Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 25 /2017 05 26

15min studijoje apsilankęs J.Valančiūnas – apie sūnų, mamos kotletukus, ateitį „Raptors“ ir vasarą su rinktine

NBA kovas baigęs Lietuvos rinktinės krepšininkas Jonas Valančiūnas penktadienį lankėsi 15min videostudijoje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

J.Valančiūnui sezonas baigėsi anksčiau, nei jis norėtų – lietuvio atstovaujama „Toronto Raptors“ komanda krito Rytų konferencijos pusfinalyje, susidūrusi su „Cleveland Cavaliers“.

Po savaitės poilsio Graikijoje 25 metų krepšininkas tęsia atostogas Lietuvoje, bet liepos mėnesį jo laukia pasirengimas su mūsų šalies rinktine Europos krepšinio čempionatui.

Apie tai ir kitus dalykus su J.Valančiūnu kalbėjomės tiesioginėje vaizdo konferencijoje penktadienį 12 val.

„Graikijoje labai buvo smagu pailsėti po sunkaus sezono, ištiesiau kojas ir nieko neveikiau. Lietuvoje – kiti pliusai. Smagu susitikti su saviškiais, šeima, artimaisiais. Labai mėgstu lietuvišką maistą. Man patinka šaltibarščiai, mamos kotletukai... Kita vertus, yra labai daug reikalų“, – apie prasidėjusias atostogas kalbėjo J.Valančiūnas.

VIDEO: Jonas Valančiūnas apie poilsį Lietuvoje, ateitį NBA ir rinktinę

– Ar jau spėjote pamedžioti ir pažvejoti, grįžęs į Lietuvą?

– Spėjau. Gamta yra tas dalykas, kurio tikrai pasiilgau. Man nėra svarbu laimikis, bet labai malonu pabūti gamtoje. Kanadoje taip pat įspūdinga gamta, bet sezono metu rasti tam laiko labai sunku.

– Aptarėte sezoną su „Raptors“ treneriais?

– Kalbėjomės. Sezonas nebuvo toks, kokio tikėjomės, jis baigėsi ne taip gerai, kaip norėjome. Aptarėme, ką reiktų daryti kitaip, kad kitąmet klaidų nekartotume.

– Dėl jūsų ateities Toronte kyla nemažai klausimų...

– NBA yra didelis verslas. Esu matęs krepšininkų, kurie net atėję žaisti rungtynių, sužino, jog reikia važiuoti į viešbutį krautis daiktų ir keliauti į kitą komandą. Negali būti tikras dėl nieko, tikrai nėra taip, kad būčiau garantuotas, jog grįšiu į Torontą ir kitą sezoną.

– Treneris D.Casey lieka klube. Kaip vertinate šią žinią?

– Gerai, organizacija juo pasitiki. Tai yra gerai.

– Ar negalvojate persikelti į kitą NBA klubą?

– Grįšiu prie to paties. Niekada nežinai, kas gali nutikti. Aš dar turiu trejus metus galiojantį kontraktą. Viskas priklauso nuo jo. Viską sprendžia „Raptors“.

– Jei vis dėlto tokia galimybė iškeliauti į kitą komandą būtų, kas jums būtų geriau – žaisti stiprioje komandoje ir vaidinti epizodinį vaidmenį, ar kaip tik būti lyderiu, bet silpnesnėje ekipoje?

– Sunkus klausimas. Kol esi jaunas, norisi parodyti save, todėl žaidimas silpnesniame klube galbūt būtų naudingesnis. Kita vertus, krepšininkui visada norisi laimėti. Kai atsiduri tokioje sistemoje, kaip „Warriors“ tu kaifuoji nuo krepšinio, nes laimi.

– Kas šiemet turėtų laimėti NBA čempionų žiedus?

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

– Mes pralaimėjome „Cavaliers“, todėl tegul laimi jie. Bus labai įdomus finalas.

– Antrus metus auginate ir savo mažąjį Joną. Ką jums leido suvokti šie metai?

– Kad be galo greitai bėga laikas. Dar visai neseniai jį supau savo rankose, o dabar tenka gaudyti po pievas (šypsosi). Man labai patinka leisti laiką su sūnumi.

– Esate geras tėvas?

– Visada gali būti geresnis. Jei laikai save geru jau dabar, reiškia, tu sustoji tobulėt. Aš dar esu jaunas tėvas, man labai svarbu tobulėti, mokausi daug ir mums su žmona labai svarbu, jog išugdytume sūnų doru žmogumi, Džiaugiuosi, jog jam labai patinka krepšinis, kamuolys.

– Ar tiesa, jog po praėjusios olimpiados buvo dvejonių, jog šią vasarą į rinktinę galite ir neatvykti?

– „Ant karštųjų“ galima prikalbėti daug ko, bet nusiraminus, viską ramiai apgalvojome, apkalbėjome su naujuoju treneriu Dainiumi Adomaičiu. Nusprendžiau, jog verta padaryti tai dar kartą.

– D.Adomaitis yra kitoks treneris nei pirmtakas Jonas Kazlauskas, nes kur kas daugiau bendrauja su žaidėjais. Ar tai jaučiate?

– Žaidėjams yra svarbu, kai jie yra užkalbinami, jaučiasi, kad treneriui žaidėjai yra svarbūs. Manau, jog Dainiui, kaip treneriui, tai tik prideda pliusių. Jis yra labai šiuolaikiškas ir profesionalus treneris, mano manymu.

– Kokie yra jūsų artimiausi planai?

– Jau laikas po truputį baigti atostogas ir iš lėto judėti. Po truputį reikia įsivažiuoti į sportininko gyvenimą, atlikti metimus, gerinti lankstumą, daryti tempimo pratimus.

– Jūsų buvusi komanda „Lietuvos rytas“ šiemet buksuoja. Ką reikėtų daryti?

– Yra labai daug žinančių, ką reikia daryti. Aš nebūčiau toks drąsus su savo patarimais. Žinau, jog Rimas Kurtinaitis tikrai žino, ką daro.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

– Ar dabar Vilniaus klubas labai pasikeitęs nuo tų laikų, kai žaidėte?

– Be abejo. Nauji žaidėjai, nauji darbuotojai. Rimas Kurtinaitis sugrįžo, tai šiek tiek situacija yra panaši. Bet žinoma, pasikeitimų labai daug, kita vertus, pats krepšinis irgi labai pasikeitęs.

– Jūsų buvęs treneris jaunimo rinktinėse Kazys Maksvytis labai sėkmingai tęsia karjerą LKL. Kur yra jo sėkmės paslaptis?

– Svarbiausia, jog šis treneris yra žingeidus ir labai nori mokytis. Tai yra nepaprastai svarbu, veda jį į priekį bei atneša norimus rezultatus.

– Kaip manote, kuo baigsis LKL finalo serija?

– Su visa pagarba Panevėžio „Lietkabeliui“, manau, jog „Žalgiris“ turėtų laimėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius