kartą viskas susiklostė kur kas sėkmingiau. Galiu sportuoti visa jėga ir kartu su komanda jau treniruojuosi po du kartus per dieną“, – pasakojo vidurio puolėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Loukas Mavrokefalidis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Loukas Mavrokefalidis

Principinis trečiadienio mačas bus ir pačiam L.Mavrokefalidžiui.

Jam petis į petį teks grumtis su Drew Gordonu, kuris dar pernai rudenį buvo vienas „Lietuvos ryto“ lyderių ir būtent po jo išvykimo atsivėrusią spragą po krepšiais vilniečiai ėmėsi lopyti patyrusiu aukštaūgiu iš Graikijos.

Praėjusį rugpjūtį D.Gordoną stipriai įžeidė buvusio komandos vadovo Gedvydo Vainausko sukeltas rasizmo skandalas. Dar metus galiojančią sutartį su klubu turėjusio amerikiečio atstovai po įžeidžiančių kalbų apie juodaodžius krepšininkus iš karto panoro nutraukti sutartį, o kelias dešimtis tūkstančių eurų siekiančią kompensaciją sumokėjo „Zenit“.

Taip, jis kietas vyrukas, bet nemanau, kad turėtume koncentruotis vien tik į žaidimą prieš Drew.

„Taip, jis kietas vyrukas, bet nemanau, kad turėtume koncentruotis vien tik į žaidimą prieš Drew. „Zenit“ turi ir nemažai kitų pajėgių krepšininkų, kurie gali patraukti ekipą sunkiu metu. Neabejoju, kad mačas bus labai sudėtingas. Jei galvosi tik tai, kaip sustabdyti Drew ar kurį nors kitą varžovų žaidėją, manau būsime stipriai nubausti. Treneris taip pat prašė nedaryti šios klaidos. Manau, jog prieš „Zenit“ galime laimėti tik būdami komanda“, – įsitikinęs L.Mavrokefalidis.

Kai praėjusį rudenį atrodė, kad vilniečių reikalai byra į nesurenkamą mozaiką, netikėtą zuikį iš cilindro ištraukė klubo prezidentas Linas Kleiza.

Būtent jis į Lietuvą prisiviliojo vieną tituluočiausių visų laikų „Lietuvos ryto“ legionierių. Atėnų „Panathinaikos“, „Barcelona“ bei Pirėjo „Olympiakos“ marškinėlius praeityje vilkėjusio L.Mavrokefalidžio asmenines savybes ir galimybes L.Kleiza žinojo geriau nei bet kas.

Abu jie 2009–2010 m. sezoną žaidė Pirėjuje.

Tuo metu L.Kleiza buvo ryškiausia „Oly“ žvaigždė ir dažnai be 20 taškų aikštės nepalikdavo. Loukas tenkinosi kur kas kuklesniu vaidmeniu ir per 10 aikštelėje praleidžiamų minučių rinko 5,4 taško bei atkovojo 2,3 kamuolio.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Loukas Mavrikefalidis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Loukas Mavrikefalidis

Bet aukštaūgis niekada nesiskundė ir buvo komandos žmogus. Dabar tokiomis pačiomis savybėmis jis išsiskiria ir Vilniuje.

Praėjusio sezono pabaigoje Čekijoje gimęs graikas nevengdavo imtis lyderio vaidmens ir ne kartą patraukė „Lietuvos rytą“ sunkiais momentais.

Šio sezono pirmaisiais mėnesiais jis kartais netikėtai atsidurdavo sužibėjusio jaunojo Martyno Echodo šešėlyje, bet dėl to nė kiek nepurkštavo.

Panašu, jog šia priverstine rokiruote ir džiaugiasi ir Vilniaus klubo vadovybė. Šį sezoną D.Gordonas Europos taurėje vidutiniškai per dvikovą renka po 14 taškų. L.Mavrokefalidis savo būsimą oponentą netgi lenkia – su 16,1 taško graikas yra aštriausias „Lietuvos ryto“ ginklas.

Gali būti, kad artimiausiu metu L.Mavrokefalidžio laikas ant parketo gali dar labiau aptirpti, nes vis galingesnius raumenis demonstruoja puikiai prie ekipos pritapęs Egidijus Mockevičius.

Bet labiausiai patyręs „Lietuvos ryto“ karys per savo solidžią karjerą išmoko esminę pamoką – svarbiausia komandinė sėkmė.

„Svarbiausia, kad jis padėtų mūsų ekipai. Ar jis, ar aš – ne taip svarbu, – puikų E.Mockevičiaus pasirodymą paskutinėse pirmojo etapo rungtynėse prieš Limožo CSP gyrė komandos draugas. – Egidijus nuo pat pirmų dienų labai sunkiai dirba treniruotėse ir tas matyti. Tai puikus krepšininkas, turintis gana platų puolamųjų judesių arsenalą. Tiek jis reikalingas mūsų komandai, tiek komanda reikalinga jam. Manau, jog jis dar ne viską parodė, o ateityje žais dar solidžiau.“

Klubo nuotr./Rimas Kurtinaitis sveikina Louką Mavrokefalidį ir Egidijų Mockevičių
Klubo nuotr./Rimas Kurtinaitis sveikina Louką Mavrokefalidį ir Egidijų Mockevičių

Vilniuje susitiks vienos geriausią puolimą Europos taurėje demonstruojančių komandų – „Lietuvos rytas“ pagal šį rodiklį šeštas (85,9 taško), „Zenit“ – penktas (86,2 taško).

Jei mes ginsimės taip, kaip iš mūsų reikalauja treneris, neabejoju, jog laimėsime.

„Tiek mes, tiek jie mėgsta pulti, bet šiame mače viską turėtų lemti gynybą. Manau, jog kai norime, galime gintis geriau už Sankt Peterburgo ekipą. Tai galėtų būti mūsų raktas į pergalę. Jei mes ginsimės taip, kaip iš mūsų reikalauja treneris, neabejoju, jog laimėsime“, – kovingumo nestokojo aukštaūgis.

L.Mavrokefalidžio nuomone, pergalė pirmosiose rungtynėse užaugintų komandai sparnus ir būtų labai tvirtas postūmis kovojant dėl vienos iš pirmų dviejų vietų grupėje.

„Privalome galvoti tik apie pergalę. Jokių kitų minčių čia būti ir negali. Mums reikalingi taškai ir juos turime pasiimti“, – užtikrintai pakartojo graikas.

Akis į akį
Rodiklis
Taškai
L.Mavrokefalidis (16,1)

S.Karasiovas (16,2)
Atkovoti kamuoliai
L.Mavrokefalidis (5,4)

D.Gordonas (8,4)
Rezultatyvūs perdavimai
C.Krameris (7)

S.Reynoldsas (5,1)
Perimti kamuoliai
C.Krameris (1,5)

S.Karasiovas (1,2)
Pelnomi taškai 85,9 86,2
Praleidžiami taškai 80,8 86,4
Atkovojami kamuoliai 32,6 35
Rezultatyvūs perdavimai 20,5 18,7
Perimami kamuoliai 7,7 6,5

Pastarosiomis savaitėmis stipriai į viršų šovusi komandos žaidimo kreivė, „Lietuvos ryto“ sirgalius ir krepšininkus verčia patyliukais galvoti vis apie ambicingesnius planus.

„Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad F grupės lyderiu turėtų būti Miuncheno „Bayern“, tačiau daryti išvadas pagal pirmojo etapo rezultatus nederėtų. Mano nuomone, bet kuri „Top 16“ komanda gali nustebinti. Nors vokiečiai ir yra favoritai, mes tikrai nesiruošiame pasiduoti be kovos. Aš neabejoju, kad šiame etape bus labai įdomių rezultatų“, – įsitikinęs L.Mavrokefalidis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Loukas Mavrokefalidis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Loukas Mavrokefalidis

Pašnekovo nuomone, šios ambicijos nėra laužtos iš piršto. Pirmiausia ne tik dėl to, jog vilniečių žaidime akivaizdžiai galime įžvelgti kokybės, bet ir dėl to, kad „Lietuvos rytas“ gerokai „pagilino“ komandos sudėtį sumedžiojęs iš karto du Klaipėdos „Neptūno“ lyderius Mindaugą Girdžiūną ir Arną Butkevičių.

„Jie vis dar pratinasi prie mūsų komandos, prie naujų savo vaidmenų, tad adaptacija gali šiek tiek užtrukti. Tačiau jie čia dar yra tik keliolika dienų. Komanda labai šiltai juos priėmė, visi krepšininkai linkę padėti ir jaučiu, jog kartu su jais ateityje „Lietuvos rytas“ bus dar galingesnis. Tiek Mindaugas, tiek Arnas yra puikūs krepšininkai. Nemanau, kad nors vienas žmogus komandoje yra nepatenkintas, jog jie papildė mūsų ekipą“, – džiaugėsi L.Mavrokefalidis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius