Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 04

Valensijoje į kitą etapą jau siunčiami ispanai matė, ką „Rytas“ padarė „Žalgiriui“

Valensija turi labai smagų festivalį. Nuo kovo 1 iki 19 dienos, maždaug 14 val. popiet, centrinėje miesto aikštėje kasdien penkias minutes nepaliaujamai sproginėja petardų terasos. Pirotechnikos entuziastams Valensijoje tai toks raketų mokslas, kad jie net derina sprogimų garsus. Vietiniai sako, kad jeigu po penkių minučių nedreba žemė, tai pasirodymas buvo nepavykęs. Panašios fiestos laukiama „Fuente de San Luis“ arenoje, kurioje „Valencia“ antradienį priima „Rytą“. Ir vietiniams labai nepatiks, jei jie nesulauks to, ko norėjo.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Antradienis | „EuroCup“ | „Valencia“ – „Rytas“ | 21:30 | Valensija

„Valencia“ dar prieš sezoną buvo įvardijama kaip viena pagrindinių favoričių laimėti Europos taurę.

Tad nei 14 pergalių per 16 „EuroCup“ rungtynių, nei šiuo metu besitęsianti 10 pergalių serija šiame turnyre vietinių nesužavėjo taip, lyg jie miesto rotušės aikštėje būtų išvydę įspūdingą petardų šou.

Tai bus tik laiko gaišinimas, jei Valensijos krepšinio publika neišvys savo komandos besikaunančios turnyro finale ir bandančios susigrąžinti vietą Eurolygoje.

Tačiau „Valencia“ krepšininkai matė, ką „Rytas“ prieš porą savaičių išdarinėjo Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

„Matėme dalį rungtynių su „Žalgiriu“. Turime būti susitelkę savo užduotims. Turime daug talento, bet ir jie jo turi, todėl turime sužaisti puikiai, – prieš rytinę pirmadienio treniruotę sakė į rikiuotę grįžęs „Valencia“ įžaidėjas Antoine'as Diot. – Mums tai bus didelės rungtynės. Visi skaičiuoja, kad vos 2, 3, 4, 5 ar 6 rungtynės, ir galime tapti čempionais. Bet aš nežiūriu taip toli į ateitį.“

VIDEO: „Ginčas“: „Ryto“ sprigtas „Žalgiriui“ ir intriga kovai dėl aukso žiedų

„Valencia“ klubo aistruoliai labai reiklūs. „Ryto“ barjeras ketvirtfinalyje jiems atrodo tik kaip formalumas, o net ir vienas slystelėjimas serijoje iki dviejų pergalių namuose gali sukelti didžiulį spaudimą.

Tačiau „Valencia“ klubo komunikacijos atstovai interviu metu savo klausimu priminė, jog „Rytas“ įrodė savo pajėgumą triumfuodamas Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

Poros favoritus turėtų pažadinti ne tik vilniečių trofėjus, bet ir pastarosios Ispanijos čempionato rungtynės savaitgalį. Be dviejų traumuotų žaidėjų – Bojano Dubljevičiaus ir Alberto Abalde, „Valencia“ vos ištrūko su pergale iš paskutinės ACB komandos namų tvirtovėse San Sebastiane 67:66.

„Paskutinėse rungtynėse žaidėme baisiai. Dabar savų sirgalių akivaizdoje turėsime sužaisti tiesiog puikiai. Mums tai bus labai reikšmingos rungtynės“, – pabrėžė vid. 6,4 taško ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo šį sezoną renkantis A.Diot.

„Valencia“ vyr. treneris Jaume Ponsarnau nesijaučia atsipalaidavęs. Jis krapšto savo plikę tiksliai nežinodamas, kokia sudėtimi galės kautis su „Rytu“.

Daugiausiai klaustukų kyla dėl komandos lyderio Bojano Dubljevičiaus. Naudingiausiu Europos taurės „Top 16“ etapo žaidėju tapęs 205 cm ūgio juodkalnietis jaučia nugaros skausmus ir jo statusas prieš rungtynes „abejotinas“.

VIDEO: „Ginčas“: „Ryto“ kova dėl kelialapio į Eurolygą – ar vilniečiai pajėgūs įveikti pirmąją kliūtį?

Kitas dėl traumos pastarąjį savaitgalio ACB mačą praleidęs „Valencia“ narys Alberto Abalde turėtų žaisti. Centras Mike'as Tobey taip pat turėjo sveikatos problemų ir San Sebastiane žaidė karščiuodamas. Bet vid. 8,2 taško ir 4,9 atkovoto kamuolio Europos taurėje renkantis krepšininkas jaučiasi geriau.

„Mes šį sezoną jau sužaidėme daug labai svarbių rungtynių, bet šios mums bus kol kas svarbiausios, – pabrėžė J.Ponsarnau. – Mes norime jas laimėti ir priartėti prie dar svarbesnių rungtynių.

Labai gerbiame savo priešininkus, nes jie dabar išgyvena geriausią sezono laikotarpį.

Man kiek kelia nerimą žaidėjų traumos, nes nesu tikras, kurie krepšininkai galės žaisti ir kokiu lygiu galės prisidėti prie komandos. Bet labai tikimės, kad namų arenos pranašumas mums labai pagelbės.“

Valensijos klubas namuose Europos taurėje šį sezoną dar nebuvo pralaimėjęs.

Ispanijos čempionate čia laimėjo tik Madrido „Real“, „Barcelona“, „Baskonia“ bei nustebinusi „Obradoiro“ ekipa.

Jeigu pavyks nustebinti ir „Rytui“, vietiniai to nesupras.

VIDEO: „Ginčas“: Ar Linas Kleiza siautulingam vakarėlyje skandavo „žalia ...“ ir kaip į tai reikia reaguoti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius