Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 07

„2 milijonų eurų vertės žaidėjas“: ryškus K.Evanso įspaudas „Žalgirio“ istorijoje

Dvejų metų trukmės Keenano Evanso karjeros etapas Kauno „Žalgiryje“ artėja prie pabaigos. Nors dar tik vasario mėnuo, bet tarp klubo legendų pagal fiksuojamus rodiklius Eurolygoje jau spėjęs įsirašyti amerikietis jau sulaukė būrio klubų dėmesio, o būsimas šio krepšininko kontraktas turėtų siekti 2 milijonus eurų, 15min laidoje PIKENROLAS spėjo Linas Kleiza.

„Keenanas Evansas žaidžia taip, lyg būtų ne iš šito pasaulio. Amerikiečio sportinė forma – fantastiška“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza, vienintelis lietuvis Eurolygos istorijoje, kuriam yra pavykę tapti rezultatyviausiu turnyro žaidėju ir iškovoti Alphonso Fordo trofėjų.

Tai L.Kleiza pasiekė 2009–2010 metų sezone, kai rinko po 17,1 taško vilkėdamas Pirėjo „Olympiakos“ marškinėlius.

Kauno „Žalgirio“ vedlys yra labai arti legendinio mūsų šalies krepšininko nubrėžtos rezultatyvumo ribos, o iki reguliariojo sezono pabaigos liko devyni mačai.

Achilo sausgyslės traumą užmarštyje palikęs K.Evansas beveik per 27 minutes Eurolygoje vidutiniškai renka po 16,8 taško (51,7 proc. dvit., 45,5 proc. trit., 86,4 proc. baud.), atkovoja po 2,8 ir perima po 1,5 kamuolio, atlieka po 3,9 rezultatyvaus perdavimo, klysta po 2,4 karto ir fiksuoja po 18,2 naudingumo balo.

Jis yra penktas turnyro žaidėjas pagal rezultatyvumą, į priekį užleisdamas tik Mike'ą Jamesą (vid. 19,3), Markusą Howardą (vid. 19,2), Shane'ą Larkiną (vid. 17,4) ir Wade'ą Baldwiną (vid. 16,9).

Pagal efektyvumą K.Evansą lenkia penki Eurolygos krepšininkai – M.Jamesas (vid. 21,6), Sh.Larkinas (vid. 20,4), Chima Moneke (vid. 19,4), Tornikė Šengelija (vid. 18,5) ir Mathiasas Lessort'as (vid. 18,4).

„Žalgirio“ lyderis per mačą vidutiniškai realizuoja 2,4 tritaškio (vid. 45,5 proc.), pagal šį rodiklį atsilikdamas nuo septynių žaidėjų, bet vos vienas krepšininkas iš pirmojo septyneto lenkia K.Evansą pagal taiklumą. Tai – Pirėjo „Olympiakos“ šaulys Isaiah Canaanas, kuris pataiko 2,7 tritaškio per susitikimą net 47,5 proc. tikslumu.

Įdomu tai, jog K.Evansas žengia trečioje Eurolygos vietoje pagal perimtus kamuolius (vid. 1,5). Pirmieji du šio sąrašo žaidėjai – Parisas Lee (vid. 1,9) ir Jerianas Grantas (vid. 1,6).

„Jis įgavo antrą kvėpavimą su naujo trenerio Andrea Trinchieri atvykimu, – sakė L.Kleiza. – Gal jam padeda ir tai, kokia sistema dabar žaidžia „Žalgiris“. Tai nuima spaudimą nuo Keenano ir jam nereikia visada atakuoti iš pirmos opcijos. „Žalgiris“ geriau išnaudoja parankias mikrodvikovas, kamuolys puolime geriau juda. Achilo sausgyslės traumos padarinių nebesijaučia. Pirmoje sezono pusėje buvo rungtynių, kai pabaigoje Keenanas būdavo pavargęs, metimai – per trumpi, o kai kuriuose momentuose jis nepriimdavo kamuolio ir atsakomybės. Dabar jis pasiekė nuostabią formą. Manau, kad kito Keenano kontrakto „grindys“ yra 1,5 milijono eurų, bet veikiausiai ši suma sieks 2 milijonus eurų per sezoną.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

Vyšnia ant torto tapo praėjusio penktadienio akistata su Atėnų „Panathinaikos“, kai 27-erių metų 191 cm ūgio gynėjas iš Teksaso surengė neįtikėtiną individualų pasirodymą ir tapo Eurolygos savaitės MVP. Jis iš žaidimo realizavo 9 metimus iš 11, įmetė abu baudų metimus, atkovojo 3 ir perėmė 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, nė karto nesuklydo ir susižėrė 35 efektyvumo balus.

Tai – trečias kartas šį sezoną, kai K.Evansas pasiekė bent 30 naudingumo balų ribą.

„Keenanas dabar yra labai geros sportinės formos, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Benas Matkevičius. – Prieš Stambulo „Anadolu Efes“ nepririnko taškų, turėjo pražangų problemą, tad rungtynes su „Panathinaikos“ pasitiko pailsėjęs ir labai užsimotyvavęs. Šiuo metu K.Evansas yra sunkiai sustabdomas. Neįsivaizduoju, kaip tą reikėtų daryti. Belgrado „Crvena zvezda“ turbūt jį dvigubins, kad Keenanas nusimestų kamuolį. Jeigu ginsis „flatu“, Keenanas atakuos, jei keisis ginamaisiais, Keenanas vėl atakuos. Belgrado klubas turės tikrą galvos skausmą, kaip „du prieš du“ situacijose gintis nuo „Žalgirio“ lyderio. Akivaizdu, jog „Žalgiryje“ daug žaidžiama per Keenaną.“

Po „Panathinaikos“ ekipos nesėkmės Nemuno saloje Graikijos žiniasklaida ėmė trimituoti, jog tinklus ant K.Evanso meta Stambulo „Fenerbahče“ ir Milano „Olimpia“ klubai.

15min portalas peržvelgė „Žalgirio“ istorijos Eurolygos metraščius, kur K.Evansas rikiuojasi rezultatyviausių ir naudingiausių Kauno ekipos legionierių sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius